GÜNDEM - 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:58

Aydın’da şoförlerin bozuk para talebi

A
A
A
Aydın’da şoförlerin bozuk para talebi

Aydın’da halk otobüsü şoförleri, bozuk para sıkıntısı yaşadıklarını ve özellikle para üstü verirken büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, otobüslerin içine astıkları "Siz de biriken 1 TL’likleri rica etsem bana verebilir misiniz?" yazılı notlarla bozuk para sıkıntısına dikkat çekti.


Aydın’ın Efeler ilçesinde şehiriçi halk otobüsü şoförleri bir süredir bozuk para sıkıntısı çekerken, konuya dikkat çekmek ve sıkıntıyı çözmek için kendilerince bir yöntem geliştirdi. Tam biniş ücreti 20 TL, öğrenci biniş ücreti ise 13 TL olan Efeler’de para üstü verirken bozuk para bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken şoförler, araç içlerine "Siz de biriken 1 TL’likleri rica etsem bana verebilir misiniz?" yazılı notlar asarak vatandaşlardan bozuk para talep etti. Şoförler, sıkıntının özellikle yoğun saatlerde daha da arttığını ve yolcuların biriken madeni paralarla destek olmasının kendileri için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirtiyor. Bozuk para bulamadıkları durumlarda yolculara doğru miktarda para üstü vermekte zorlandıklarını belirten şoförler, bu durumun hem kendileri hem de yolcular için sıkıntı oluşturduğunu söyledi.


Konuyla ilgili açıklama yapan otobüs şoförleri, her gün onlarca yolcuya hizmet verdiklerini ancak bozuk para bulmakta zorlandıklarını belirtti. Bu nedenle yolculardan biriken 1 TL’lik madeni paralarını kendileriyle paylaşmalarını rica ettiklerini belirten şoförler, anlayış ve destek gösteren tüm yolculara teşekkür etti.



Aydın’da şoförlerin bozuk para talebi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk ediyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Beşiktaş atağında sağ taraftan açılan ortada sol çaprazdaki Jurasek’in gelişine yerden vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 18. dakikada savunma arkasına atılan pasta sağ çaprazda topla buluşan Szymanski’nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 33. dakikada kaleye sırtı dönük olan Abraham’ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Cerny’nin dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tarık’ın ayaklarının arasından ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada VAR’dan gelen uyarı sonrası bir önceki pozisyonu izleyen hakem Oğuzhan Çakır, Mert Müldür’ün Abraham’ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. 43. dakikada penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Asensio, yerden sert vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1 Hakemler: Oğuzhan Çakır, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil Fenerbahçe: Tarık Çetin, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Kerem Aktürkoğlu Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Engin Can Biterge, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Mustafa Serkan Kök, Haydar Karataş, Alaettin Ekici Teknik Direktör: Domenico Tedesco Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Gökhan Sazdağı, Tiago Djalo, Emirhan Topçu, David Jurasek, Salih Uçan, Orkun Kökçü, Milot Rashica, Vaclav Cerny, Devrim Şahin, Tammy Abraham Yedekler: Mert Günok, Emre Bilgin, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Ege Tıknaz, Kartal Yılmaz, Necip Uysal, Taylan Bulut, Ahmet Sami Bircan Teknik Direktör. Sergen Yalçın Goller: Marco Asensio (dk. 43 pen.) (Fenerbahçe), Vaclav Cerny (dk. 33) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Oğuz Aydın (Fenerbahçe), Devrim Şahin, Tammy Abraham (Beşiktaş)
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.