ÇEVRE - 10 Aralık 2025 Çarşamba 10:25

Başkan Zencirci uyarmıştı, bu kez çöp konteynerini ateşe verdiler

A
A
A
Başkan Zencirci uyarmıştı, bu kez çöp konteynerini ateşe verdiler

Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin defalarca yaptığı uyarılara rağmen Germencik’te vandallık sona ermezken, duyarsız kişiler bu kez de bir çöp konteynerini ateşe verdi.



Germencik’te kamu mallarına zarar vermeye yönelik yönelik yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. Daha önce de benzer olaylarla gündeme gelen ilçede, bu kez bir çöp konteyneri, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. Kaldırım üzerinde tamamen yanan konteyner çevrede paniğe yol açarken, olay anına ait görüntülerde alevlerin konteyneri sardığı ve eriyen atıkların zemine yayıldığı görüldü. Yaşanan olayın ardından Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.



Başkan Zencirci paylaşımında, "Daha önce defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen bu akşam çöp konteynerlerinin yakılması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Bu zarar sadece devletin değil, hepimizin malınadır" ifadelerine yer verdi.



Kamu malına zarar veren bu tür eylemlerin takipçisi olacaklarını vurgulayan Zencirci, "Kamu malına zarar veren bu vandallıkların sonuna kadar takipçisi olacağız. Germencik’imize, emeğe ve çevremize birlikte sahip çıkalım" çağrısında bulundu.



Öte yandan belediye ekiplerinin zarar gören konteynerle ilgili çalışma başlattığı, olayla ilgili inceleme yapıldığı öğrenildi.



Başkan Zencirci uyarmıştı, bu kez çöp konteynerini ateşe verdiler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da su kuyusunda kurtarma faciası: 3 ölü 1 ağır yaralı Aksaray’da temizlik için indiği su kuyusundan çıkmayınca arkasından inen 2 kardeşi ve 1 kuzeni de kuyuda oksijen yetersizliğinden fenalaştı. 2’si kardeş 1’i kuzen 3 kişi oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetti, bir kardeşte ağır yaralandı.Olay 16.30 sıralarında Aksaray’ın merkeze bağlı Koçpınar köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, müstakil evlerinin bahçesinde bulunan, tarım arazilerini sulamak için kullandıkları ve yaklaşık 19 metre derinliğindeki su kuyusuna inen Mehmet Yeşildal (30), bir süre sonra çıkmayınca kardeşleri olan Recep Yeşildal (45), İsmail Yeşildal (50) ile kuzeni Murat Yeşildal (28)’de kuyuya indi. Kuyuda oluşan yoğun metan gazı nedeniyle 3 kardeş 1 kuzen de kuyudan çıkamadı. Diğer aile fertleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ekipleri merdiven olan kuyuya oksijen maskeleri takarak indi. Kuyuda bulunan İsmail Yeşildal (50) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kardeşi Recep Yeşildal (45), diğer kardeşi Mehmet Yeşildal (30) ve kuzen olan Murat Yeşildal (28) ölü olarak çıkarıldı. 3 kardeş ile 1 kuzen olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ölen 2 kardeş ile 1 kuzenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralı olarak çıkarılan diğer kardeş ise tedavi altına alındı. İsmail Yeşildal’ı sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın ardında ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlattı.