SPOR - 16 Ocak 2020 Perşembe 18:38

Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı: "Hiçbir futbolcu bireysel olarak benimle görüşmedi”

A
A
A
Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı: "Hiçbir futbolcu bireysel olarak benimle görüşmedi”

TFF 1.

TFF 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor’da Kulüp Başkanı Kadir Dağlı, gündemle ilgili basın toplantısı düzenlerken, hiçbir futbolcu ile bireysel olarak görüşmediğini söyledi.


Balıkesirspor’da Başkan Kadir Dağlı, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Demiraslan ve Mali İşler Sorumlusu Sefer Coşkun ile birlikte kulüp tesislerinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Alacaklarından dolayı Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na (UUÇK) başvuruda bulunan futbolculara 150 bin TL teklif ettiklerini, Atilla Özmen dışında kimsenin kabul etmediğini, Okan Alkan’dan ise cevap beklediklerini söyleyen Başkan Kadir Dağlı, takımdan ayrılan futbolcuların yaptıkları veda paylaşımlarında kendilerinden tek bir kelime dahi bahsetmemelerine üzüldüğünü belirtti.




"Hiç bir oyuncu bizle görüşmedi"


Kadir Dağlı, ekonomik olarak zorlu bir sezon geçirdikleri için alacaklı oyuncuların Futbol Federasyonu nezdinden girişimde bulunduğunu ifade ederek, "Bu durum, sezonun devre arasında genel olarak yaşanıyor. Biz de bu bilinçle bu oyuncularımızın başka takımlara gitmeyeceğini düşünüyorduk. Bu doğrultuda o dönemin Futbol Şube Sorumlusu Umut Kırtıl, kendileriyle görüşmüştü. Ancak kamp süreci içerisinde bazı sıkıntılar yaşandı. İlk olarak Doğa İşeri kardeşimiz, kampı terk etti. Onun gidişi diğer oyuncuların da motivasyonunu düşürdü. Takım kaptanımız Okan Alkan da Denizlispor maçının oynanmaması yönünde görüş bildirdi. Ramazan hocamız ile yaptığımız görüşmede o da bu tabloda maç oynamanın çok doğru olmayacağını dile getirdi. Biz de kampı iki gün erken bitirdik. Bu arada diğer oyuncularla görüşmelerimizi sürdürüp, kamp süresi içerisinde ödeme yapmak üzere kaynak arıyorduk. Biz, kendilerine pazartesi günü, saat 17.00’ye kadar ödeme yapacağımızı bildirdik. Ödemenin gerçekleşmemesi halinde istedikleri takımlara gidebileceklerini de söyledik. Sonuçta onların da fesih hakkı var. Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı için Ankara’ya giderken, bazı oyuncularımızla telefonla görüştüm. Ben, Doğa İşeri’ye 150 bin TL teklif ettim ve takımda kalmasını istedim. O da bu rakamın ihtiyaçlarını karşılamayacağını belirterek, kalamayacağını söyledi. Diğer oyuncularımıza da aynı rakamı ödemeyi teklif ettim. Bu teklifimizi kabul eden tek oyuncu Atilla Özmen oldu. Atilla, ‘Ben Balıkesirliyim, Balıkesir’den gitmem’ dedi. Biz de kendisiyle olan sözleşmemizi uzattık. Okan Alkan ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreçte hiçbir futbolcu, benimle bireysel olarak görüşmedi. Biz, Pazartesi günü ödeme yapabilmek için çaba sarf ederken, Furkan Çil, ‘Ben, gidiyorum’ dedi. Oğuzhan Çapar, bize hiçbir şey söylemedi. Sadece vedalaşmaya geldi. Veda konuşması, eğer konuşmaysa, evet konuştu. Takımdan ilk ayrılan oyuncu olan İbrahim Hali Çolak, ilk yarının son maçına çıkmak istemedi. Bu oyuncumuz Balıkesirli olmamasına rağmen, alacaklarından feragat etti. Oyuncunun sezon sonuna kadar bizden alması gereken para 628 bin TL idi. Bugüne kadar kendisine 55 bin TL ödemiştik. İbrahim Halil Çolak, ‘Başkanım, bir ara bana 100 bin TL daha ödersiniz, borcun diğer kısmını da silelim’ dedi. Bunun üzerine sözleşmemizi karşılıklı fesih ettik ve takımdan ayrıldı" dedi.



