EKONOMİ - 28 Aralık 2025 Pazar 10:19

Nazilli Ticaret Odası’nın başarılı ihracatçıları ödüllendirildi

A
A
A
Nazilli Ticaret Odası’nın başarılı ihracatçıları ödüllendirildi

Nazilli Ticaret Odası sorumluluk alanında faaliyet gösteren üyelerden başarılı ihracatçı üyeleri için ‘Başarı Ödülleri Programı’ düzenledi.



Nazilli Ticaret Odası (NTO), Nazilli başta olmak üzere sorumluluk sahasında bulunan Sultanhisar, Yenipazar, Bozdoğan, Karacasu, Buharkent ve Kuyucak ilçelerinde bulunan başarılı ihracatçı üyelerini onurlandırmak amacıyla ‘Nazilli Ticaret Odası Başarı Ödülleri Programı’ düzenledi. Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Süleyman Gürbüz’ün ev sahipliğinde odanın konferans salonunda düzenlenen geleneksel ödül törenine Kaymakam Huriye Küpeli Kan, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Nazilli Belediye Başkanı Dr.Ertuğrul Tetik, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, protokol üyeleri ve başarılı ihracat firmalarının yetkilileri ile davetliler katıldı. Ege İhracatçılar Birliği listesinde yer alan, başarılı ihracat firmaları Nazilli Ticaret Odası tarafından onore edildi. Başarı ödülleri protokol üyeleri tarafından firmaların yetkililerine takdim edildi.



"İhracatçılarımızla daha da güçleniyoruz"


Yoğun bir katılımın olduğu ödül töreninin açılışında konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu ödül törenleri ile bir yandan dereceye giren firmaları ödüllendirirken diğer yandan da diğer firmaları teşvik ettiklerini söyledi. Başkan Arslan, "Ülke ekonomimize güç katan değerli ihracatçı üyelerimizle daha da güçleniyoruz. İnovasyon yapan, yerel ürünlerimizi katma değer oluşturacak şekilde dış pazarlara sunabilen, kendini geliştiren işletmeler önce kendilerine daha sonra bölgeye büyük katkı yapmaktadırlar. Ayrıca; yurtiçinde ve yurtdışında ihracatımızın artması için, fuar organizasyonları yaparken, üye bilgilendirme eğitimlerimiz ile ihracat potansiyeli olan ancak çeşitli sebeplerle bu düşüncesini gerçekleştiremeyen üyelerimiz için çözüm odağı olmak için gayret gösteriyoruz. İhracatımızın daha fazla artması için Nazilli Ticaret Odası üstüne düşen her görevi yapmaya hazırdır. Bölgenin kalkınmasının ancak üretim ve ihracatın arttırılması ile mümkün olacağını düşünüyorum" dedi.



Destek istedi


Arslan, sanayicinin yatırım yapabilmek için yeni organize sanayi alanlarına ihtiyaç duyduğunu da ifade ederek destek istedi. Ayrıca kapatılan Sümer Basma Fabrikası alanının atıl durumdan çıkartılabilmesi için gerekli adımlarında atılması yönünde çağrıda bulundu. Konuşmasının sonunda zorlu piyasa şartları içinde çalışarak ihracat sıralamasına giren firmalara, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi adına teşekkür eden Başkan Arslan, başarılı olan tüm firmaların temsilcilerini tebrik etti.



"Organize sanayilerimiz için ‘deniz bitti’ diyebiliriz"


Törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Başkan Arslan başta olmak üzere NTO yönetimine ve üyelerine ekonomiye katkılarından dolayı teşekkür etti. Özmen, "Nuri başkanımızın dileklerini çözüme kavuşması için yakından takip edeceğiz. Sit alanı ve sit alanı olmayan alanlar konusunda da çalışmalarımız olacak. Ancak sanayicimizin yatırım alanına ihtiyacı konusunda olumlu cevap veremiyoruz. Çünkü topraklarımız çok kıymetli. Ovalarımız büyük ova, dağlarımız ise zeytinlik. Onun için Aydın sanayileşme anlamında arazi yönünden zengin değil. Tabiri caize aslında organize sanayilerimiz için ‘deniz bitti’ diyebiliriz. Aydın bir tarım kenti ve sanayi için çok değerli topraklarımızı bitirmeyelim. Onun için ‘ne yapabiliriz’ diyerek bunun çalışmasını da yapmaktayız" dedi.



