KÜLTÜR SANAT - 14 Kasım 2018 Çarşamba 11:21

Yusuf Kaplan Sındırgı’da konferans verdi

A
A
A
Yusuf Kaplan Sındırgı’da konferans verdi

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, Sındırgı’da “Medeniyet Tasavvuru” konferansı” verdi.

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, Sındırgı’da “Medeniyet Tasavvuru” konferansı” verdi.


Sındırgı’da “Medeniyet Tasavvuru” konferansı ile gazeteci - yazar Yusuf Kaplan misafir edildi. Halk Eğitim Salonunda Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, İmam Hatip Okulları Platformu, Sındırgı İmam Hatip Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-sen ve Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen konferansta Kaplan Medeniyet Tasavvuru’nu anlattı. Konferansa Sındırgılı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


“ Sındırgı gerçekten doğal ve güzel bir şehir ”


Program sonrasında konferans ve ilçe ziyareti ile ilgili düşüncelerini dile getiren Kaplan “Benim derdim hakikat. Gerisi teferruat. Ben bu zamana kadar hiçbir cumhurbaşkanının, bakanın uçağına binmedim, toplantısına katılmadım. Biz fikir adamıyız, ilim adamıyız. Siyasetçilerin peşinde koşturamayız. O zaman hakikatten eser kalmaz. Kurduğunuz cümlenin anlamı olmaz. Onun için rahat konuşuyorum. Bunu özellikle paylaştım. İlk karşılaştığımız andan itibaren Sındırgı için dertli yanı hoşuma gitti. Çok nadir rastladığım özelliklerden birisi. Yani insanlar başka tellerden çalıyor. İlginç Ekrem başkan dertten girdi. Güzel oldu. Bu dertli yapısı da Sındırgı’da güzel işler ortaya çıkmasına sebep olmuş. Güreş müzesinden, hanımeli çarşısına insana dokunan birçok faaliyet gördüm. Doğası güzel, insanları sıcak ve samimi. İnşallah yolumuz bir daha düşecek buralara. Güzel bir konferans olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Program sonunda Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yusuf Kaplan’a Yağcıbedir halısı hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Üreme öncesi carettaların yuva yaptığı sahili öğrenciler temizledi Akdeniz’in simgesi caretta carettaların yumurtalarını bırakmak için kumsala çıkmaya başlayacak olması nedeniyle Mersin’in Erdemli ilçesinde öğrenciler, üreme alanlarını temizledi. Dünyada iribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta) ile yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) en önemli üretim merkezleri arasında Mersin’de yer alıyor. Mayıs ayından itibaren Temmuz’a kadar anaç kaplumbağalar tarafından yumurtaların bırakılacak olması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu sene de belirli aralıklarla sahillerde temizlik yapılıyor. Bu çerçevede Arpaçbahsiş Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri de her yıl yaklaşık 300 kaplumbağanın yumurta bıraktığı Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün 3 kilometrelik sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Daha çok odun parçaları ve plastik atıklarla karşılaşan öğrenciler, tek tek onları topladı. Deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanında olduklarını belirten öğretmenlerden Serdar Kuş, "Türkiye’de bu yumurtlama alanlarının çok az sayıda olduğunu biliyoruz. Alata sahili de carettalar için geniş bir alan. Bizler de öğrencilerimizle beraber buraya gelerek temizlik yapmak istedik. Çünkü carettalar hassas hayvanlar, atıkların onlara engel olacağını düşündük" dedi. Temmuz ayından itibaren de yavruların yumurtadan çıkacağına dikkat çeken Kuş, alanın temiz kalmasının önemine değindi. Arkadaşlarıyla birlikte temizlik çalışmasına katılanlardan lise son sınıf öğrenicisi Ayşenur Başkurt ise deniz kaplumbağalarının bu bölgeye yumurtalarını bırakarak yeni bir neslin devamını sağladığını kaydetti. Öğrencilerden ise Melih Buğra Özçelik de, "Deniz kaplumbağaları için çok önemli bir yer alan Alata Sahili’ni temizliyoruz. Daha önce bu bölgeyi gezmiştik, bir katkımız olsun diye tekrar geldik. Dal parçaları, plastik atıklar o hayvanları çok zora sokuyor" diye konuştu.