ASAYİŞ - 25 Eylül 2017 Pazartesi 16:37

Dursunbey’de İçişleri Bakanlığının Numarataj Çalışması Başladı

A
A
A
Dursunbey’de İçişleri Bakanlığının Numarataj Çalışması Başladı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde MAKS projesi kapsamında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde MAKS projesi kapsamında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı. 30 görevli, mahalle mahalle dolaşarak, tablet üzerinden hem fotoğraf çekecek, hem de verileri girecek.


İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce, ulusal veri tabanında yer alan adres verilerine mekansal boyut kazandırmak amacıyla adres bilgilerini harita üzerinden de görünebilir kılacak MAKS projesi çalışmaları Dursunbey’de başladı. Çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen yaklaşık 30 kişilik ekip, Dursunbey’in 111mahallesinde, binaları ve yolları tek tek fotoğraflıyor, aynı zamanda üst yapıya dair bilgileri de fotoğraflarla veri tabanına işliyor. Ellerinde tablet pc bulunan bu ekibin boynunda da İçişleri Bakanlığı tarafından verilen kimlikler bulunuyor.


Bu çalışma hakkında bilgi veren Dursunbey Belediye Başkan yardımcısı Sadettin Aslan, projenin bu yıl 31 ili kapsadığını ve Dursunbey’inde pilot ilçe olarak seçildiğini ifade etti. Aslan, "İçişleri Bakanlığımız nezdinde yürütülen MAKS projesi sayesinde özellikle afet ve acil durum anında ihtiyacı olan tüm kamu kurumları, bilgilere anlık olarak ulaşabilecek. Aynı zamanda ulaşım, sağlık başta olmak üzere birçok alanda mekansal analizler yapılabilecek ve bu veriler yatırım politikalarını da yönlendirecek. Çalışmalar ilçemizde ilk olarak Üçeylül mahallemizden başladı ve kademeli olarak ilçe merkezimizde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman Belediyesi önünde kendini yakmak istedi Batman’da kayyum ile yönetildiği sırada belediye tarafından evinin bakımının bir kısmı tamamlanan bir vatandaş, seçim sonrası belediyeden aldığı yardımın kesilmesi sonucu belediye binası önünde üzerine benzin döküp kendisi yakmak istedi. Edinilen bilgilere göre, daha önce harabe olan Aydınlıkevler Mahallesindeki evi kayyum ile yönetilen Batman Belediyesi tarafından yapılmak üzere yıkılan Mehmet Şah Başaran, 31 Mart seçimlerinde belediyenin DEM Parti’ye geçmesinin ardından evindeki çalışmanın durması üzerine eşi ile birlikte belediyeye gitti. Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile görüşen Mehmet Şah Başaran, elinde benzin bidonu ile belediye binası önüne geldi. Belediye binası başkanlık girişi önünde üzerine benzin dökerek, “ben yandım belediye de yansın” diyerek kendini yakmak istedi. Belediye güvenlik görevlileri ve zabıta ekiplerinin müdahalesi ile Mehmet Şah Başaran’ın kendini yakma girişimi engellendi. Olay yerine gelen polis, Başaran’ı gözaltına aldı. Başaran sosyal medya hesabından “Batman halkı bizlere sahip çıkmadınız. Batman Valiliğine, Batman Belediyesine binlerce kez sorunlarımızı anlattım ilgilenen olmadı. Batman Belediyesi söz vermişti evimizin yapımını tamamlayacaktı. Çaresiz durumdayız. Şuanda Batman Belediyesi önündeyim kendimi yakacağım. Üzerime benzin dökmeye çalıştım. Batman Belediye Başkanlığı güvenlik görevlileri bana müdahale etti, küfür ve hakarette bulundu. Bana bir şey olursa Batman Belediye Başkanlığı yetkilileri sorumludur” diye paylaşımda bulundu.
İstanbul İstanbul’da hayvan kaçakçılığı operasyonu: 565 egzotik hayvan ele geçirildi, 36 kişi yakalandı İstanbul polisince çeşitli tarihlerde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, ticareti yasak olan 565 egzotik hayvan ele geçirilirken, 36 şüpheli yakalandı. Ele geçirilenlerin arasında yavru timsah, maymun, yılan gibi egzotik hayvanların olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre, nesli tehlike altında bulunan ve ticareti yasak olan canlı hayvan ticaretine ilişkin geniş çaplı çalışma gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet” eden kişilere yönelik operasyonlarını sürdürdü. Emniyet ekipleri, 11 şüpheli hakkında mahkeme kararı alarak, yasadışı hayvan ticaretinden elde edilen gelirin izini sürdü. Türkiye Bankalar Birliği ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) çalışması yapan polis, soruşturma kapsamında ilk olarak 17 Ocak’tan itibaren gerçekleştirilen teknik ve fiziki takip sonucunda 30 ayrı ara yakalama gerçekleştirdi. Çalışmaların devamında 29 Nisan’da İstanbul merkezli 15 ilde belirlenen 1 işyeri, 2 depo ve 39 farklı eve daha eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve 1 çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve bir tabanca ele geçirildi. Ara yakalamalarla beraber toplamda 36 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem gören şüphelilerin 27’si serbest bırakıldı. Geri kalan 9 kaçakçının ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve yarın adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi.