- 08 Aralık 2018 Cumartesi 09:35

Türkiye’nin ilk Dijital Dönüşüm Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ADÜ’de kuruldu

A
A
A
Türkiye’nin ilk Dijital Dönüşüm Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ADÜ’de kuruldu

Türkiye’nin “Dijital Dönüşüm” alanındaki ilk “Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi” 22 Kasım 2018 tarihli ve 30603 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararla Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) kuruldu.

Türkiye’nin “Dijital Dönüşüm” alanındaki ilk “Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi” 22 Kasım 2018 tarihli ve 30603 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararla Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) kuruldu.


Merkezin temel amacı, ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve millî güvenlik hedefleri doğrultusunda insan kaynağı ve diğer tüm kaynakların geliştirilmesine yönelik eğitimler gerçekleştirmek ve araştırma destek programları için yönlendirici hizmetlerde bulunmak olarak belirlendi.


“Merkez inovasyon ruhunun kazandırılması ve paydaşların aktif edilmesini hedefliyor”


Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde Aydın şehrinin ve ADÜ’nün bölgesel, ulusal ve küresel rekabette mukayeseli üstünlük kazandıracak alanlarını tespit edip dijital dönüşüm için gerekli olan tüm paydaşları organize etmek amaçlanıyor. Ayrıca Merkezde, araştırmalar, bilimsel yayınlar ve projeler ışığında sadece stratejik tavsiyeler değil Ar-Ge çalışmalarını özendirmek, teşvik etmek ve sonuçlarının ürünleştirilmesi için bilimsel etkinlikler, yarışmalar ve girişim etkinlikleri düzenlenmesi hedefleniyor. Bu amaçla merkeze bağlı izci ekip kurarak şehir ve bölgede gerçekleşen yarışmalarda veya medya gösterimlerinde yetenekli proje sahiplerine ulaşarak ADÜ Teknokent deneyimiyle girişimcilerle buluşturan özel bir menajerlik sistemi planlanıyor.



İş Güvenliği ve Sıfır Atık Üzerine Çalışmalar Yürütülecek


Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Dijital Dönüşüm Ofislerinin kuruluş amaçlarında da belirtildiği üzere öncelikli ve acil temel problem Sıfır Atık Yönetimi alanı olarak belirlendi. Bu nedenle, ADÜ bünyesinde kurulan bu merkez, “E-Devletten Dijital Devlete” sloganı ışığında kağıt belgelerin kaldırılıp tamamen dijital belgelerin getirilmesi başta olmak üzere kamuda ve sosyal hayattaki atık yönetimiyle ilgili projeler üretecek. Özellikle sıfır atık yönetimiyle ilgili pilot birimler belirlenerek “Akıllı İleri Dönüşüm Sistemi” adında uygulamalar hizmete sokulacak.



Merkezin inovasyon alanı İş Sağlığı ve Güvenliği alanı olarak belirlenirken, ADÜ İş Sağlığı ve Güvenlik Birimi ile iş birliği çerçevesinde, sanal gerçeklik eğitimlerinden, Kinect tabanlı uygulama eğitimlerine, RFID veya BLE destekli takip veya izleme sistemlerinden akıllı saat uygulamalarına kadar birçok yenilik ile iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yenilikçi bir dijital dönüşüm atılımı yapılması planlanıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği İzleme Sistemi (İSGİS) Projesiyle bütünleşik olarak hayata geçirilecek bu dijital dönüşüm hareketiyle ADÜ’nün iş sağlığı ve güvenliği alanında bir Ar-Ge üssü olma hedefi hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Adalet Bakanı Tunç, çocuklarla birlikte tezahürat yaptı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Partili belediye başkanlarını ziyaretti. Bakan Tunç, kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaptı. Bakan Tunç’a futbolcu olmak istediklerini söyleyen çocuklardan bazıları Kerem Aktürkoğlu, bazısı da irfan Can gibi futbolcu olmak istediklerini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulus ilçesini ziyaretinin ardından önce Abdipaşa beldesine ardından Kumluca beldesine geçti. Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini tebrik eden Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada meşalelerle karşılandı. Tunç, kendisini karşılamaya gelen Kozcağız Belediyespor Futbol Okulu oyuncuları ile de bir süre sohbet etti. Çocuklarla sohbet eden Tunç, sporculara taleplerini sordu. Bakan Tunç’un, "Neye ihtiyacınız var" sorusuna ise bir çocuk ise "Her şeye" cevabını verdi. Bu cevap Bakan Tunç’u, beraberindekileri güldürdü. Bakan Tunç, çocuklara yapmak istedikleri meslekleri de sordu. Bakan’ın, "Futbolcu olmak isteyen var mı" sorusuna ise tüm çocuklar el kaldırdı. Bir çocuk, "Kerem Aktürkoğlu gibi olacağım", başka bir çocuk da ’’Ben de İrfan Can" dedi. Zonguldakspor’un lisanslı futbolcusu olan bir çocuğu örnek gösteren Bakan Tunç, "Olmaz, öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Okulu bitirip meslek sahibi olmak lazım, ayrıca sporcu da olursunuz" şeklinde konuştu. Tunç, çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaparak, onlara hem derslerini çalışmaları hem de spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada destekler için teşekkür ederek, Kozcağız Beldesi’ne ilçe belediyelerinden daha fazla hizmet gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Bakan Tunç, seçilen tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara görevinde başarılar dileyerek, "Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da bu Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık hiç sönmesin dediniz. Biz de sizin o güven layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah" diye konuştu