- 25 Nisan 2018 Çarşamba 12:29

Granit taş üzerine resim yapıyor

A
A
A
Granit taş üzerine resim yapıyor

BALIKESİR (İHA) – Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde elektrikli ev aletleri tamircisi 52 yaşındaki İrfan Aşık’ın granit taş üzerine yaptığı resimler ilgi görüyor.

BALIKESİR (İHA) – Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde elektrikli ev aletleri tamircisi 52 yaşındaki İrfan Aşık’ın granit taş üzerine yaptığı resimler ilgi görüyor.


Burhaniye’de hiçbir resim eğitimi almamış olan ilkokul mezunu İrfan Aşık’ın yaptığı resimler dikkat çekiyor. Çocukluğundan beri resme merakı olan elektrikli ev aletleri tamircisi Aşık, tamir için gittiği yerlerde gördüğü ilginçlikleri karakalem yöntemi ile kağıtlara dökerken, 2 yıl önce gittiği Azerbaycan’da granit ve mermer üzerine resim yapmayı öğrendi. Evinin bahçesini resim atölyesine çeviren 2 çocuk babası Aşık, “Mesleğim, elektrikli ev aletleri teknik servisi. İşim nedeniyle Körfez bölgesini geziyorum. Gezdiğim yerlerde gördüğüm ilginçlikleri evde kağıda döküyorum. Yağlıboya değil de karakalem daha çok ilgimi çekiyor. Bu arada portreye merak sardım. Bu sefer portre yapmaya başladım. O yeteneğim de gelişti. Yaklaşık 2 yıl önce de Azerbaycan’a gezmeye gittim. Orada asfalt yolun kenarında büyük bir mezarlıkta resimleri gördüm. Sanki resim sergisi gibiydi. Mezar taşlarında resimler vardı. Sonra bunu yapanlarla tanıştım. Düz siyah granitlere dövme yoluyla, kumlama yoluyla portre yapıyorlardı. Çelik uçlarla ve çelik demirlerle resme baka baka yapılan bu işi orada öğrendim. Burhaniye’ye dönünce ben de yapmaya başladım. Şu anda evimin bahçesinde bunları yapıyorum. Boş vaktim olduğunda gelip oturuyorum taşın başına. 6-7 aydır bu resim işini yapıyorum. Bugüne kadar 10 dolayında resmi tamamlayıp teslim ettim. Şu an elimde teslim edilecek resimler var, 5 tane de sipariş var. Bu, güzel bir iş. Ama çok emek isteyen, çok incelik isteyen, yorucu bir iş. Ben zor olanı sevdiğim için zor olanın peşindeyim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.