YEREL HABERLER - 21 Nisan 2017 Cuma 17:59

Küçüksan’da Mali Genel Kurul gerçekleştirildi

A
A
A
Küçüksan’da Mali Genel Kurul gerçekleştirildi

Balıkesir Küçüksan İşletme Kooperatifi 2016 Yılı Olağan Mali Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Balıkesir Küçüksan İşletme Kooperatifi 2016 Yılı Olağan Mali Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.


Küçüksan İşletme Kooperatifi 2016 Yılı Olağan Mali Genel Kurul toplantısı divan oluşturlması ile başladı. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Saffet Öncül, yardımcılığına Ahmet Altıntaş, üyeliklere ise Hüseyin Özgen ve Erkan Şehirli seçildi. Yönetim denetim kurulu raporları ile finansal tablolar okunmasının ardından denetim kurulu raporları ve finansal tablolar müzakare edildi. Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrasından sonra gelecek yılın bütçe ve çalışma programı görüşülerek karara bağlandı. Yönetim üyelerden kooperatife ait 3 araç ve 1 greyder satışı ve yenilemesi için oy birliği ile yetki aldı. İşgaliye alanlarından tahsil edilecek bedel tespitinin oylanması sonrası genel kurul dilek ve temmilerin dinlenilmesinden sonra sona erdi. Balıkesir Küçüksan İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakbaş yaptığı açıklamada “2016 yılı mali genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Üyelerimizin ve diğer STK Başkanlarının katılımından dolayı çok teşekkür ederiz. Sanayi sitemizde yaşadığımız ufak tefek problemlerle, yaşadığımız konularda kararlarımız oldu. Sağolsunlar teveccüh gösterdi ortaklarımız bize. Bunlarla ilgili kararlarımızı yerine getirdik. 4 Mayıs 2016’da bir seçimli genel kurul yaptık üyelerimizin ortaklarımızın teveccühünü aldık ve tekrar yönetime geldik ama 1 senelik süreçte 3 tane şikayet edilme problemimiz oldu. Bu şikayet konuları çok gereksiz komulardı. Birisi Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, diğer vergi dairesine bir diğeri ise Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına yapıldı. Denetlemelerin sonucunda alnımızın akıyla çok şükür tertemiz çıktık. Yaptığımız işten eminiz her zaman söylediğimiz gibi bizler işlerinde başarılı insanlarız, işlerimizdeki başarılarımız Küçüksan’a yansıyor. Küçüksan gheleceği olan bir yer ve daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Şikayetler ve denetlemeler kesinlikle bizi yıldırmayacak. Biz doğru olanı yaptığımızı biliyoruz” dedi.



Küçük ölçekli düşünmüyoruz


Verdikleri vaadlere değinen Başkan Sakbaş “Belediyeden imar planıyla ilgili vermiş olduğumuz vaadlerin içinde 2 dükkanlık bir iş yerimiz vardı. Belediyeye bu imar planından dolayı takılmıştık, çok şükür Büüyükşehir Belediye Başkanımız sanayi sitesini bizim talebimiz doğrultusunda küçük sanayi sitesi olarak bıraktı. Bize sonra daha büyük bir müjde ile dönerek yükseltmeleri 9,5 metreye çıkartmasından sonra bizde tadilat yapıp bu iş yerlerini tekrar faaliyete geçireceğiz inşallah. Esnaf için daha kullanışlı bir hale gelecek, çünkü artık iş yerlerimiz esnafa yetmiyor. Balıkesir Büyükşehir oldu her zaman söylüyorum, sözler aslında çarpıtılıyor biraz. Nüfusumuz 1 milyon 600 bine dayanıyor. Ama bu önümüzdeki süreçte nüfusun artmayacağı anlamına gelmiyor. Bir çok büyük şehir gördük İzmir gibi. İzmir’de bu gün 13 tane sanayi sitesi var. İstanbul’da da her semtte bir sanayi sitesi var. Bizde istiyoruz ki önümüzdeki süreçte daha kullanışlı, daha büyük, iş alanları daha rahat, insanların rahat edebileceği yerler istiyoruz. Burası çok eski bir sanayi sitesi 80’li yıllarda yapımı başlayıp bitimi 2005 yılını buluyor. Biz kesinlikle küçük ölçekli düşünmüyoruz, uzun vadeli ve geleceğimizi düşünüyoruz. Yeni nesil burada iş yeri kiralamakta ve satılık işyeri bulmakta problem yaşıyor. Allah nasip eder büyüklerimizde önümüzü açarsa bu gün devlet imkanları çok fazla bakanlıklar ve belediyelerle görüşüyoruz. Yüzde 100 alt yapı, yüzde 60 üst yapı ve kredi imkanı sağlıyorlar. Bizde daha iyi imkanlar bir sanayi sitesi kurmak ve özellikle belirtiyorum burada genç nesili mülk sahibi yapabilirsek bu bizim için çok iyi olur. Çünkü gençler olarak gelecek biziz. Daha iyi imkanlarla çalışmak istiyoruz çünkü iş yerlerimiz yetmiyor. Bu günkü gümdem maddelerimizden biriside işgaliyelerdi. İnsanlara artık bu dükkanlar yetmiyor, bunlarıda önümüzdeki süreçte çözeceğiz. Genel kurulumuz güzel geçti herkese hayırlı uğurlu olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.