GÜNDEM - 18 Kasım 2025 Salı 19:15

Karpuzlu’da hayvan sevkiyatına denetim

A
A
A
Karpuzlu’da hayvan sevkiyatına denetim

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde hayvan sevki yapan araçlar durdurularak belgeler ve sağlık kontrolleri tek tek incelendi.


Karpuzlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli jandarma ekipleri ile birlikte ortak denetim gerçekleştirdi. Yapılan yol kontrolü denetimlerinde, hayvan sevki yapan araçlar tek tek durdurularak evrak ve sağlık kontrolleri yapıldı. Denetimlerde büyükbaş hayvan pasaportu, veteriner sağlık raporu, koyun-keçi nakil belgesi gibi sevkiyat için zorunlu tüm belgeler incelenirken, araçlardaki hayvanların genel sağlık durumu da kontrol edildi. Yapılan uygulamayla belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin önlenmesi, hem hayvan sağlığının hem de toplum sağlığının korunması hedeflenirken, denetimlerin yıl sonuna kadar artırılarak devam edeceği öğrenildi.


Ekiplerin sahadaki çalışmalarının, hayvansal gıda güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığı vurgulayan Karpuzlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada "İlçe Müdürlüğümüz personeli ile jandarma ekiplerince ortaklaşa gerçekleştirilen yol kontrolü denetiminde hayvan sevki yapan araçlarda büyükbaş hayvan pasaportu, veteriner sağlık raporu, koyun-keçi nakil belgesi gibi belgelerin kontrolü yapılarak, hayvanların sağlık kontrolleri yapıldı. Denetimlerle belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin önüne geçerek hayvan ve toplum sağlığını korumak, hayvansal gıda güvenliğini sağlamak amaçlanmaktadır. Denetimlerimiz yıl sonuna kadar artarak devam edecek" ifadeleri yer aldı.



Karpuzlu’da hayvan sevkiyatına denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından pazar günü için yapılan sağanak gece saatleri itibariyle başladı. İstanbul’da sabaha karşı beklenen sağanak etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği tarafından su baskınlarına ve kuvvetli yağışa dikkat çekilerek sarı kodlu uyarı verilmişti. Gün içinde aralıklarla etkisini gösteren yağmur gece saatlerinde sağanak olarak şiddetini artırdı. Sağanak şeklinde ve gök gürültülü başlayan yağmur vatandaşları da zor durumda bıraktı. Taksim’de vatandaşların yürümekte zorlandığı ve açık olan dükkanlara sığınmak zorunda kaldığı görüldü. Şiddetli yağmur araçlara da zorluk çıkardı. Sağanağın özellikle sabah ve öğlen saatlerinde etkisini artırarak göstermesi bekleniyor. Valilik açıklama yapmıştı 7 Aralık Pazar günü için uyarı yayınlayan İstanbul Valiliği, beklenen kuvvetli yağışla birlikte kentte sel, su baskını, ani akıntılar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı. Vatandaşların tedbirli olmaları, toplu taşıma ve ulaşım planlamalarını hava durumuna göre yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, 7 Aralık Pazar günü İstanbul’da sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Kayseri Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası ekipler tarafından alkolmetre üfletilmek istenen sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkarırken, kendisini görüntüleyen basın mensubuna da engel olmaya çalıştı. Yapılan kontrollerde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı Doktor Sami İpek Caddesi kesişiminde bulunan kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Y.B. yönetimindeki, 06 ADZ 744 plakalı otomobille E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada ticari taksi şoförü E.T. ile otomobilde bulunan bir yolcu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 2 kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası polis ekipleri tarafından alkol kontrolü yapılmak istenen Y.B. haber için olay yerine gelen gazetecinin görüntü alması halinde alkolmetreyi üflemeyeceğini söyleyerek, ekiplere zorluk çıkardı. Y.B. kendisini görüntüleyen gazeteciye engel olmaya çalıştı. Ekipler tarafından güçlükle ikna edilen Y.B. 1.42 promil alkollü çıktı. Y.B.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan otomobil ve ticari taksi çekiciyle kaldırıldı. Arkadaşları yaralanan taksiciler tepki gösterdi Öte yandan kazada yaralanan Y.B.’nin beraber çalıştığı arkadaşları olay yerine geldi. Kazayla alakalı konuşan taksi şoförleri, arkadaşlarının gece saatlerinde ekmeğini kazanmak için çalıştığını söyleyerek, alkollü şekilde araç başına geçen bir sürücü yüzünden arkadaşlarının yaralandığını ifade ederek, tepki gösterdi. Taksiciler kimsenin alkol alarak, direksiyon başına geçmemesi gerektiğini dile getirdi.