SPOR - 23 Ocak 2018 Salı 12:54

Burhaniye’de özel sporculara tatil yok

A
A
A
Burhaniye’de özel sporculara tatil yok

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, başarıları ile takdir toplayan özel sporcular, sömestr tatilinde de çalışmalarına devam ediyorlar.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, başarıları ile takdir toplayan özel sporcular, sömestr tatilinde de çalışmalarına devam ediyorlar. Milli Takım Antrenörü Deniz Erenoğlu öncülüğünde haftanın 5 günü 8 Eylül Stadında çalışan özel sporcular 28 şubat-5 Mart tarihleri arasında Fransa’da yapılacak Dünya şampiyonasına katılacaklar.


Okullar sömestr tatiline girerken, değişik okullarda öğrenim gören özel sporcular tatil yapmadı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destek verdiği atletizm kurslarına devam eden 7 özel sporcu tatile girmedi. Fransa’da yapılacak olan İnas İndoor World Şampiyonasına katılacaklarını anlatan Antrenör Deniz Erenoğlu, ”Okullar sömestr tatiline girdi. Ancak biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. 8 Eylül Stadında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muhsine Gezer ve Sevim Demircan ile birlikte Fransa da düzenlenecek olan yarışmalara katılacağız. Fransa’da da iddialıyız. Madalya almaya gidiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.