GÜNDEM - 27 Nisan 2026 Pazartesi 12:50

Efeler’in her noktasında çalışmalar sürüyor

A
A
A
Efeler’in her noktasında çalışmalar sürüyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürüyor .



Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin hem kırsal mahallelerinde hem de şehir merkezinde eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla hareket eden ekipler, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran uygulamaları sahaya yansıtarak şehrin genelinde değişim oluşturuyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından İlyasdere, Dağeymir ve Ilıcabaşı mahallelerinde yürütülen çalışmalar kapsamında, mevsimsel etkenler ve yoğun kullanım nedeniyle yıpranan yollar kapsamlı bir bakım ve onarım sürecinden geçirildi. Gerçekleştirilen bu çalışmalar sayesinde ulaşım daha güvenli ve konforlu hale gelirken, mahalle sakinlerinin günlük yaşamı da önemli ölçüde kolaylaştı.



Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Hasanefendi, Meşrutiyet, Güzelhisar, Efeler ve Çeştepe mahallelerinde yürüttükleri çalışmalarla kentin estetik görünümünü güçlendirdi. Özellikle sokaklarda uzayan yabani otların biçilmesi, sadece görsel düzen sağlamakla kalmadı; aynı zamanda haşere oluşumunun önüne geçilerek halk sağlığının korunmasına da önemli katkı sundu. Ağaçlarda gerçekleştirilen bakım ve budama işlemleriyle hem bitkilerin sağlıklı gelişimi desteklendi hem de kent genelinde daha düzenli, ferah ve güvenli bir çevre oluşturuldu.



Yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Efeler’in her köşesinde hissedilen bu çalışmaların yaşam kalitelerini artırdığını belirtti. Vatandaşlar, özverili çalışmaları dolayısıyla Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve belediye ekiplerine teşekkür etti.



Efeler’in her noktasında çalışmalar sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Fatih Karagümrük: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 57. dakikada kaleci Grbic’in savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Babicka’nın ceza yayından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. 61. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Ndidi’nin ortasında, altıpas üzerinde El Bilal Toure’nin kafa vuruşu üst direkten dönerken, topu altıpasın solunda önünde bulan Oh’un vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Grbic’te kaldı. 88. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Asllani’nin rakibini geçip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Grbic meşin yuvarlağı kornere çeldi. 88. dakikada sağ taraftan Cerny’nin kullandığı kornerde, altıpas gerisi sağından Wilfred Ndidi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşe direğine çarparak oyun alanına geri döndü. Stat: Tüpraş Hakemler: Batuhan Kolak, Bilal Gölen, Mehmet Salih Mazlum Beşiktaş: Devis Vasquez, Taylan Antalyalı, Emmanuel Agbadou, Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz, Wilfred Ndidi, Milot Rashica (Vaclav Cerny dk. 66), Orkun Kökçü, Junior Olaitan (Kristjan Asllani dk. 82), El Bilal Toure (Mustafa Hekimoğlu dk. 82), Hyeon-Gyu Oh Yedekler: Emre Bilgin, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Felix Uduokhai, Jota Silva, Devrim Şahin, Yasin Özcan Teknik Direktör: Sergen Yalçın Fatih Karagümrük: Ivo Grbic, Ricardo Esgaio, Davide Biraschi, Igor Lichnovsky, Filip Mladenovic, Ahmed Traore (Shavy Babicka dk. 56), Berkay Özcan, Bartuğ Elmaz (Tiago Çukur dk. 72), Barış Kalaycı (Çağtay Kurukalıp dk. 78), Serginho (Anıl Yiğit Çınar dk. 78), Sam Larsson (Matias Kranevitter dk. 56) Yedekler: Furkan Bekleviç, Yaya Onogo, Fatih Kurucuk, Burhan Ersoy, Muhammed Kadıoğlu Teknik Direktör: Aleksandar Stanojevic Sarı kartlar: Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş), Ahmed Traore, Filip Mladenovic, Igor Lichnovsky (Fatih Karagümrük)
Antalya Montuyla ayakkabısını çıkarıp kot ve atletle denize giren genç boğuldu Antalya’da montu ile ayakkabısını çıkarıp, kot ve atletle denize giren genç, kıyıdan yaklaşık 10 metre açıkta boğularak hayatını kaybetti. Kıyıya çıkartılan gencin üzerinden kimlik çıkmayınca deniz polisi dalgıçları su altında kimlik aradı. Olay, saat 17.30 sıralarında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin Muratpaşa ilçesindeki kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kıyafetleriyle sahile gelen 20-25 yaşlarındaki bir genç, ayakkabı, mont ve çoraplarını çıkarıp üzerinde kot ve atletiyle denize girdi. Kayalık alanda kıyıdan yaklaşık 10 metre açılan gencin çırpındığını gören iki genç, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Genç suyun içinde gözden kaybolurken, bölgeye deniz polisi, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Denizde araştırma yapan ekipler, su altında genci hareketsiz halde bulup karaya çıkardı. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Dalgıçlar sualtında kimlik aradı Karadaki eşyalarında kimliğine rastlanılmayan gencin cüzdan ve kimliğini bulmak için deniz polisi dalgıçları su altı taraması yaptı. Taramada herhangi bir ize rastlanılmazken, gencin cenazesi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. "5 dakika sonra çırpınmaya başladı" Gencin boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce 112 Acil Çağrı Merkezini aradığını belirten Muhammet Akyürek, "Girdikten 5 dakika sonra çırpınmaya başladı ve suya daldı. Etraftakileri uyarmaya çalıştık ama gelen olmayınca sahil güvenliği aradık" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.