GÜNDEM - 02 Ocak 2026 Cuma 10:17

Bozdoğanlı üreticiler, tarım sigortaları konusunda bilgilendirildi

A
A
A
Bozdoğanlı üreticiler, tarım sigortaları konusunda bilgilendirildi

Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki üreticilere Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) önemi anlatılarak bilgilendirilme yapıldı.



Aydın’da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Bozdoğan ilçesinde de ilçe tarım ekipleri üreticiler ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ve önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca üreticilere tarım sigortalarındaki yenilikler ve TARSİM sigortasının önemi çiftçilere anlatıldı. İlçedeki üreticilerin tarımsal faaliyetlerini güvence altına almalarını sağlamak amacıyla kurulan Tarım Sigortası Bilgilendirme Masası yoğun ilgi görürken, bilgilendirme masasında üreticilerin soruları birebir yanıtlanıp, sigortanın tarımsal üretimde karşılaşılabilecek risklere karşı sağladığı avantajlar da anlatılıyor.



Doğal afetler ve beklenmeyen risklere karşı tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından TARSİM’in büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bozdoğan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "İlçemiz üreticilerini Devlet Destekli Tarım Sigortaları konusunda bilgilendirme çalışmaları İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından Tarım Sigortası Bilgilendirme Masasında devam ediyor" ifadeleri yer aldı.



Bozdoğanlı üreticiler, tarım sigortaları konusunda bilgilendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Sıcak hava balonları bir hafta sonra tekrar gökyüzü ile buluştu UNESCO Doğal ve Kültürel miras listesinde yer alan, Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kapadokya bölgesinde olumsuz hava şartları nedeniyle bir haftadır yapılamayan Sıcak Hava Balon turları bu gün yeniden başladı. Karlar altındaki Kapadokya ziyaretçilerine masalsı bir atmosfer sundu. Peribacalarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi kiliseleri, yeraltı ve yerüstü oluşumlarıyla turistlerin ilgisini çeken Kapadokya bölgesi yılbaşı gecesi yağan kar yağışının ardından karla kaplandı. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, karla kaplanan peribacaları ve doğal kaya oluşumları arasında gezinti yapıp bol bol fotoğraf çekti. Yaklaşık bir hafta sonra havalanan sıcak hava balonlarına binen turistlerde karla kaplı Kapadokya’yı gökyüzünden izleme fırsatı buldu. Çin’den gelen Zoe Ying; "Bütün ailem Kapadokya’yı çok seviyor. Kapadokya’da hava çok soğuk ama inanılmaz güzel. Bu gün ayrıca sıcak hava balonlarını görme şansım oldu. Kesinlikle muhteşemlerdi. Herkes mutlaka gelip bu güzelliği görmeli ve deneyimlemeli. Güzel olmalarının yanı sıra renkli, canlı ve havada uçup süzülmelerinin görüntüsü nefes kesiciydi" ifadelerini kullandı. Wei Den de yaptığı açıklamada, "Biz Çinliyiz ve benim buraya ikinci gelişim. Manzara çok eşsiz ve güzel. Kapadokya kışında çok harika görünüyor. Ben birçok ülkeyi gezdim. Çine döndüğümde arkadaşlarım hangi ülkeyi çok sevdiğimi soruyorlar. Bende kesinlikle Türkiye ve Kapadokya diyorum" dedi. Kapadokya bölgesinin yılın on iki yayında da turist çeken bir bölge olduğunu söyleyen profesyonel turist rehberi Veysi Açıkbaş da açıklamasında; "İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist bölgemizi ziyaret ediyor. Kış aylarında ise peribacalarının karla kaplı olması ayrı bir atmosfer ve ayrı bir güzellik katıyor. Ayrıca dünyada balon uçuşlarının en güzel yapıldığı yerlerden birisi de Kapadokya bölgesi. Bu nedenle bu güzellikleri görmek için dünyanın her yerinden yılın on iki ayında turist geliyor" diye konuştu. Yılbaşı tatili için Bursa’dan Kapadokya’ya geldiklerini söyleyen İlayda Teker de açıklamasında; "Kapadokya’yı çok beğendim. Tarihi yerleri çok güzel. Kış ayında da çok farklı görünüyor. Sabah erken saatlerde kalkarak balonların uçuşunu gördük. Çok hoşumuza gitti" ifadelerini kullandı.
Kütahya Kütahya’da dondurucu soğuklar göleti tamamen buzla kapladı Kütahya’nın Demirciören köyünde bulunan gölet, etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle tamamen buz tuttu. Sulama amacıyla kullanılan gölette, hava sıcaklıklarının 3 gündür eksi 10 ila eksi 14 derecelere kadar düşmesiyle birlikte suların yüzeyi tamamen dondu. Köy sakinlerini şaşkına çeviren olay, köyde uzun yıllardır yaşayan vatandaşların bile daha önce karşılaşmadığı bir manzara ortaya çıkardı. Demirciören köyü sakinlerinden Arif İnci, göletin bugüne kadar hiç bu şekilde donmadığını belirterek, yaşanan duruma dikkat çekti. Arif İnci, "Uzun yıllardır Demirciören köyünde yaşıyorum. Köyümüzdeki sulama göleti bu sene çok soğuklardan dolayı tamamen buz tuttu. Hava eksi 10, hatta eksi 14 dereceleri gördü. Biz bu göleti yıllardır biliriz ama daha önce hiç böyle donduğunu görmemiştik. Görünce gerçekten şaşırdık" dedi. "Sadece üstü buz, altı su" Göletin derin yapısına dikkat çeken İnci, donmuş görüntünün aldatıcı olabileceğini vurguladı. İnci, "Gölet çok derin. Sadece üstü buz, altı su. O yüzden buraya girilmesi çok tehlikeli. Özellikle çocukların ve gençlerin yaklaşmaması gerekiyor. Herkesin dikkatli olmasını istiyoruz. Soğuklar geçene kadar göletten uzak durulmalı" ifadelerini kullandı. Köy sakinleri, buz tutan göletin tehlike oluşturabileceğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Özellikle çocukların ve gençlerin buz üzerinde yürümemesi, muhtemel kazaların önüne geçilmesi açısından uyarı niteliği taşıyor.
Ordu Ordu’da karla mücadele: Kardan kapanan 510 mahalle yolu ulaşıma açıldı Ordu’da etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 24 saatte kar nedeniyle kapanan 510 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Ekipler, 144 hasta ve 55 cenazeye de müdahale etti. Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ili olan Ordu’da, karla mücadele noktasında tedbirleri önceden alan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda kar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı 417 araç ve iş makinesi, 600 personelle sahada çalışmalara devam ediyor. Geçen yıllarda gerçekleştirdiği başarılı karla mücadele çalışmalarıyla takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna kattığı yeni iş makineleriyle bu alandaki gücünü daha da artırdı. Karla mücadele hazırlıklarını önceden tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığının 70-100 santimetreleri bulduğu Ordu’da son 24 saatte 510 mahallenin yolunu ulaşıma açtı. Yol açma çalışmalarının yanı sıra ekipler, 144 hasta ve 55 cenazeye de müdahale ederek vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun çaba gösterdi. Ayrıca yolda kalan araçlara da anında müdahale eden ekipler, iş makineleri yardımıyla araçları bulundukları yerden kurtararak sürücülerin güvenli şekilde yollarına devam etmelerini sağladı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirterek, karla mücadelede önceliğin hasta ve cenaze hizmetlerine verileceğini ifade etti.