POLİTİKA - 04 Aralık 2018 Salı 19:16

AK Parti aday adayları Edremit’in her köşesinde

A
A
A
AK Parti aday adayları Edremit’in her köşesinde

Balıkesir’in Edremit ilçesinde AK Parti’nin 9 belediye başkan aday adayı vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde AK Parti’nin 9 belediye başkan aday adayı vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.


Belediye başkan aday adayları çarşı pazar ilçeyi karış karış gezmeye başladı. Her köşede AK Parti’den bir başkan adayını gördüklerini belirten vatandaşlar, “Kesin aday açıklanıncaya kadar adaylar çok heyecanlı. 9 aday olunca haftada 3 yerde kurulan pazar yerlerinde başkan aday adaylarını görüyoruz. Ak Parti bu kez ilçede ciddi kazanmak için çalışıyor” şeklinde konuştu.


Aday adaylarından ciddi projeleri ile dikkat çeken Kristal Maden Suyu Fabrika Müdürlüğünden emekli olan Abdullah Can, “Edremit’in 5 yıl daha kaybetmemesi için yoğun çalışma içindeyiz. Alt yapıdan ulaşıma, turizmden, zeytinciliğe kadar Edremit için çok önemli projeler imza atmak için önce genel merkezden, ardından ise halkımızdan destek isteyeceğiz. Halkımıza daha iyi hizmet için 8 saat değil, 24 saat esası çift vardiya şeklinde uygulama getirmeyi düşünüyorum. Memurlarımız, çalışanlar, tüm ilçe sakinlerine belediyemizin kapısı gönül kapımız gibi gecede hizmet için açık olacak” şeklinde konuştu. Can, Cennetayağı Mahallesi’nde pazar yeri esnafını ziyaret ederek projelerini anlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.