"Geminin su aldığını gören atladı"


Balıkesirspor Başkanı Dağlı, Doğa İşeri’nin Balıkesirspor’a geldiğinden bu yana hak ettiği toplam rakamın 1 milyon 840 bin TL olduğunu vurgulayarak, "Bugüne kadar kendisine 950 bin TL ödemişiz. Alacaklı olduğu rakam da 890 bin TL civarında. Ben, Doğa’ya ‘Gitme, senin paranı muhakkak ödeyeceğiz’ dedim ama o, bu kolaylığı bize yapmadı. Balıkesir’in yetiştirdiği Oğuzhan Çapar, 24 yaşında. 2017-2018 Sezonu’ndan bu tarafa profesyonel olarak oynayan oyuncuya bu sezon, 147 bin 350 Lira ödedim. Geçtiğimiz sezon da 156 bin Lira ödenmiş. Geçtiğimiz sezon aldığı parayı biz, 6 ayda ödemişiz. Bu sezon için kalan 87 bin Lira alacağı var ama gidiyor. Furkan Çil’e bu sezon 147 bin Lira ödemişiz. Kalan alacağı da 206 bin Lira. O da bu rakam için Balıkesirspor’u terk etti. Pazartesi akşamına kadar bekleyecekti. Telefon görüşmesinde bunu kendisine hatırlattığımda, ‘Ben, Altınordu’ya imza atmadım ama sözümden de dönmem’ dedi. Tamam, söz verdin ama Pazartesi’yi neden beklemiyorsun? Furkan Çil, 150 bin lira ödeme yapmak üzere anlaşmışken, ertesi gün, ‘300 bin Lira verin, kalayım’ dedi. Her gün bir başka olay yaşandı. Okan Alkan, 2014’ten bu tarafa 4 milyon 468 bin Lira hak etmiş. Okan’a toplam ödenen para, 3 milyon 591 bin Lira. 877 bin Lira da alacağı var. Okan Alkan da 150 bin Lira’yı kabul etmişken, onun da rakamı 325 bine çıktı. Kalmak için 25 bin Lira’da avukatına ödememizi istiyor. Baktılar, bizim elimizde oyuncu kalmıyor. Bunlar bize bu parayı öder diye düşünüp, tavır değiştirdiler.


2015 yılında Balıkesirspor’a gelen Tomislav Glumac, o günden bu tarafa 1 milyon 119 bin Euro, hak etmiş. Bugüne kadar kendisine 818 bin 532 Euro ödenmiş ve 300 bin 468 Euro borcumuz kalmış. Balıkesirspor’dan 5,5 milyon Lira para alıyorsun, 1 milyon 800 bin Lira için gidiyorsun.


Kısacası, geminin su aldığını gören atladı. Kimse deliği kapatalım diye bizden bir ricada bulunmadı. ‘Biz gidiyoruz’ demekten başka bir şey yapmadılar. Sosyal medyadan yazdıkları ise çok komik. Oyuncular, ‘Ailemi düşünmek zorundayım’ diyor. 5 yıl boyunca aileni neyle geçindirdin? Buradan aldığın parayla geçindirdin. Son 6 ay para alamadın diye mi terk ediyorsun. Parayı da aldınız. Herkes teşekkür ediyor ama gemiyi de terk ediyor.


