GÜNDEM - 21 Şubat 2026 Cumartesi 15:02

Öğrenciler polislik mesleğini yakından tanıdı

A
A
A
Öğrenciler polislik mesleğini yakından tanıdı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde düzenlenen programda polislik mesleğini yakından tanıyan öğrenciler, bir yandan da kişisel güvenlik ve trafik kuralları hakkında detaylı bilgi aldı.


Karacasu İlçe Emniyet Amirliği tarafından Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencilerine yönelik bilgilendirme programı düzenlendi. Program kapsamında öğrencilere polislik mesleğinin tanıtımı yapılarak görev ve sorumluluklar hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, emniyet teşkilatının çalışma sistemi ve polislerin günlük hayattaki rolü konusunda detaylı şekilde bilgilendirildi. Etkinlikte ayrıca kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri ile genel trafik kuralları ele alındı. Yetkililer, özellikle öğrencilerin günlük yaşamda karşılaşabilecekleri risklere karşı bilinçli hareket etmelerinin önemine dikkat çekti. Gerçekleştirilen program sayesinde öğrenciler, polislik mesleğini yakından tanıma fırsatı bulurken güvenli yaşam konusunda da önemli bilgiler edindi.



Öğrenciler polislik mesleğini yakından tanıdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.