GENEL - 15 Eylül 2018 Cumartesi 16:18

Kapıdağ çalıştayı Erdek’de gerçekleştirildi

A
A
A
Kapıdağ çalıştayı Erdek’de gerçekleştirildi

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, “Kapıdağ Yarımadası 1.

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, “Kapıdağ Yarımadası 1. Ulusal Turizm Çalıştayı” gerçekleştirildi.


Erdek Öğretmenevinde, düzenlenen çalıştayda ilk konuşmayı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı. Çaltı, 1970’li yıllarda turizmde bir marka kent olan Erdek’in, turizmini 2-3 aydan 12 aya yayabilmesi için Kapıdağ’dan da yararlanması gerektiğine dikkati çekerken, “Erdek, bitki örüsü ve florası çok zengin durumda bulunan Kapıdağ’ı mutlaka değerlendirmek zorunda. Kapıdağ’ın Kazdağları ve Karadeniz’den aşağı kalır yanı yok. Bunu İstanbul ve Bursa gibi iki büyük kente anlatsak bile yeter” dedi. Çaltı, Erdek’te balık restoranlarının yapılıp “Balık, Erdek’te yenir” sloganının kullanılabileceğini, zeytinyağlı yemeklerden oluşan Girit mutfağıyla turizmin çeşitlenebileceğini belirtti.



Erdek’te arkeoloji zenginliği


Balıkesir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün Erdek’te arkeolojinin de zenginliğine değinirken, “Balıkesir ilindeki arkeolojik sit alanlarının yüzde 75’i, 3. derece sit alanlarının yüzde 7’si Erdek’te” diye konuştu. Erdek’in, “Kültür ve Turizm Bölgesi” olarak 5. derece teşviklerde de yararlanabileceğine işaret eden Tüzün, “Erdek’i, Balıkesir markası bütünlüğü içinde Kapıdağ’la birlikte parlatacağız” şeklinde konuştu.


Oteller kendilerini yenileyemiyor


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı ve Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı da konuşmasında, turizmin gelişmesi için temizlik ve hizmet kalitesinin yüksek olması gerektiğini vurgularken, “Erdek’teki otellerin başarılı bir şekilde işletildiğini söylemek zor” dedi. Sarı, Erdek’teki otel ve motellerin, turizm sezonuna badana-boyadan ibaret olan bir hazırlıkla girdiklerini, kendilerini yenileyemediklerini, eğitimsiz personel çalıştırdıklarını öne sürdü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta kurbanlık fiyatları belirlendi Sivas Ticaret Borsası tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatları açıklandı. Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas’ta bulunan besicilerle ve kombina sahipleriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Karakaya, kurban fiyatlarının belirlendiğini söyleyerek, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki besici ve üreticilerle yaptığımız toplantı sonucu, tosun canlı kilogram fiyatı 280 TL, damızlık vasfını kaybetmiş düve 270 TL, damızlık vasfını kaybetmiş inek 250 TL, dişi Koyun 250 TL, erkek koyun ise 280 TL’den satılacak. Kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 5 bin TL, küçükbaş için bin 500 TL, söküm ücreti 3bin TL, Paylama ücreti 2 bin TL, et çekim ücreti ise 15 TL olarak belirlenmiştir” dedi. “Küpesi olmayan hayvanlar alınmamalı” Karakaya, Kurban Bayramı öncesinde hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususların altını çizerek, “Hemşerilerimiz Sivas Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, Gebe veya yeni doğum yapmış olan, Yüksek ateşi olan, Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, Salya akıntısı bulunan, Uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalı. Et çekiminde ise ilimizde bu sene daha sıkı tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımız et çekimlerini, Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil, hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda yaptırmalarını önemle rica ediyorum” açıklamalarında bulundu.