Takımdan ayrılan oyuncuların sosyal medya hesaplarından paylaştığı veda mesajlarının kendilerini üzdüğünü dile getiren Başkan Dağlı, “Hiçbiri, yöneticilere teşekkür etmiyor. Şehrin takımı sahiplenmemesinden ve takımın kaderine terk edilmesinden bahsediyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Oğuzhan Çapar’ın babası, Sefer Çapar’ın paylaşımı var. Kendisine buradan sesleniyorum, varsa konuşulacak bir şey, konuşabiliriz. Beni de çok mutlu eder. Ne varsa bana da anlatsın. Burada yazan rakamlardan başka bir iddianız varsa, bizimle basın önünde konuşabilir, tartışabilir” diye konuştu.


Oyunculara Eskişehirspor maçının galibiyet primi olan 10’ar bin Lira’yı ödediklerini belirten Başkan Dağlı, “Onun öncesinde de 30 Kasım’da toplam 646 bin Lira prim ödedik. Sadece 9’ar bin Lira prim borcumuz kalan oyuncular, şubat sonuna kadar herhangi bir ödeme talep etmeyeceklerini söyledi” dedi.



"Kulübün kasasına toplamda 11 milyon 164 bin Lira girdi"


Başkan Kadir Dağlı, sosyal medyada 1,5 milyon TL para aldıkları şeklinde iddia olduğunu da ifade ederek, "Benzinlik projemiz, tüm siyasi partilerin desteğiyle askıdan indi. Projeye ilk başladığımızda 5 milyon Lira gelir bekliyorduk. Bu iş, 21 Aralık’ta bitecek ve biz, yatırımcıdan 2,5 milyon Lira alacaktık. Yasal değişiklikler nedeniyle 2,5 milyon Lira’ya anlaştık. Buna dayanarak, ben de 1,5 milyon Lira’lık şahsi çeklerimi oyunculara ve başka alacaklılara vermiştim. Bunların da ayın 30’unda ödemesi vardı. Yatırımcı, ortada yazılı herhangi bir şey olmaması rağmen, bize 1,5 milyon Lira’lık çek verdi. Ben de bu çekleri kendi çeklerimle takas ettirdim.


Göreve geldiğimizden bu tarafa reklam gelirlerinden 1 milyon 75 bin Lira, kapı kapı dolaşarak, para topladım. Ekol Hastanesi’nden 500 bin Lira reklam sözleşmesi, 500 bin Lira da sağlık sponsorluğu anlaşması yaptık. Benzinlik projesinden toplam gelen para 2 milyon 275 bin Lira ve bu parayı bir kısmı çek olmak üzere aldım. Bağış ve diğer yardımlardan 1 milyon 87 bin Lira, gelir elde ettik. SMS kampanyası yaptık. Toplam, 800 SMS aldık. 10 Lira’dan hesaplarsak, 8 bin Lira yapar. Kulübün kasasına toplamda 11 milyon 164 bin Lira girdi" açıklamasında bulundu.


Takımdan ayrılan tüm oyunculara emekleri için teşekkür eden Başkan Dağlı, “Oynadıkları güne kadar Allah razı olsun. Gittikleri için de kötü bir şey söylemiyorum ama şu var. Bizi 6 ay daha idare edebilirlerdi. Şu anda 24 puanla bıçak sırtındayız" ifadelerini kullandı.



Sefer Coşkun: "Kulübün borcu 46 milyon 267 bin Lira"


