EKONOMİ - 24 Şubat 2026 Salı 12:57

Başkan Özmeriç; Esnaf ve sanatkarın en büyük sıkıntısı yeni vergilendirme sistemi oldu

A
A
A
Başkan Özmeriç; Esnaf ve sanatkarın en büyük sıkıntısı yeni vergilendirme sistemi oldu

Aydın’da uzun süredir Şoförler Odası Başkanlığını yürüten ve Mayıs ayında yapılacak olan Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı seçimlerine de aday olan Semih Özmeriç, küçük esnaf ve sanatkarın en büyük sıkıntısının yeni vergilendirme sistemi olduğunu belirtti.


Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yaparak güven tazeleyen Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilgin Balat’ı tebrik ziyaretinde bulunan Birlik Başkan Adayı Semih Özmeriç, Aydın esnafında daha iyi hizmet etmek için yola çıktıklarını belirtti. Başkan Özmeriç’i uzun süredir bildiğini ve geride kalan 16 yılık başkanlık sürecinde odasına bağlı olan şoför esnafının sorunlarının çözümüne ilişkin mücadeleleri ile tanıdıklarını belirten Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilgin Balat, "Benim 2. dönemim. Semih Başkan kendi odasında 4 kez üst üste güven tazeleyerek 5. dönemine girdi. Nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisine de başarılar diliyorum" ifadelerini kullanarak esnaf ve sanatkara hizmet etmenin ciddi bir fedakarlık istediğini söyledi.


"Vergilendirme sistemindeki yenilikler esnafı zora soktu"


Esnaf ve sanatkarın zor bir süreçten geçtiğini belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı ve Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan adayı Semih Özmeriç, "Şu anda esnaf ve sanatkar yüzde 20’si KDV olmak üzere yüzde 40’lara yaklaşan bir vergi yükü ile karşı karşıya. 01 Ocak 2026’ya kadar basit usul esnafın vergi yükü yok denecek kadar az idi. Zaten zor durumda olan esnaf ve sanatkar bir şekilde ayakta kalma mücadelesi veriyordu. 01 Ocak 2026’dan itibaren nerdeyse yüzde 40’a varan bir vergi yükü ile karşı karşıya kalan esnaf ve sanatkarın rahatlaması ve ayakta kalabilmesi için yeni desteklere ve vergilendirmede indirimli oranlara ihtiyacı var" diye konuştu.


Aydın inşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz ve Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan da katıldığı ziyarette


Semih Özmeriç, makam için değil esnafın derdiyle dertlenmek için yola çıktıklarını ve bu yönde delegelerden destek beklediklerini söyledi.



Başkan Özmeriç; Esnaf ve sanatkarın en büyük sıkıntısı yeni vergilendirme sistemi oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da Türkiye’nin en büyük giyilebilir ayakkabısı üretildi: Tam 222 numara Bolu’nun Gerede ilçesinde meslek yüksekokulu öğrencileri ve bir tekniker tarafından 222 numara ayakkabı üretildi. Tam kalıp ölçülerine göre hazırlanan ayakkabı, Türkiye’nin en büyük numaralı giyilebilir ayakkabısı olarak öne çıktı. Türkiye’nin önemli deri üretim merkezlerinden ilçede, Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı Bölümü Teknikeri Ahmet Çetinkaya ve öğrencileri dikkati çeken bir projeye imza attı. Almanya’daki bir firmanın bahçesinde gördükleri devasa çizmeden esinlenen ekip, Türkiye’nin giyilebilir en büyük numaralı ayakkabısını tasarladı. "Ölçüsü tam bir kalıp ölçüsüdür" Üretim sürecine ilişkin bilgi veren Tekniker Ahmet Çetinkaya, öğrencilerden Zekeriya Atmaca öncülüğünde başlayan çalışmaya diğer öğrencilerin de destek verdiğini belirtti. Çetinkaya, "O dönem sınıfta yaşı en büyük öğrenci de oydu. Onunla birlikte birkaç öğrenci de destek verdi. Böyle bir şey tasarlandı. Daha sonra straforlarla ayakkabının iç kalıbını hazırladık. Onun üzerine alçı yaparak sertleşmesini bekledik. Normal kullanabileceğimiz bir kalıp ortaya çıktı. Kalıbın üzerine yine stampa çıkardık, modelini oluşturduk. Bunu parçaladıktan sonra 7 kanat deriyle kesimini yaptık. Alt tabanında kösele kullandık. Ayakkabıyı 222 numara ölçüyle büyüttük. Yani ölçüsü tam bir kalıp ölçüsüdür" dedi. "Biz daha büyüğünü yapmayı hayal etmiştik" Daha büyük ölçülerde ayakkabı yapmayı hayal ettiklerini fakat 222 numara ölçüsünde çıktığını aktaran Ahmet Çetinkaya, "Gerede’deki deri fabrikalarından bize hediye edilen derilerle yaptığımız bir ayakkabı. Giyilebilir durumdaki en büyük ayakkabı. Tabii kimsenin ayağı 222 numara değil ama gerçekten ayağı 222 numara olan birisi olsa bu ayakkabıyı çok rahatlıkla giyebilir. Biz daha büyüğünü yapmayı hayal etmiştik. Almanya’da bir firmanın bahçesinde çok büyük bir çizme görmüştük. Bundan yola çıktık. Aslında bizim hayalimiz bundan daha büyük bir ayakkabıydı. Mevcut şartlarda en büyük bunu yapabildik" şeklinde konuştu.