GENEL - 22 Mayıs 2019 Çarşamba 19:21

Bandırma çocuklar için tek ses oldu

A
A
A
Bandırma çocuklar için tek ses oldu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, dezavantajlı çocuklara ses olmak için bir toplantı düzenledi.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, dezavantajlı çocuklara ses olmak için bir toplantı düzenledi.


Bandırma’da dezavantajlı çocukların şiddet, uyuşturucu ve istismardan korunması için faaliyetler yürüten Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, birçok kurum ve sektörden katılımın olduğu bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, Bandırma Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Necati Yaşar, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, On Yedi Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Orhan, Doktor Selim Panç, BANDAK’tan Kadri Civan’ın yanı sıra sağlık, eğitim ve basın sektörlerinden katılımcılar yer aldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Alev Şengönül, çocuklar için düzenledikleri faaliyetlerden bahsetti ve çocukların sosyal şartları üzerine bilgi verdi. Şengönül’ün konuşmasının ardından birçok katılımcı, dezavantajlı çocuklara ses olabilmek için neler yapılabileceği üzerine fikirlerini sundu. Katılımcılar, toplantıların periyodik olarak sürdürülmesi kararını aldı.


“İyi Bir Başlangıç Yaptık”


Toplantıyla ilgili konuşan Alev Şengönül, “Çocuklara ses olmak için bir araya geldik. İyi bir başlangıç yaptık. Derneğimizin yıllardır çocuklar için verdiği mücadeleyi büyütmek istiyoruz” dedi.


Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karanfil ise “Derneğimiz uzun yıllardır dezavantajlı çocuklar için faaliyetler yürütüyor, projeler düzenliyor. Bu konuda epey başarılı işler gerçekleştirdik. Çocukların şiddet, madde bağımlılığı ve istismardan korunması için onlara yol açmak zorundayız. Çocukları, sanata, spora ve hünerlerini ortaya çıkarabilecekleri alanlara çekiyoruz. Derneğimiz bunu kısıtlı imkanlarla gerçekleştiriyor. Biz daha fazla çocuğa ulaşmak zorundayız ve yaptığımız işleri daha gelişmiş olanaklarla gerçekleştirebilirsek çocuklarımıza daha iyi koşullar oluşturabiliriz" dedi.


“Büyük İşler Başarabiliriz”


Toplantının dezavantajlı çocuklar için verilen mücadeleyi büyütmek amacıyla düzenlediğini kaydeden Karanfil, “Bu yüzden belediye ve kaymakamlıktan yetkililer, öğretim görevlileri, eğitimciler ve sağlıkçılardan da görüş almak istedik. Üniversite öğrencileri de toplantıya katılım sağladı. Birçok katılımcı, gerçekleştirilecek projelere verebilecekleri katkıyı sağlayabileceğini belirtti. Bu ilk toplantı oldu ve konuyla ilgili birçok fikir sunuldu. Bir araya gelirsek çocuklarımız için, yani kentimizin geleceği için büyük işler başarabileceğimizi düşünüyoruz ve buna inanarak hareket ediyoruz. Tüm Bandırmalılardan da dezavantajlı çocuklar için verdiğimiz çabalara destek olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”