YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 20:03

MÜSLÜMAN OLAN CHELIDZE "NİLÜFER" İSMİNİ ALDI

A
A
A
MÜSLÜMAN OLAN CHELIDZE "NİLÜFER" İSMİNİ ALDI

Balıkesir`in Bandırma ilçesinde Gürcü asıllı bir kadın Müslüman oldu.
İzmir`de bir firmada çalışan 35 yaşındaki Gürcistanlı Liudmila Chlıdze, İslam dininden etkilenerek Müslüman olmak için Bandırma Müftülüğü`ne müracaat etti. Protestan olan Liudmila Chelıdze kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, Chelıdze`nin kendilerine Müslüman olmak için dilekçe ile müracaat ettiğini belirterek, "İslam dini son ve en mükemmel dindir. Son yıllarda İslamiyeti seçenlerin huzurlu olduklarını görenler de bundan etkilenerek Müslüman oluyor" dedi.
Müslüman olduktan sonra ``Nilüfer`` ismini tercih eden genç kadına Müftü Cahit Çetin, ihtida belgesi ile Kur`an-ı Kerim ve ilmihal kitapları hediye etti.
İslam dinini tercih ettiğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Nilüfer, ``Müslümanlara hayran oldum. Aaraştırmalarım neticesinde İslamiyetin en son din olduğunu ve bu dinle huzura kavuşacağını düşündüm. Kelime-i şehadet söylerken İslamiyetin o huzur veren yanını kalbimde hissettim. Çok mutluyum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.