SPOR - 23 Aralık 2025 Salı 10:06

Aydın’da bir yılda 21 bin kişiye yüzme eğitimi verildi

A
A
A
Aydın’da bir yılda 21 bin kişiye yüzme eğitimi verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi çerçevesinde Aydın’da eğitimler aralıksız devam ederken, son 1 yılda il genelinde 21 bin kişiye yüzme eğitimi verildi.


Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü vatandaşları spora yönlendirmek için çalışmalarını sürdürürken, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında 81 ilde hayata geçirilen ’Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi Aydın’da da aralıksız devam ediyor. Her yıl bakanlığın yüzme öğretme hedefine ulaşan Aydın’da, proje çerçevesinde de portatif ve yarı olimpik yüzme havuzlarında 2025-26 sezonunda 21 bin kişiye yüzme eğitimi verildi.


İl genelindeki eğitimler 2025 yılı içerisinde de aralıksız devam ederken, uzman antrenörler eşliğinde çalışmalar sürüyor. 5-77 yaş grubunda bulunan bireylere yönelik verilen yüzme kurslarına katılan çocuklar ise hem eğleniyor hem de yüzme öğreniyor.



Aydın’da bir yılda 21 bin kişiye yüzme eğitimi verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Yeni borsa binası ve iş merkezi kompleksi için ilk resmi adım atıldı Ticaret Borsası, şehrin ticari geleceğine yön verecek olan "Yeni borsa binası ve iş merkezi kompleksi" projesi için ilk resmi adımı attı. Proje kapsamında kurulan Sınırlı Sorumlu Borsa Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin Kuruluş Genel Kurul Toplantısı; Bakanlık Temsilcisi Muhammet Vehbi Yakut nezaretinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Meclis Başkanı Yavuz Güney, Proje Geliştirme ve İnceleme Komisyonu Başkanı Cemal Aras ile Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Gerçekleştirilen toplantıyla birlikte "Yeni Borsa Binası ve İş Merkezi Kompleksi" projesinin resmen başlatıldığı bildirildi. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, projenin yalnızca fiziki bir yatırım olmadığını belirterek, Erzurum’un ekonomik gelişimine katkı sunacak önemli bir vizyon projesi olduğunu ifade etti. Başkan Oral, yeni kompleksin üyeler arasındaki ticari iş birliklerini güçlendireceğini, ortak yatırım kültürünü geliştireceğini ve kurumsal sinerjiyi artıracağını vurguladı. Projenin aynı zamanda Erzurum iş dünyasında birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendireceğine dikkat çekildi. Şehrin ticaret hayatına yeni bir ivme kazandırması hedeflenen yatırımın temelinin ise önümüzdeki süreçte atılacağı belirtildi. Erzurum Ticaret Borsası yetkilileri, şehrin ekonomik geleceğine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, yatırımın Erzurum’a ve iş dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Muğla Muğla’da kurbanlık satışları devam ediyor Kurban Bayramı’na günler kala, Menteşe’deki Bayır Hayvan Pazarı’nda satış hareketliliği devam ediyor. Pazarda, alıcıların bu yıl bütçe ortaklığıyla daha çok büyükbaş kurbanlıklara yöneldiği, küçükbaş bölümünde ise satışların geçmiş yıllara göre daha yavaş seyrettiği öğrenildi. Kurban Bayramı öncesinde geri sayım sürerken, Menteşe ilçesindeki Bayır Hayvan Pazarı’nda son viraja girildi. Haftalardır devam eden pazarın son günlerinde de alıcı ve satıcılar arasındaki sıkı pazarlıklar el sıkışarak sonuçlanıyor. Vatandaşların bu yıl bütçe planlaması nedeniyle toplu kesime, yani büyükbaş hayvanlara ağırlık vermesi, pazarın genel tablosunu şekillendiren en net unsur oldu. "Geçtiğimiz yıllara göre piyasa ölü" Meke Mahallesi’nden gelerek pazarda yerini alan hayvan satıcısı İbrahim Karakoç, bu yıl küçükbaş piyasasının oldukça durgun olduğunu belirtti. Elindeki keçi, kuzu ve erkeçleri satmaya çalışan Karakoç, "Geçtiğimiz yıllara göre piyasa oldukça ölü durumda. Küçükbaş kurbanlık fiyatları bu yıl 14 bin TL’den başlıyor. Bu fiyatlardaki bir küçükbaş hayvandan ortalama 15-16 kilogram et çıkıyor" dedi. Pazardaki genel duruma bakıldığında, bütçelerini birleştiren vatandaşların bu yıl büyükbaş hayvanlara daha yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Besiciler, büyükbaş bölümündeki alanların hızla boşaldığını, buna karşın küçükbaş bölümünde halen çok sayıda hayvanın alıcı beklediğini ifade etti. Pazardaki büyükbaş hayvan fiyatlarının ise hayvanın kilosu ve cinsine göre 100 bin TL ile 250 bin TL arasında değiştiği öğrenildi. Besiciler, yaklaşık 200 kilogramdan başlayan büyükbaş hayvanların 100 bin TL’den satışa sunulduğunu ifade etti.
