GENEL - 19 Ekim 2016 Çarşamba 13:30

Odunları sanat eserine dönüştürüyor

A
A
A
Odunları sanat eserine dönüştürüyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir işletmeci, odun için kesilen ağaçları dekoratif eşyalara dönüştürüyor.
Odun depolarını sık sık ziyaret eden Nurtaç Yılmaz, iş yerinin bahçesindeki atölyesinde, yakılmaktan kurtardığı ağaçlara adeta yeniden yaşama şansı veriyor. Mandalina ağacının kabuklarını soyarak dal ve budaklarının içinde su kanalları açan Yılmaz, bunu dallarından sular akan dekoratif bir süs eşyasına dönüştürüyor. Madra Dağı’nda üzerlerine yıldırım düşmüş yaklaşık 500 yaşındaki çam ağaçlarını alarak çürümesini engelleyen, bin küsur yaşındaki bir zeytin ağacını da inşaat alanından alarak kurtaran Nurtaç Yılmaz, bu ağaçları da iş yerinin bahçesinde teşhir ediyor.
İşletmeciliğini yaptığı etnografya galerisi, kır bahçesi ve kahvaltı salonunun bütün aydınlatma sistemini, meşe, çam, zeytin, kavak gibi atık ağaçlardan yapan Yılmaz, “Ben ağaçları çok seviyorum. Zaman zaman yakacak odun olmayı bekleyen ağaçları inceliyor, işime yarayacakları alıp getiriyorum. Bu ağaçların çürümemeleri için çabalıyorum. Ağaçlardan her türlü eşya yapılabiliyor. Ağaçlardan masalar, aydınlatma sistemleri, mutfak eşyaları, çeşitli kullanım eşyaları, hediyelik eşyalar, dekoratif ürünler yapıyorum. Bunları kendi iş yerimde kullanıyorum. Yani bunları satmıyorum. Bugünlerde mandalina ağaçlarını kullanarak ışıklı ve dallarından sular akan bir dekoratif süs eşyası üzerinde çalışıyorum. 1 ay gibi bir zamanımı alacak. Bu ağacı kesilip yakacak olmaktan kurtardım. Lütfen ağaçları koruyup kollayalım” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da sanatçıların köyünde baharın gelişini coşkuyla karşıladılar Konya’nın Hüyük ilçesinde sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde baharın gelişi “Hıdırellez” coşkuyla karşılandı. Çavuş Mahallesi’ndeki yerleşim merkezinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen köy sakinleri ve davetliler müzik eşliğinde oynayıp eğlenerek vakit geçirirken, gökyüzünde uçurtmalar uçuruldu, ilgi çeken yarışmalar gerçekleştirildi, gül bahçesindeki fidanlara kurdelalar bağlanarak dilekler tutuldu. Katılımcılara kazanda pişirilen yöre lezzetlerinden “mürdük aşı” da ikram edildi. Köy sakinlerinden film yapımcısı ve yönetmen Atalay Taşdiken, etkinlikte yaptığı konuşmada katılım gösteren herkese teşekkür etti. Taşdiken, “Çavuş Köyü bizim köyümüz. Biz de oraya aitiz. Çavuş köyüne aitiz, kendimizi hep öyle hissettik. Sağ olsunlar Çavuş köylüleri buraya her zaman sahiplendiler. Bundan dolayı her zaman mutluyuz. Köyümüzde yaptığımız etkinliklerle ilgili son 3-4 senedir hem pandemiden hem de arzu edilmeyen nedenlerden etkinliklerimizle ilgili inkitalar oldu. İnşallah bu yazdan itibaren yerel yönetimimizin, devletimizin de desteğiyle, katkılarıyla tekrar Sonsuz Şükran Köyü’nü eski, kendine yaraşır etkinliklerle dolu bir hale getireceğiz. Sizi de her zaman bizim yanımızda destek olarak görmekten mutluyuz” şeklinde sözlere yer verdi. “Şükran köyü, Hüyük’ün Türkiye’deki turizm ve tanıtım yüzüdür” Etkinliğe katılan Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer de konuşmasında, “Böyle bir güzelliği bize yaşattıkları, ilçemize kazandırdıkları için, Mehmet ve Atalay beye çok teşekkür ediyorum. Bizim Sonsuz Şükran Köyü, hem Çavuş’un hem de Hüyük ilçesinin Türkiye’deki yüzüdür, turizm yüzüdür, turizm tanıtımıdır” dedi. “Birbirimize desteğiz” Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Kovancı da Sonsuz Şükran Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Biz Şükran Köyünü çok seviyoruz. Köyde yaşayan misafirlerimizi çok seviyoruz. Her zaman birbirimize desteğiz, Allah razı olsun onlardan, böyle bir yeri kurdukları için ” ifadelerine yer verdi.