GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 12:13

Burhaniye’de çiftçilere basınçlı sulama destekleri anlatıldı

A
A
A
Burhaniye’de çiftçilere basınçlı sulama destekleri anlatıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Basınçlı Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi konulu bilgilendirme toplantısı ilgi gördü.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Basınçlı Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi konulu bilgilendirme toplantısı ilgi gördü. Ticaret Odası Salonu’nda yapılan toplantıya, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Orhan, Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman ile Burhaniye Tariş Başkanı Nadir Karayaz ve çiftçiler katıldı.


Toplantıda, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gelen Ziraat Mühendisi Hasan Karaca, Sedef Domaç ve Şaban Kesen, basınçlı sulama sistemlerinde uygulanmaya başlanan yüzde 50 hibe destekleri konusunda bilgiler verirken, Burhaniyeli çiftçilerin bu desteklerden yararlanmalarını istediler. Konuşmacılar, Burhaniye’deki sulama sistemlerinin desteklemeye uygun olduğunu anlattı. Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mehmet Pala’nın da izlediği bilgilendirme toplantısında, Sulama Mühendisi Muhsin Pala’da, sulama sistem ve teknikleri konusunda bilgiler verdi. Türkiye’nin su fakiri bir ülke olduğunu anlatan Pala, suyun israf edilmemesini söyledi. Toprağın yapısına göre sulama sistemi kurulmasını isteyen Muhsin Pala, bitkinin suya ihtiyacı olduğu zamanın iyi bilinmesini istedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Orhan, konuşmacılarla katılımcılara teşekkür ederken, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bakan Özhaseki depremzede Özgür ailesine misafir oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Malatyalı depremzede Özgür ailesinin TOKİ tarafından bir yılda yapılarak teslim edilen yeni yuvalarına konuk oldu. Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek Bakan Özhaseki’ye, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya temasları sırasında, Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Depremin üzerinden geçen bir yıl içerisinde yeni yuvalarına kavuşan Fatma Sema Özgür, Bakan Mehmet Özhaseki’yi yeni yuvalarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aile ile birlikte çay içip sohbet eden Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını da iletti. Bakan Mehmet Özhaseki, "Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Eviniz çok güzel olmuş. Güle güle ağız tadıyla oturun" dedi. "Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. Canla başla çalışıyorlar. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Özhaseki çocuklarla da sohbet etti Bakan Mehmet Özhaseki, ziyarette Mehmet Bozkurt Özgür’ün iki çocuğundan üniversite sınavına hazırlanan Beren ve 8’inci sınıf öğrencisi Osman Efe ile de sohbet etti. Bakan Özhaseki, Osman Efe’den, “Tablete takılıp, dersleri aksatmak yok” diyerek söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, hemşirelik bölümünü okumak istediğini söyleyen Beren’e ise, “Çok çalışmalısın. Hiçbir başarı tesadüfen gelmez. İnşallah istediğin bölümü tutturursun” diye konuştu.