"Üretip de satamıyorsak bir kıymeti yok"


Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Nazillili ihracatçıların ekonomiye ve ülke ekonomisine katkısının çok kıymetli olduğunu ifade ederek: "Nazilli’nin üreten, çok çalışkan insanları ve çok çalışkan kadınları var. İhracatçılarımız ise bunları değere dönüştürüyor. Ne kadar çok üretim yaparsak yapalım satamıyorsak, ihracat yapamıyorsak bir faydası olmaz. Üretim kıymetli ama ihracat da ondan daha kıymetli. İkisi de birbirini destekliyor" dedi.



Tören sonunda Nazilli’nin kadın girişimcilerinin ürünlerini sergiledikleri stantlar da büyük ilgi ile gezildi.



Nazilli Ticaret Odası’nın başarılı ihracatçıları ödüllendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Alkayış’tan üniversiteli gençlere mesaj AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Üniversitesi’nde üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek gençlerle samimi ve kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdi. Adıyaman Üniversitesi Genç Ofis’te düzenlenen kariyer buluşmaları kapsamında Gençlik Merkezi gönüllüleri ve öğrenci topluluklarının başkanlarıyla buluşan Alkayış, siyasetin bir makam ya da kariyer alanı değil; inançla, değerle ve sorumluluk bilinciyle yürütülmesi gereken bir alan olduğunu ifade etti. AK Parti’nin siyaset anlayışının günlük tartışmalarla değil, milletin tarihsel yürüyüşüyle şekillendiğini vurgulayan Alkayış, bu anlayışta siyasetin yalnızca bir yönetme tekniği değil, aynı zamanda ciddi bir sorumluluk alanı olarak görüldüğünü dile getirdi. Gençliğin geleceğe ertelenen bir unsur olmadığını belirten Alkayış, gençlerin bugün yükün altına giren, düşünen, üreten ve sorumluluk alan bireyler olarak sürecin merkezinde yer alması gerektiğini vurguladı. Programda Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Alkayış, uluslararası sistemin adalet ve vicdan kapasitesinin bu meselede açık biçimde ortaya çıktığını söyledi. Türkiye’nin, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başından itibaren güçten yana değil, haktan yana bir duruş sergilediğini belirterek, bunun bir dış politika tercihi değil, devlet ahlakının yansıması olduğunu ifade etti. Savunma sanayiinde elde edilen kazanımlara da değinen Alkayış, bu ilerlemenin yalnızca teknik bir başarı olmadığını, stratejik bağımsızlığın temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Yerli ve millî üretimle Türkiye’nin karar alma süreçlerinde daha bağımsız bir konuma ulaştığını, bu dönüşümün merkezinde ise genç ve nitelikli insan kaynağının bulunduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençliğe olan güveninin sözde kalmadığını dile getiren Alkayış, seçilme yaşının 18’e indirilmesinin bu güvenin somut göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. AK Parti pratiğinde gençlerin yalnızca temsil edilen değil, sorumluluk verilen bir kesim olarak değerlendirildiğini söyledi. Program kapsamında ayrıca Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen buluşmada, Adıyaman Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerle de bir araya gelen Alkayış, öğrencilerin Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duydukları güveni ve sevgiyi samimiyetle ifade ettiklerini aktardı. Alkayış, programın gerçekleşmesinde emeği geçen UDEF Adıyaman İl Temsilcisi Nurullah Çil’e teşekkür ederek tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.