POLİTİKA - 11 Kasım 2018 Pazar 15:22

Altıeylül’ün ilk kadın aday adayı oldu

A
A
A
Altıeylül’ün ilk kadın aday adayı oldu

Balıkesir’in Altıeylül ilçesine mart ayında yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde ilk kadın aday adayı Emine İdrisoğlu oldu.

Balıkesir’in Altıeylül ilçesine mart ayında yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde ilk kadın aday adayı Emine İdrisoğlu oldu. İdrisoğlu dün düzenlediği basın toplantısı ile Altıeylül İlçesi Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı’na başvuru dilekçesi sunan Emine İdrisoğlu düzenlediği toplantıda yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi. İdrisoğlu’nu aday adaylığı başvurusunda eşi Sefer İdrisoğlu da yalnız bırakmadı. İdrisoğlu’nu destekleyen partililer ve vatandaşlar parti binasına kadar yürüyüş yaptı.


Altıeylül’de yapılmayanları yapacağım


Altıeylül Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklamasında bulunan Emine İdrisoğlu, “2019 Mart seçimlerinde AK Partimiz Altıeylül ilçemizden Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak Balıkesir halkımızın huzuruna çıktım. AK Parti gibi milletine hizmet aşkıyla yola çıkmış bir partinin aday adayı olma şerefi benim için bir onur kaynağıdır. Yıllardır konuşulan ve fakat sadece lafta kalan raylı sistemi inşallah şehir merkezi, üniversite kampusu ve OSB’ye kadar götüreceğim. Bunu yaparken de şu andaki mevcut minibüs ve dolmuş taksicileri de mağdur etmeyeceğim. Mahallelerde AK Partimizin üyelerinden ve mahalledeki yöneticilerinden akil adam heyeti kurup milletin görüşlerini alacağım. Kentsel dönüşüme daha bir hız verip ilçemizin çehresine daha modern bir görünüm kazandıracağım. Mahallelerimizdeki park ve trafik sorununu acilen çözeceğim. Yaşıma göre fidan dikiyorum kampanyası ile ilçemizi daha bir yeşilliğe kavuşturacağım. Şehrimizin kaybedilen içme suyu şebekesine özellikle el atıp, Keçeci suyumuzu, Balsuyumuzu, türbe sularımızı inşallah çeşmelerden akıtacağım ve insanlarımızı paralı sudan kurtaracağım. Emine Erdoğan Hanımefendinin sıfır atık projesini ilçemizde uygulayarak örnek bir ilçe olacağız. Kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılığa önem vereceğiz ve atıkları değerlendirme tesisleri kuracağız. Sosyal sorumluluk girişimlerimizle çağın hastalığı olan obezite hastalığından insanımızı kurtarma projeleri geliştireceğiz. İlçemizin gelir kaynaklarını doğru ve yerinde kullanarak eserlere eserler katabilmek için geceli gündüzlü çalışacağız. Şehit aileleri, gazilerimiz, engelli, yaşlı insanlarımız ve geleceğimiz olan evlatlarımızla ilgileneceğimize söz veriyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.