ÇEVRE - 13 Aralık 2025 Cumartesi 10:17

Büyükşehir, 17 ilçede çalışmalarını sürdürüyor

A
A
A
Büyükşehir, 17 ilçede çalışmalarını sürdürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekipleri, 17 ilçede yürüttüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ, kent genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı yatırımlarını eş zamanlı olarak devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarla kazanan Aydın ve Aydınlılar oluyor. ASKİ tarafından güncel olarak; Didim ilçesi Akbük Mahallesi’nde ve Çine ilçesi Evciler Mahallesi’nde kanalizasyon, Köşk ilçesi Çarşı ve Ilıdağ Mahallelerinde, Nazilli ilçesi Yeşil ve Cumhuriyet Mahallelerinde ve Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi’nde yağmursuyu, Nazilli ilçesi Beğerli Mahallesi’nde, Köşk ilçesi Çarşı Mahallesi’nde ve Yenipazar ilçe merkezinde içme suyu altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Didim, Kuşadası, Germencik ve Efeler ilçelerinde üstyapı tamirat ekipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken Çine ilçesi Gökyaka ve Topçam Mahallelerinde, Germencik ilçesi Bozköy Mahallesi’nde ve Bozdoğan ilçesi Alhisar Mahallesi’nde drenaj çalışmaları devam ediyor. ASKİ, 17 ilçenin tamamında muhtelif mahallelerde de eş zamanlı çalışma gerçekleştiriyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından güncel olarak; Zeybekler ve Kızılçay Bulvarlarında, Sultanhisar ilçesi Kılavuzlar Mahallesi, Didim ilçesi Altınkum Mahallesi Yalı Caddesi, Koçarlı ilçesi Haydarlı Mahallesi, Çine ilçesi Akçaova ve Kasar Mahalleleri, Germencik ilçesi Çarıklar ve Gümüşköy Mahalleleri, Efeler ilçesi Şahnalı ve Mesudiye Mahalleleri, Bozdoğan ilçesi Dutağaç Mahallesi, Söke ilçesi Karacahayıt Mahallesi, İncirliova ilçesi Eğrek Mahallesi, Köşk ilçesi


Uzundere Mahallesi, Nazilli ilçesi Bekirler Mahallesi’nde çalışma gerçekleştiriyor.


Vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu, tüm ilçelerde çalışmaların aralıksız şekilde sürdürüleceğini belirterek "Güzel Aydınımızın tüm ilçelerinde vatandaşlarımızı hizmetlerimiz ile buluşturuyor, çalışmalarımızı mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürüyoruz. Eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.



Büyükşehir, 17 ilçede çalışmalarını sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara "Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak’ta sona eriyor Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından düzenlenen "Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak 2026 tarihinde sona erecek. Eğitimin birey ve toplum üzerindeki dönüştürücü etkisini sinema sanatı aracılığıyla aktarmayı amaçlayan yarışmaya katılmak isteyenler, başvurularını www.ebskisafilm.org ve www.ebsshortfilm.org adresleri üzerinden gerçekleştirebilecek. Alanında deneyimli jüri üyeleri, en etkili eserleri seçmek üzere bir araya geldi. Bu yılki yarışmanın seçici kurulunda yönetmen ve senarist İsmail Güneş, gazeteci-eleştirmen Bedir Acar, sinema yazarı Enver Gülşen, yönetmen Mutlu Kurnalı, yönetmen ve senarist Yeşim Tonbaz, Anadolu Ajansı Sinema Atölyesi’nden Barışkan Ünal yer alıyor. Yarışmaya 18 yaşını tamamlamış amatör ve profesyonel katılımcılar, süresi 15 dakikayı aşmayan, eğitim temalı kurmaca kısa filmler ile başvuru yapabilecek. Yarışmanın değerlendirme süreci iki aşamadan oluşacak. Ön jüri, şartnameye uygunluk, teknik ve sanatsal yeterlilik kriterleri doğrultusunda en fazla 20 eser belirleyecek. Ana jüri ise dereceye giren ve özel ödül alacak eserleri seçecek. Yarışmada birinci olan eser için 80 bin lira, ikinci eser için 60 bin lira, üçüncü eser için ise 40 bin lira ödül verilecek. Ayrıca Mehmet Akif İnan Özel Ödülü kapsamında 30 bin lira, Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü kapsamında ise 20 bin lira ödül takdim edilecek. Bu yılki yarışmada Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü, ilk kez Eğitim-Bir-Sen üyesi izleyicilerin oylarıyla sahibini bulacak.