GENEL - 07 Eylül 2019 Cumartesi 22:04

Kuşadası Belediyesi gazileri ve şehitleri unutmadı

A
A
A
Kuşadası Belediyesi gazileri ve şehitleri unutmadı

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.’nci yıl dönümünde Kuşadası Belediyesi Muharip Gazileri’ni ve Şehit Ailelerini unutmadı.


Kuşadası Belediye Başkan yardımcısı Oğuzhan Turan ve beraberindeki heyet önce Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanlığını ziyaret etti. Ardından Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri ve Gaziler derneğini ziyaret ettiler.


Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, dernek ziyaretlerinde yaptığı konuşmada “Bu süreçte Kuşadası’nın yiğit evlatları da üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, 7 Eylül 1922’de işgal güçlerini kentimizden bir daha dönmemek üzere kovarak, adeta bir anka kuşu misali küllerinden yeniden doğmuştur.


Bu özel günler, şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek, gösterdikleri kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için yaşanan olayları hafızamızda daima canlı tutmanın bir aracı konumundadır. Ayrıca kurtuluş günleri “yeni bir yaşama” açılan ilk kapılardır. Monarşinin yerine demokrasiyi, tebaanın yerine yurttaşı, şeriatın yerine laikliği koyma amacıyla çıkılan çağdaşlık yolunda atılmış en önemli ve zorlu adımlardır. Aydınlığın ve güzel günlerin habercisidir.


Bu nedenle 7 Eylül 1922’de yaşanan gururu, coşkuyu ve mutluluğu asla unutmamalı, bu ruhu her zaman canlı ve taze tutmalıyız. Bu da ancak ve ancak Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlık yolunda, cumhuriyet ilkeleri ve değerleri doğrultusunda, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü aklımızdan hiç çıkarmadan mücadele etmekle mümkün olabilir. Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize, yarınlarına umut ve güvenle bakabilecekleri bir ülke ve kent bırakabilmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bizler her zaman bu bilinçle hareket ediyor ve bizim için çağdaş yaşamın başlangıcı olan 7 Eylül’ü yaratan şehitlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. O kahramanların çocukları ve torunları olmaktan dolayı her zaman gurur duyuyor ve emanetlerine sahip çıkmak için durmaksızın çalışıyoruz“ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.