GÜNDEM - 02 Temmuz 2025 Çarşamba 10:46

Aydın’da Koruyucu Aile Paneli düzenlendi

A
A
A
Aydın’da Koruyucu Aile Paneli düzenlendi

Aydın İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, "Koruyucu Aile" konulu panel düzenlendi.



İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Güneş, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu vurgulayarak, aile kurumunun zayıflamasının toplumsal yapının da zedelenmesine neden olacağını belirtti. İl Müftü Yardımcısı Melek Sevindi’nin başkanlık ettiği panelde; Psikolog Selda Tunçkır Aydın Nasıl Koruyucu Aile Olunur, Vaiz Büşra Nur Sevinç Dini Referanslar fikrinde Koruyucu Ailelik konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ferhat Usturumcalı ise koruyucu ailelik sürecindeki deneyimlerini ve yaşadığı duygusal anları katılımcılarla paylaştı.



Panel, katılımcılara hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi. Panele İl Müftüsü Hasan Güneş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.



Aydın’da Koruyucu Aile Paneli düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Dünya Boks Şampiyonu Turhan, memleketi Bayburt’ta davul zurnayla karşılandı IBF Hafif Sıklet Dünya Şampiyonluğu unvan maçında rakibini nakavt ederek altın kemerin sahibi olan milli boksör Elif Nur Turhan, memleketi Bayburt’ta davul zurna ve atlar eşliğinde coşkuyla karşılandı. Yenilgisiz rakibi Beatriz Ferreira’yı 5’inci rauntta teknik nakavtla (TKO) mağlup eden Elif Nur Turhan, büyük zaferin ardından memleketine döndü. ’Altın Türk Savaşçısı’ lakaplı milli sporcu için Bayburt’ta karşılama programı düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde oluşturulan konvoyla belediye önüne gelen şampiyon boksör, burada hemşehrileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Turhan’ı makamında ağırladı. Başkan Memiş, Turhan’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi ve milli sporcuya üzerinde kendi resminin bulunduğu tablo hediye etti. Milli sporcuya tam destek sözü veren Başkan Memiş, Turhan’ın bir sonraki maçının nerede olduğuna bakmaksızın, biletini göndermesi durumunda tribündeki yerini alacağını ifade etti. "Hedefimiz dünyanın tartışmasız en iyisi boksörü olmak" Dünya şampiyonu Turhan, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, "Zirveye çıkmak zor fakat zirvede kalmak daha da zor. Hedefimiz dünyanın tartışmasız en iyi boksörü olmak. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Memleketimiz Bayburt’ta kamplarımızı en güzel şekilde yapıyoruz. Dünyaya gücümüzü gösterdik, gösterdiğimize inanıyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Elimizden ne gelirse en güzel şekilde yapıp bayrağımızı ve ülkemizi layıkıyla temsil etmeye devam edeceğiz. Bunun gayreti içerisinde olacağız" dedi. Profesyonel kariyerindeki 12’nci maçını da kazanarak yenilmezlik serisini sürdüren Turhan, son galibiyetiyle yenilgisiz rakibi Ferreira’ya ise kariyerindeki ilk mağlubiyetini yaşatmış, dünya boks tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.