ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 11:03

Kaçak deniz patlıcanları ellerinde patladı

A
A
A
Kaçak deniz patlıcanları ellerinde patladı

Güney Marmara ve Ege kıyılarında yasa dışı deniz patlıcanı avıyla mücadeleye başlayan ekipler, kaçak avlanan balıkçıların malzemelerine el koydu.

Güney Marmara ve Ege kıyılarında yasa dışı deniz patlıcanı avıyla mücadeleye başlayan ekipler, kaçak avlanan balıkçıların malzemelerine el koydu.


Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, denizlerin akciğeri olarak tanımlanan deniz patlıcanını yasa dışı avlayanlara göz açtırmıyor. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde avlanması yasak olan deniz patlıcanı avcılığında kullanılan deniz dibi canlılarıyla balık yuvalarını alabora eden 19 adet kankavaya el konuldu.


Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal’ın bizzat katılarak öncülük ettiği operasyonda geçtiğimiz günlerde de ele geçen 7 kankava ile birlikte toplam 26’ya ulaşan yasak av malzemeleri, Eski Vergi Dairesi bahçesindeki yediemin deposuna teslim edildi.


Yapılan operasyonu değerlendiren Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, ilçe genelinde yasal olmayan avlara yönelik operasyonların Ayvalık Kaymakamlığının gözetiminde gerçekleştiğini vurgulayarak, “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana arkadaşlarımızla konuştuğumuz husus, vatandaşlarımıza sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek adına neler yapabileceğimize yönelikti. Bu yönde de arayış içerisindeydik. Bu yaptığımız çalışmalar kanunların bizlere verdiği yetkiler çerçevesindeydi. Sağolsun arkadaşlarımız da çok ciddi çalışmalar sergiliyorlar” dedi.


Ayvalık’ta geçtiğimiz günlerde yasak kum midyesi avcılığı yapanlara yönelik Sahil Güvenlik tarafından düzenlenen operasyonu hatırlatan Kaymakam Görgülüaslan, “O operasyon Sahil Güvenlik birimlerimizin almış olduğu bir takım istihbari bilgiler çerçevesinde şekillendi. Akabinde de İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de iştirakiyle başarılı operasyon gerçekleşmişti. Bugün de denizlerimizin akciğeri olarak nitelendirilen deniz patlıcanı avcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda; 19 adet balıkçılıkta ‘algarna’ ismiyle tabir edilen aletler toplandı. Ekiplerimiz bu operasyonları sıklıkla gerçekleştiriyorlar. Bu operasyonlarımız artarak sürecektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Bu çay ocağında duygulanmamak elde değil Adıyaman’da bir çay ocağının duvarları, ‘deprem şehitlerinin’ fotoğraflarıyla adeta albüme döndü. Adıyaman Eskisaray Mahallesi’nde çay ocağı işleten Mustafa Sapdüzen, depremde ikiz kardeşi Ayhan Sapdüzen ve yakınlarını kaybetti. İkizler Çay Ocağı’nın duvarına kardeşi ve yakınlarının fotoğraflarını astı. Çay ocağına gelen müşterilerde kendi yakınlarının fotoğraflarını getirerek, duvara astı. Depremden sonra her gecen gün fotoğraf sayısı arttı. İşletmenin tüm duvarları depremde şehit olan kişilerin fotoğraflarıyla kaplandı. Onlarca deprem şehidinin fotoğrafının bulunduğu işletmeye gelen müşteriler duygulanıyor. Duvarda asılı olan onlarca fotoğraf adete duvar albümünü andırıyor. İşletme sahibi Mustafa Sapdüzen, “6 Şubat depreminde ben ikiz kardeşimi kaybettim. Kardeşimin, mahalleden birkaç dost, arkadaşın fotoğraflarını astım. Daha sonra buraya gelen müşteriler kendi yakınlarının fotoğraflarını getirip asmaya başladı. Burası adeta bir albüm halini aldı” dedi. Müşteri Oktay Gici, fotoğrafları görünce duygulandıklarını, 6 Şubat depremini bir daha yaşamak istemediklerini aktardı. Müşteri Yüksel Gökdemir ise “Depremden önce birlikte oturduğumuz, hayaller kurduğumuz arkadaşlarımız, akrabalarımız depremde hayatını kaybetti. Mustafa abiden Allah razı olsun, fotoğrafların hepsini koymuş” dedi.