MAGAZİN - 23 Mayıs 2024 Perşembe 19:19

Festival coşkusu Atça’ya taşındı

A
A
A
Festival coşkusu Atça’ya taşındı

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bu yıl 52.’si düzenlenen Uluslararası Sultanhisar-Atça Nysa, Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali’nin Sultanhisar bölümünün sona ermesinin ardından coşku bu kez Atça Mahallesi’ne taşındı.



Tarımsal ürünleri ve kültürünü tanıtma amacıyla 1940’lı yıllarda başlatılan aralıklarla bu yıl 52.’si düzenlenen Sultanhisar Uluslararası Sultanhisar-Atça, Nysa, Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali’nin ilçe merkezindeki bölümü geçtiğimiz Pazar günü sona ermesinin ardından festival coşkusu bu kez Atça Mahallesi’ne taşındı. Çileğin başkenti olarak bilinen ve Türkiye’nin en kaliteli çileklerinin yetiştirildiği Atça’nın tanıtımı için dün akşam saatlerinde kortej yürüyüşü ile başlayan festival Pazar gecesi Çilek Güzeli yarışması ve halk konseri ile son bulacak.



Kortej yürüyüşü ile başladı


Atçalı Kel Mehmet Heykeli önünden Aydın Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Karakol Caddesi üzerinde etkinliklerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen korteje vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Atça mahalle halkının merakla beklediği festivalin ilk bölümü top atışları ile başlatılırken hemen ardından yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, çilek tanıtımı ve Efe Dumancı ile Selcan Temel’in halk konseri ile ilk gün etkinlikleri son buldu.



Bilal Sonses halk konseri ile festival sonlanacak


Geçtiğimiz Çarşamba günü kapılarını açan ve Türkiye’de yapılan en uzun festival olma özelliği ile rekor sayılabilecek ve 10 gün sürecek festivalin 7. günü olan Atça bölümünde Perşembe günü yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, defile gösterimi ve Komedi Dans Üçlüsü ve Jonglör gösterileri ile tamamlanacak. 8. günde yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, Gökhan Ay halk konseri, 9. günde yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, Özge Biroğlu halk konseri, 10. ve son gününde ise yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, festivalin merakla beklenen en renkli bölümü Çilek Güzeli Yarışması ve gecenin sonunda da Bilal Sonses halk konseri ile festivalin kapanışı yapılacak. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve Gürcistan, Acaristan, Hindistan, KKTC, Atça Bayan Zeybek Grubu, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ankara Kuzeyin Uşakları Grubu ve Sultanhisar Gocabeşli Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’nun katılımı ile festival renkli anlara sahne olmaya devam ediyor.



Festival coşkusu Atça’ya taşındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne Emniyet Müdürü Karaburun, vatandaşların bayramını kutladı Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, vatandaşlarla ve yollarda olan sürücülerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, kuralları uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de Kurban Bayramı dolayısıyla sabah erken saatlerinde kılınan namazın ardından vatandaşlar bayramlaştı. Neredeyse her gün sahada vatandaşlarla bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun Kurban Bayramı’nda da sürücülerin bayramını kutlayarak şeker ve kolonya ikram etti. Ayrıca Karaburun, sürücülerin trafik kuralarına uyması konusunda da uyarılarda bulunarak, kurallara uyulmasının önemine değindi. Emniyet Müdürü Karaburun, Kurban Bayramı dolayısıyla diğer uygulama noktalarına da giderek hem görev başındaki polislerin hem de sürücülerin bayramını kutladı. Kent genelinde denetimlerini sürdüren ekipler, vatandaşların bayramını tebrik edip kolonya ve şeker ikram etmeye gün boyu devam edeceği belirtildi. Emniyet kemeri takan ve hız kurallarına uyan sürücülere teşekkür eden Karaburun, güvenli trafik akışının sağlanması için uyarılarda bulundu. Karaburun, Edirne’de trafik güvenliği ve asayişin sağlanması için emniyet personelinin tam kadro sahada olduğunu söyledi. Gümrük kapıları, otoyollar ve kent merkezinde tedbirlerin alındığını belirten Karaburun, vatandaşların bayramını kutladı. Huzurlu bir bayram geçirildiğini belirten Karaburun, "Bizler görevimizin başındayız. Gurbetçilerimiz Edirne’mizden rahat bir şekilde gelip geçebilirler, vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde bayramlarını kutlayabilir. Türk polisi her yerde olduğu gibi Edirne’de görevinin başında, 24 saat halkın hizmetinde. Bu noktada tüm mesai arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Trafik konusuna bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Hız kuralları ve emniyet kemeri takılmasına uyalım. Yorgun yola çıkmayalım. Huzurlu bir şekilde bayramı geçirelim" dedi.