YEREL HABERLER - 24 Nisan 2017 Pazartesi 17:56

Sütte kaliteyi etkileyen faktörler anlatıldı

A
A
A
Sütte kaliteyi etkileyen faktörler anlatıldı

Sütte Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Kaba Yemin Önemi adlı konferans Bandırma Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sütte Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Kaba Yemin Önemi adlı konferans Bandırma Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirildi.


Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Harun Baytekin ve Prof. Dr. Türker Savaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ve Başkan Yardımcısı Muzaffer Zengin, Bandırma - Erdek Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan, Çevre il ve ilçelerin kooperatif temsilcileri, mahalle muhtarları, ve çok sayıda küçük ve büyükbaş yetiştiricisi katıldı.


Sezgin : Kaliteli üretim yapılmalı


Konferansın açılış konuşmasını Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin yaptı. Sezgin konuşmasında kaliteli üretimin önemine değinerek “katma değeri yüksek, kaliteli ve verimli bir üretim için çalışmalıyız. Teknolojiyi takip ederek katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeliyiz” dedi.


Açılış konuşmasının ardından ilk sunumu Çanakkale Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Türker Savaş yaptı. Savaş süt kalitesi, sağılık ve genetik üzerine bilgilendirmelerde bulundu. Büyükbaş cinslerini ve ayrıntılı özelliklerini karşılaştırma yaparak yetiştiricileri bilgilendirdi.


Prof. Dr. Türker Savaş’ın ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Görevli Harun Baytekin sunumunu gerçekleştirdi. Baytekin sunumunda çiftçilere daha kaliteli ve verimli yem yapmanın ve hayvanların beslenme şekilleri hakkında bilgi verdi.


Konferansın sonunda günün anımsına Prof. Dr. Harun Baytekin ve Prof. Dr. Türker Savaş’a plaket takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir MÜSİAD İzmir’den kan bağışı kampanyası Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin gençlik kurulu, kan stoklarında yaşanan azalma nedeniyle "Sen Kan Ver, Kızılay Can Versin" sloganı ile kan bağış kampanyası düzenledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin gençlik kurulu, Kızılay’ın kan stoklarında son günlerde yaşanan azalma üzerine bağış programı düzenledi. Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezinde düzenlenen kampanyaya; Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, Gençlik Kurulu Başkanı Alper Atlı, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. “Bütün vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum” Kan bağış kampanyasında konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “MÜSİAD olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya çalıştık. Her konuda çalışmaya devem ediyoruz ve edeceğiz. Bugün üyelerimizle kan bağışında bulunarak gönüllere can ve nefes oluyoruz. Kan, hayati bir maddedir. Hiç beklemediğimiz bir anda kana ihtiyaç duyabiliriz. Çünkü kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu doğrultuda bizler de sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluktan hareketle üyelerimizin ve üye firma çalışanlarımızın katılımlarıyla Türk Kızılay’ı işbirliğinde kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyoruz. Yaz aylarına girmemiz nedeni ile kan bağışının düşük olduğu bir döneme giriyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş da kan bağışının önemine dikkat çekerek, yeterince kan bağışı alamadıkları zaman hastanedeki ihtiyaç sahiplerinde de ciddi bir mağduriyetin ortaya çıktığını vurguladı.
Elazığ Türkiye’nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor Elazığ’daki Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor. Elazığlı iş adamı Gürkan Talo, Organize Sanayi Bölgesi’nin 6’ncı bölge teşviklerinden yararlanmasının ardından İstanbul’da bulunan iş yerini Elazığ’a taşıyarak, 12 bin metrekare alan üzerine dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük çanta fabrikasını kurdu. Burada üretilen ürünler diğer illere gönderilirken, 26 ülkeye de ihraç edilmeye başlandı. 700 vatandaşa ekmek kapısı olan Türkiye’nin en büyük çanta fabrikasında üretilen ürünler, başta Almanya, Fransa ve Belçika’ya ihraç edilerek Elazığ ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Talo Çanta Fabrikası sahibi Gürkan Talo, bundan sonraki hedeflerinin dünyada birinci sıraya yükselmek olduğunu ifade etti. Çanta fabrikasının Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekare kapalı alanda kurulu olduğunu belirten Talo, ’’Yaklaşık 700 personel ile Elazığ’dan yaklaşık 26 ülkeye çanta ihracatı yapan bir fabrikayız. Kapasite olarak Türkiye’de birinci, dünyada ise 3’üncü sıradayız. Bir rakibimiz Çin’de, bir diğeri ise Pakistan’da var. Onların dışında dünyada kapasite olarak 3’üncü sırada biz varız. 700 çalışanımızdan 650’si kadın istihdamından oluşmaktadır. Kadınlara istihdamda öncelikli olarak yer vermemizin nedeni ise kadınların iş gücüne olan katkılarında inanılmaz bir bereket gördük. Bundan dolayı da çalışanlarımızın çoğunluğunu kadın tercih ettik. Bu fabrikada kedi çantasından kadın kol çantasına, seyahat çantasından elbise çantasına, kısaca çantayla ilgili bütün ürünlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Elazığ’da üretmiş olduğumuz çantalarımızı dünyanın üç kıtasına yollamanın gururunu yaşıyoruz. Bütün lojistik merkezlere Elazığ müthiş derecede yakın konumda. Elazığ’a yatırım yapmamızın en büyük nedenlerinden bir tanesi de 6’ıncı bölge teşviklerinden yararlanmasıdır. 6’ncı bölge teşviklerinden faydalandığımız için imalatımızı İstanbul’dan Elazığ’a taşıdık. Bundan dolayı da çok memnunuz. Bundan sonraki hedeflerimiz, nasip olursa dünyada birinci olmayı planlıyoruz. Şu anda ilk üç firma arasındaki üretimlerde çok büyük farklılıklar yok, ulaşılabilir bir fark var. Nasip olursa bu gururu Elazığ’a kavuşturacağız” dedi.