POLİTİKA - 15 Ocak 2019 Salı 16:15

İYİ Parti ve CHP’de Karesi krizi

A
A
A
İYİ Parti ve CHP’de Karesi krizi

Balıkesir’de ittifak yaparak bir çok aday üzerinde uzlaşan İYİ Parti ve CHP, merkezdeki Karesi ilçesi için uzlaşamadı.

Balıkesir’de ittifak yaparak bir çok aday üzerinde uzlaşan İYİ Parti ve CHP, merkezdeki Karesi ilçesi için uzlaşamadı. Her iki parti de isteklerinde diretirken, sıkıntının diğer merkez ilçesi olan Altıeylül’de de baş göstereceği ön görülüyor.


İYİ Parti ve CHP arasında başlayan ittifakta tartışmaların nabzı düşmüyor. CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Adayı Ahmet Akın’ı açıklaması ardından da İYİ Parti’nin büyükşehir adayı olarak İsmail Ok’u sahaya sürmesi sonucu ittifakta geri adım atan taraf CHP olmuştu ve Ahmet Akın’ı geri çekmişti. CHP tabanında tartışmalara sebep olan bu hamlenin ardından ikinci kriz Karesi ilçesinde çıktı. CHP’nin adayı olarak açıklanan Levent Tellioğlu’nun ardından İYİ Parti’nin Karesi’de kendi adaylarının seçim yarışına girmesi konusunda diretmesi siyasi kulisleri hareketlendirdi. Hala belirsizliğini koruyan ihtilafta CHP kendi adayı Levet Tellioğlu ile seçime gitmek isterken, İYİ Parti ise Metin Özpınar ile seçmene ulaşmak istiyor. Öte yandan ittifakta Altıeylül ilçesinin başkan adayının kim olacağının, Karesi’de yaşanan tartışmaları da beraberinde getirmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı U19 Süper Ligi’nde mücadele eden Yeni Malatyaspor, zor şartlar altında ligde kalmayı başardı. U19 Süper Ligi’nin son haftasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelen Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmanda rakibini 1-0 yenerek, ikili averajla ligde kalmayı başardı. Gençlerin bu zor şartlarda almış oldukları galibiyetin ve ligde kalmalarının çok büyük bir inanmışlık ve azmin sonucunda olduğunu dile getiren Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Şahin Altunok, "Öncelikle genç kardeşlerimi teker teker tebrik ediyor, hepsinin alnından öpüyorum. Malumunuz üzere deprem yaşamış bir şehir ve mali krizlerle boğuşan, mücadele eden bir Yeni Malatyaspor var. Bu zorlu süreçlere rağmen büyük bir azim ve gayret göstererek, son hafta deplasmanda Ankaragücü’nü 1-0’lık skorla yenen genç kardeşlerimiz, U19 Süper Ligi’ne tutunarak, bizlere çok büyük bir moral verdi. Bizlerde gençlerimizin bu başarılarına kayıtsız kalmayarak, bu kardeşlerimize prim verme kararı aldık. Altyapı bizim için çok önemli. Gençlerimizin gelecek sezon daha iyi yerlere gelebilmeleri ve büyük başarılara imza atabilmeleri için de gelecek sezon elimizden gelen desteği kendilerine vereceğiz" dedi. "Hedefimiz Süper Lig" Gelecek sezonda A Takım için mutlak hedeflerinin Süper Lig olduğunu dile getiren Şahin Altunok, "Yönetim kurulu olarak, Kulüp Başkanımız Adil Gevrek’in öncülüğünde yeni sezona sağlam bir şekilde girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni Malatyaspor’umuzu hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İyi bir takım kurarak, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.