GENEL - 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:47

Edirneli engellilere Ayvalık misafirperverliği

A
A
A
Edirneli engellilere Ayvalık misafirperverliği

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Baknalığı Edirne İl Müdürlüğü bünyesindeki 80.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Baknalığı Edirne İl Müdürlüğü bünyesindeki 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 13 engelli Balıkesir’in Ayvalık ilçesini ziyaret ederek terapi oldular.


Beraberlerinde bir grup lideri, 3 bakıcı ve araç şoförüyle ilçenin doğal güzelliklerini gezen Edirneli engellilerin ziyaretine Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’ın da tüm desteği verdiği ve bu yönde de İlçe Turizm Müdürlüğü’nden bir kişiyi de rehber olarak görevlendirdiği öğrenildi.


Edirneli engellilerin ilçede ağırlanmasına gönüllü destek olmak isteyen Ayvalık Şefkat Evleri Derneği de gruba bir öğle yemeği ikram ederek katkıda bulundu.


Edirneli engellilerin Ayvalık’taki ziyaretlerinde ilçenin turizm alanında cazibe merkezi olan Cunda Adası, Sarımsaklı Plajları, Şeytan Sofrası, ilçe merkezi, Küçükköy ve Altınova mahallelerini gezdikleri belirtildi.


Ayvalık’a yönelik gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Uzunköprü 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Halit Uzun, “Kurumumuzun bünyesindeki 13 yaş üstü 13 zihinsel engellimizle birlikte Ayvalık’ı ziyaret etmek için buradayız. Kurumumuz bünyesinde 42 engellimiz mevcut. Kurumu müdürlüğümüz engellilerimizin terapileri için her ay bu tür gezileri düzenliyor. Bu kapsamda da Ayvalık’ın güzelliklerini engellilerimizle paylaşmak istedik. Sağolsun, Ayvalık Kaymakamı Sayın Gökhan Görgülüaslan bize son derece yardımcı oldu. Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı da bizlere öğle yemeği ile katkıda bulunmak istedi. Ayvalık ziyaretimiz gerçekten de engelli arkadaşlarımız için son terapi anlamında son derece yararlı oldu” dedi.


Ayvalık Şefkat Evleri Başkanı Fatma Cavlı da, 13 engellinin Ayvalık’ta bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Engellilerin ruhların beyaz renkleri olduğuna inanıyorum. Onlar bizlerin aslında gönül gözlerimizi açan; olmazsa olmazlarımızdır. Kaymakamımız Gökhan Görgülüaslan’ın böylesi bir çalışmasını duyunca, gidip kendisinden mutlaka çorbada bizim de tuzumuz olmasını istedik. Sağolsun o da bu talebimizi olumlu karşıladı ve bugün Edirneli engellilerimizle birlikte olma fırsatı bulduk. Çok mutluyum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.