POLİTİKA - 14 Ağustos 2025 Perşembe 01:30

Başkan Ömer Günel’e önemli görev

A
A
A
Başkan Ömer Günel’e önemli görev

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği’ne seçildi.



CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ile CHP Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin partide yaşanan gelişmeler üzerine bugün Aydın’a geldi. Herk iki genel başkan yardımcısı parti binasında CHP Aydın İl Örgütü Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, parti yöneticileri, CHP’li belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde eş güdümü sağlamak için grup kurulması kararı alındı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili olarak seçildi. Karar, CHP Aydın İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısıyla da duyuruldu.



Basın toplantısından sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçecek olmasıyla ilgili bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "25 yıldır CHP’nin başına taç ettiği Özlem Çerçioğlu’nun partisine ihanet edip, başka bir partiye gideceğine inanmıyordum. Ama görüyoruz ki ifade edildiği gibi Özlem Çerçioğlu AK Parti’ye geçiyor" diyerek 25 yıldır AK Parti politikalarını eleştiren tüm gücüyle CHP’nin üzerine gelen bir partiye intikalinin kendisini üzdüğünü belirtti.


Konuşmasına "Aydın halkının bunu affetmeyeceğini ifade ediyorum" diyen Günel, Özlem Çerçoğlu’nun mücadele etmek yerine işin kolayına kaçtığını belirterek "Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu halkın oyuyla, CHP’nin oyuyla seçilip, başka bir partiye gittiysen temsil ettiğin görevden de istifa etmen gerekir. Bu zaten daha önce CHP’den istifa eden belediye başkanlarına Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı çağrıydı. Şimdi aynı çağrıyı ben yapıyorum. CHP’nin taban oyuyla Aydın’a belediye başkanı seçilmiş Özlem Çerçioğlu’nun bir an önce bu görevden istifa etmesi gerekir. Kurulan CHP grubunda görev alan ben ve diğer arkadaşlarım, Aydın halkının hakkını sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.