ASAYİŞ - 26 Şubat 2017 Pazar 21:29

Minik Uğur’u arama çalışmalarına ara verildi

A
A
A
Minik Uğur’u arama çalışmalarına ara verildi

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde otomobilin dereye uçması sonucu kaybolan 4 yaşındaki Uğur Deniz’i arama çalışmalarına havanın kararması sebebiyle ara verildi.
Akyayla Mahallesi yakınlarında dün akşam saatlerinde otomobilin dereye uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü Harun Deniz (33) ile oğlu Mustafa Deniz (8) hayatını kaybederken, anne Melek Deniz ise yaralı olarak kurtulmuştu. Ekiplerin aracı dere içinden çıkarmasının ardından araçta ve çevresinde bulunamayan 4 yaşındaki Uğur Deniz’i arama çalışmaları dün geceden sonra bugün sabah saatlerinde yeniden başladı.
Jandarma, AFAD, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Dursunbey Belediyesine bağlı ekipler ve köylüler tarafından sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında kazanın meydana geldiği alan ve derenin 5 kilometrelik uzantısında arama yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanlığına bağlı 6 dalgıç ve Çanakkale’den sevk edilen 2 su altı dalgıcı da derenin 1 kilometrelik uzantısında dip ve kıyılarda arama yaptı. Gün boyu süren çalışmalarda sonuç alınamazken, akşam karanlığı çökünce aramalara ara verildi.
Öte yandan kazada ölen baba Harun Deniz ve oğlu Mustafa Deniz’in cenazeleri yarın öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Dursunbey Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi. Minik Uğur’u arama çalışmaları ise yarın Ankara’dan gelecek olan Jandarma arama kurtarma ekiplerinin de desteği ile sürdürülecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.