Ankara Sınır dışı beklerken kırmızı bülten ortaya çıktı İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı belirlenen Irak uyruklu Suhail Mohammed Salemm Mahmood Sheekho, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle gözaltına alındı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı belirlenen Irak uyruklu Suhail Mohammed Salemm Mahmood Sheekho, gözaltına aldı. 37 yaşındaki Sheekho ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçlaması kapsamında çıkarıldığı Eskişehir Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. Hakkında giriş yasağı ve genel güvenlik (G-87) tahdit kodu bulunan Suhail Mohammed Salemm Mahmood Sheekho, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheli 13 Mayıs’ta sınır dışı edilme işlemleri için Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edildi. Ancak şüpheliyle ilgili yürütülen incelemede, Irak adli makamlarının talebi üzerine Interpol Genel Sekreterliği tarafından hakkında kırmızı bülten düzenlendiği tespit edildi. Başsavcılıkta ifadesi alınan şüpheli hakkında, kırmızı bülten içeriği ve dosya kapsamındaki bilgiler birlikte değerlendirildi. Savcılık, Irak uyruklu şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular ve tutuklama nedenleri bulunduğu kanaatine vardı. Şüpheli, 15 Mayıs’ta tutuklanması talebiyle Eskişehir Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Suhail Mohammed Salemm Mahmood Sheekho ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçlaması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Aydın Takla atan otomobil yandı, vatandaşlar sürücüyü son anda kurtardı Aydın’ın Efeler ilçesinde iddiaya göre makas atmak isterken kontrolden çıkan otomobilin refüje çarpıp ters dönmesinin ardından araç alev aldı. Yangın tüpleriyle müdahale eden vatandaşlar, sürücü son anda kurtardı. Kaza, Efeler ilçesi Efeler Mahallesi Işıklı Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddialara göre 09 HT 016 plakalı otomobil sürücüsü O.T., önünde giden motosikleti sollamak için makas atmak istedi. O esnada direksiyon hakimiyetini kaybeden genç sürücü refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan araç ters döndü. Otomobilden bir anda dumanlar ve alevler yükselirken, çevredeki vatandaşlar yangın tüpü ile alevlere müdahale etti. Bir yandan yangın tüpü ile aracı söndürmeye çalışan vatandaşlar bir yandan da sıkışan sürücüyü kendi imkanlarıyla araçtan çıkarttı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın söndürülürken, soğutma çalışması gerçekleştirildi. Yaralı sürücü ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, araç çekici marifetiyle kaldırıldı. "Her şey anlık oldu" Olay anını anlatan ve şoka girdiğini ifade eden bölge esnaflarından Saniye Sarıdayı, "Dükkanımın önünde etrafı izliyordum. Bir anda otomobil refüje çarptı ve araba ters döndü. Bir an dumanlar yükselmeye başladı. Ben hemen koşturdum, yangın tüpümü almaya. Allah’tan tüpüm doluydu. Yoksa araba ve çocuk yanacaktı. Kurtardık. Bir can kurtardığımız için ben de şoktayım. Anlık oldu her şey. Sürücüyü çıkardılar hemen. Alttan camları kırarak. Bir yandan araba yanmaya başladı. Hatta bir ara çekilmeye başladı herkes. Araba yanıyor diye. Tüple alevleri söndürünce, kurtardılar sürücüyü de. Ben hala şoktayım" dedi. Araçta büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.