GÜNDEM - 05 Aralık 2025 Cuma 10:50

Buharkent’te engelliler ADÜ ve HEM’in konuğu oldu

A
A
A
Buharkent’te engelliler ADÜ ve HEM’in konuğu oldu

Aydın’ın Buharkent ilçesindeki engelli bireyler, Buharkent Halk Eğitimi Merkezi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde hazırlanan programa konuk oldu.



Düzenlenen etkinlikte Halk Eğitimi Merkezinde açılan kurslarda eğitim alan kursiyer öğrenciler, müzik, halk oyunu ve jimnastik gösterileri ile konuklarına unutulmaz bir gün yaşattı. ADÜ Buharkent MYO öğrencileri ve kursiyerlerin katkılarıyla hazırlanan resim, dikiş, ahşap boyama gibi çeşitli dallardaki çalışmalar da sergilendi.



"Hepimizin ortak sorumluluğu"


Buharkent Belediyesi Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda ilk konuşmayı Halk eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin İpek yaptı. Buharkent Halk Eğitimi Merkezi’nin engelli bireyler için açmış olduğu kurslar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İpek: "3 Aralık Dünya engelliler gününde toplum olarak farkındalığımızı güçlendirdiğimiz dayanışmanın ve eşitlik bilincinin öne çıktığı anlamlı bir gündür. Engelli bireylerimizin sosyal yaşamda, eğitimde ve çalışma hayatında eşit ve bağımsız bir şekilde yer alması hepimizin ortak sorumluluğudur" diye konuştu.



"Hepimizin ortak hedefi olmalıdır"


ADÜ Buharkent MYO Öğretim Görevlisi İsmet Baysal konuşmasında: "Engelli bireylerimizin eğitime, istihdama, sosyal yaşama, spora ve sanata en az herkes kadar katılabilmesi hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bugün bu hedefi gerçekleştirmenin yanı sıra öğrencilerimizin de farkındalık düzeylerini yükseltecek bir etkinliği Halk Eğitimi Merkezi ve Buharkent Meslek Yüksekokulu olarak birlikte imza atmış bulunuyoruz" dedi.



"Öğrencilerimizin okullaşma oranını artırdık"


Buharkent İlçe Milli Eğitimi Müdürü Cavit Baştürk: "Tek bir öğrencimizin dahi eğitim-öğretim ortamından uzak kalmasını istemiyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitim performanslarını da dikkate alarak, akranları ile birlikte eğitilmelerine öncelik verdik. Öğrencilerimizin okullaşma oranını artırdık. Hassasiyetle yürüttüğümüz projeler ile engelli öğrencilerimizi akranlarıyla farklı ortamlarda bir araya getirerek onları hayatın içinde olmaya teşvik ediyoruz. Çok iyi biliyoruz ki bizim çocuklarımız fırsat verildiğinde hayatın her alanında; spordan sanata, teknolojiden iş dünyasına varıncaya kadar topluma örnek olacak işlere imza atacaktır" açıklamasında bulundu.



"Eğitimde fırsat eşitliğini temel ilke olarak benimsiyoruz" Buharkent Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya: "Okul olarak eğitimde fırsat eşitliğini temel ilke olarak benimsiyoruz. Öğrencilerimizin farklı ihtiyaçlarını dikkate alarak uygulamaları geliştirmek, kampüsümüzü erişilebilir hale getirmek ve farkındalık düzeyini yükselten çalışmalar yürütmek önceliklerimiz arasındadır. Her öğrencinin potansiyeline ulaşabilmesi için sunulan destek yalnızca bireysel bir kazanım değil; toplumun bütününe yönelik bir yatırımdır. Bugün burada Meslek Yüksekokulumuz ve Halk Eğitimi Merkezimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz ve belediyemiz tarafından desteklenen bu etkinlik, ilçemizde güçlü bir dayanışma örneği sunmaktadır" dedi.



"Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk"


Etkinliğin son konuşmasını yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da "Bu güzel etkinlikten dolayı Meslek Yüksekokuluna ve Halk Eğitim Merkezimize çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak bu tür etkinliklere her zaman destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Belediye olarak her zaman Engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve elimizdeki imkanlardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağladık. İlçe genelinde engelli bireylerin istihdama katılımı için girişimlerimiz devam etmektedir. Organize sanayi bölgemiz bunun için çeşitli imkanlar sunmaktadır. Biz de çalışmaları yakında takip ediyoruz" şeklinde konuştu.



Etkinliğe katılan protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş, oldukça renkli geçen programlar nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ettiler.



Buharkent’te engelliler ADÜ ve HEM’in konuğu oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: "(Yıkılan köprü) DSİ standartlarına uygun bir köprü değildi" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riski nedeniyle yıkımı başlatılan Çedaş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Yeşilırmak’taki su seviyesinin kritik noktaya ulaşmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, taşkın riski nedeniyle şehir merkezinde bulunan Çedaş Köprüsü’nün yıkılmasına önceki gün başlandı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtemel taşkın riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, "Biliyorsunuz Tokat’ta ve Tokat’a yakın lokasyonlarda ciddi anlamda sel felaketi yaşanması tahmin ediliyor. Turhal, Niksar ve Erbaa’da da sel felaketi yaşandı. Tokat merkezde de biliyorsunuz dolusavak dediğimiz Almus Barajı artık taşmak üzere, söylenen bilgiler bu şekilde. 40 santim civarında bir şeyin kaldığı söyleniyor. Malum bu dolusavak taştığı andan itibaren Tokat merkeze de 6 saat içerisinde ulaşması düşünülüyor. Tabii bilgiler malum, Devlet Su İşleri tarafından da bize iletilen bilgiler. İşte 6-6,5 saat civarında ulaşacağı söylendiği için biz Çedaş Köprüsü’nü kaldırmak durumunda kaldık. Tabii bunu kaldırırken de Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi üçümüz istişare ettikten sonra karar verildi. Burası Devlet Su İşleri’ne uygun bir köprü değildi. Toplamda alt tabandan yukarı doğru en alt kısmı iki metre civarında. İster istemez bu sıkıntıyı bertaraf etmek bakımından bunu kaldırmak zorundaydık. Arkadaşlar dünden itibaren zaten köprülerin yıkımına başladılar. İnşallah bu akşama doğru tamamını yıkmayı planlıyoruz. Sonrasında da zaten yapılacak toplantı neticesinde de büyük bir ihtimal 11.30 gibi tekrar bir koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirilecek. Tokat merkezle alakalı da sadece bu lokasyon değil yaşanabilecek diğer kötü senaryolara da belediye olarak hazırlıklıyız. Vatandaşlarımız şimdilik bir endişe etmesinler. Ama geçmiş olsun diliyorum. En kısa sürede inşallah bu sıkıntıyı bertaraf etmiş oluruz umuduyla dua ediyoruz" dedi.