EĞİTİM - 20 Mart 2018 Salı 11:58

Balyalı öğrenciler gezerek öğreniyorlar

A
A
A
Balyalı öğrenciler gezerek öğreniyorlar

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Balya İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri gezi ve inceleme kulübü öncülüğünde Balıkesir’e bir gezi düzenledi.

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Balya İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri gezi ve inceleme kulübü öncülüğünde Balıkesir’e bir gezi düzenledi. Rehber öğretmeni İsmail Keser, Müdür Yardımcısı Ali Kılıç din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hamza Ocakden ve fen bilgisi öğretmeni Havva Akdeniz rehberliğinde yapılan gezide büyük coşku yaşandı.


Balyalı öğrencilerin ilk durağı, Balıkesir Lisesi İl Tarih Müzesi oldu. Burada öğrencilere görevliler tarafından tarihi bilgiler anlatılırken, öğrencilerin pür dikkat dinlemesi öğretmenlerini de sevindirdi. Sonraki durak Kuvayı Milliye Müzesi oldu. Müzede, öğrenciler görselleri ilgiyle takip ederken, öğretmenler tarafından burada Kuvayı Milliye ruhu anlatıldı.


Bundan sonraki istikamet ise ülke tarihinde karanlık bir sayfa olarak yerini alan menfur 15 Temmuz kalkışmasını unutmamak ve şehitlerimize vefa borcu olarak oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Anıtı oldu. Şehitler Anıtında da, öğrencilere 15 Temmuz bilinci anlatılırken öğrencilerin duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin ’Bu vatanı böldürmeyiz’ nidaları öğretmenlerini bir kez daha gururlandırdı. Daha sonra, her tarafı tarih kokan Zağnos Paşa Cami, öğrencilere gezdirilerek Atatürk’ün burada hutbe okuduğu anlatıldı. Öğle yemeğini Balıkesir İmam Hatip Lisesinde yiyen öğrenciler, buradan öğretmenleri eşliğinde Çocuk Köyüne gitti. Çocuk köyünde eğlenceli anlar yaşayan öğrenciler buradan Balya’ya dönüş yaptı. Gezilerin devam edeceğini anlatan Okul Müdürü Ahmet Kürçen, ”Eğitim öğretimde fark oluşturmaya devam ediyoruz. Yapılan bu gezi öğrencilerimizde motivasyonu artıracak. Yapılan gezinin sorunsuz, keyifli ve öğretici bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve baştan sona olgunlukla davranan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.