GENEL - 10 Ekim 2018 Çarşamba 13:46

Balıkesirliler gününü kutladı

A
A
A
Balıkesirliler gününü kutladı

Balıkesir’in plakasına atfen ilk kez 10.

Balıkesir’in plakasına atfen ilk kez 10.10.2010 tarihinde Balıkesirliler tarafından uygulamaya konulan Dünya Balıkesirliler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Balıkesirliler Dernekleri Platformu 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.


Atatürk Anıtı’ndaki programa BALDEP Genel Başkanı Salih Sağıroğlu’nun yanı sıra değişik illerde bulunan Balıkesirliler Derneklerinin başkan ve temsilcileri katıldı. Dernek yöneticileri daha sonra Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek 10.10 Balıkesirliler Günü’nü kutladı.


Balıkesirliler Dernekleri Platformu BALDEP Başkanı Salih Sağıroğlu çelenk sunumunun ardından yaptığı açıklamada tüm Balıkesirlilerin 10.10 Dünya Balıkesirliler Gününün kutlu olmasını diledi. Başkan Sağıroğlu, “İl dışında yaşayan Balıkesirlilere temsil eden dernek başkanlarımız olarak bu yıl kutlamaların özellikli olmasını istedik. Köklerimizin olduğu Balıkesir’imizde bu günü kutlamayı düşündük. Kutlama programımız Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Memleketimizde olmaktan çok mutluyuz. İnşallah önümüzdeki süreçlerde Balıkesirliler Gününü sadece Balıkesir olarak değil tüm yurda, tüm ulusal alana, eğer başarabilirsek de uluslararası alana taşımayı düşünüyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.