GÜNDEM - 08 Mart 2026 Pazar 12:57

Didim Belediyesi Çocuk Meclisi Mart ayı toplantısı DİGEM’de gerçekleştirildi

A
A
A
Didim Belediyesi Çocuk Meclisi Mart ayı toplantısı DİGEM’de gerçekleştirildi

Didim Belediyesi Çocuk Meclisi’nin Mart ayı toplantısı DİGEM’de gerçekleştirildi. Toplantıda çocuklar, kent yaşamına dair düşüncelerini, önerilerini ve hayallerini dile getirme fırsatı buldu.



Didim’in geleceğine ışık tutan fikirlerin paylaşıldığı toplantıda, çocukların çevre, eğitim, sosyal alanlar ve kent yaşamını geliştirmeye yönelik önerileri ve fikirleri konuşuldu. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Çocuklarımızın düşünceleri ve hayalleri bizim için çok kıymetli. Didim’i daha güzel ve yaşanabilir bir kent yapmak için sizlerin fikirlerinden ilham almaya devam edeceğiz. Katılımınız ve değerli önerileriniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.



Didim Belediyesi Çocuk Meclisi Mart ayı toplantısı DİGEM’de gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.