YEREL HABERLER - 27 Nisan 2017 Perşembe 13:52

Üniversite öğrencilerine ilkyardım eğitimi verildi

A
A
A
Üniversite öğrencilerine ilkyardım eğitimi verildi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi ve Edremit Meslek Yüksek Okul’u iş birliği ile 200 öğrenci ve akademisyene ilk yardım eğitimi verildi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi ve Edremit Meslek Yüksek Okul’u iş birliği ile 200 öğrenci ve akademisyene ilk yardım eğitimi verildi.


Edremit Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda yapılan seminere yaklaşık 200 kişi katıldı. Edremit Halk Eğitimi Merkezi ve Edremit Meslek Yüksek Okulu iş birliği ile yapılan seminer hakkında bilgi veren Edremit Halk Eğitimi Müdürü İsmail Damar “BENGİ Projesi kapsamında EHEM ve Edremit Meslek Yüksekokulu işbirliği ile İlkyardım Bilinçlendirme Semineri gerçekleştirilmiştir. İki oturum halinde gerçekleştirilen Seminer akademisyenler ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir katılımla gerçekleştirilmiştir. İstanbul’dan gelerek görev alan değerli hocamız Ayşe Yazıcı’ya, emek veren Melek Çetin hocamıza, Yüksekokul Müdürü Sayın Raif Sakin hocamıza ve değerli yardımcılarına, dramalarda görev alan Tuğba Alat’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”dedi.


Seminerde teorik bilgilerin yanında öğrenci ve akademisyenlere temel ilk yardım kuralları uygulamalı olarak ta gösterildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep HKÜ’lü Akademisyenlerin, Sınıraşan Kitlesel Göçle Radikalleşmesi ilişkisine yönelik projesi başladı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in proje yürütücülüğünü yaptığı, “Sınıraşan Kitlesel Göç Kaynaklı Radikalleşme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarının Güçlendirilmesi” konulu 1001 projesi başladı. Açılış programı Cine Amfi’de, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, öğretim elemanları ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ekibinde İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in yanı sıra HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramin Aliyev, Başkent Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Bilginer ve HKÜ İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aliyev’in bulunduğu proje; Sınıraşan kitlesel göçle ilgili göç eden ve göçü kabul eden toplumda radikalleşme riskinin var olup olmadığını araştırarak radikalleşme düzeyleri üzerinde etkili olan risk faktörleri ile nedenlerini tespit etmek ve bu risklerin yönetimi ile toplumsal uyumu güçlendirmeye ilişkin politika ve program önerileri geliştirmeyi planlıyor.