Güncel mali tabloya açıklık getiren Balıkesirspor Mali İşler Sorumlusu Sefer Coşkun ise, “Kulübün, aylık 950 bin Lira gideri var. Başkanın, şu an piyasada dolaşan 2 milyon 460 bin Lira şahsi çeki var. Ayrıca başkan ve diğer yöneticilerden borç alınan 700 bin Lira nakit para var. Yönetimi devir aldığımızda kulübün toplam borcu 36 milyon Lira olarak söylendi. Ancak, TFF’den gelecek paralar da dahil edildiği için asıl borç rakamı 46 milyon 87 bin Lira’ya çıktı. Bugün ise sezon sonunda toplam borcumuz, 53 milyon 34 bin Lira olacak. TFF’den gelecek ödemeleri düşersek, kulübün borcu 46 milyon 267 bin Lira olacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Uluslararası Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu Uluslararası Turan Film Festivali Ödül Töreni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin yanı sıra 77 ülkeden bin 57 başvurunun yapıldığı ‘Kızılelma’ temalı festivalde; ülkemizden 158, Azerbaycan’dan 47, Kırgızistan’dan 31, Kazakistan’dan 21, Özbekistan’dan 15 ve Türkmenistan’dan 10 film yarıştı. Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Turan Film Festivali Ödül Töreni, Türk Dünyası sinemasının tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, EÜ üst yönetimi, yurt içinden ve dışından sanatçılar, yönetmenler, senaristler, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Fotoğraf ve resim sergileri törene renk kattı Ödül töreni öncesi Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanında; Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının “Sessiz Tanıklar Türk Boylarına Yolculuk” sergisi ile TÜRKSOY’un “Türk Dünyası Resim Sergisi” ve “Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf Sergisi” sanatseverle buluştu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sanatsal faaliyetler üretmek, sanatın gelişimine katkı sağlamak, sanatı ve sanatçıyı sanatseverlerle bir araya getirmek, tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin toplumsal görevleri arasındadır. Bu bilinçten hareketle Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulayarak, bu bağların güçlenmesine katkıda bulunmak, Türk devletleri ve topluluklarının kültürel çeşitliliğine ve zenginliğine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıktığımız bu önemli organizasyonun henüz fikir aşamasında iş birliği talebinde bulunduğumuz bütün çevreler tarafından heyecanla karşılanarak sağlanan desteklerle bugünlere gelmesi sağlanmıştır” diye konuştu. “Festivalimizin geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” Bu tür bir festivale ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Budak, “Uluslararası Turan Film Festivali, uzun süren hazırlık aşamasının ardından iki gündür Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında uluslararası film yarışması, 3 Söyleşi, 2 Fotoğraf Sergisi, 7 Gösterim Seçkisi, 1 Resim Sergisi, 1 Konser, 1 Dans Gösterisi gerçekleştirildi. Festivale 77 ülkeden bin 55 başvuru yapıldı. Türkiye’den 158 Film, Azerbaycan 47 Film, Kırgızistan 31, Kazakistan 21, Özbekistan 15 ve Türkmenistan’dan 10 film katılım gösterdi. Yapılan tüm başvurular alanlarında duayen jüri üyelerinden oluşan seçili kurullar tarafından incelendikten sonra dereceye girenleri belirlendi. Bugünkü ödül töreninde dereceye giren filmlere verilecek ödüllerin yanı sıra Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Sinema Sanatına Katkı Ödülü, İnsani Değerlere Katkı Ödülü gibi 13 ayrı kategoride özel ödüller de verilecek. Ödül alacak olan sanatçılarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Ayrıca bu büyük organizasyonda bizlerle birlikte olan ve büyük desteklerini gördüğümüz Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, TÜRKSOY’a, çok kıymetli sergilerini bizlere açan Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına ve festivalimize destek veren gerek ülkemizdeki gerekse Türk Dünyasındaki değerli kurumlarına şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Festivalimizin ileriki yıllarda da Türk Dünyasında genişleyerek geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi. “Türk dünyasının zenginliğini arşivlerle ortaya koyuyoruz” Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, “Bu etkinliğin, kültürün birleştiriciliği adına çok önemli bir program olduğunu ifade etmek istiyorum. Türk kültürü ve sanatının paylaşımı ve gelişimi adına düzenlenen bu festival son derece anlamlıdır. Bu programın bir paydaşı olarak Türk dünyasının zenginliğini çeşitli arşiv belgeleriyle ortaya koymaktan son derece bahtiyarız. Türkiye olarak dünyanın en büyük arşivlerine sahip olduğumuzu bilmenizi isterim. Festivalimize ev sahipliği yapan Ege Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, “Sinema ortak kültür mirasımızı gelecek nesillere taşıma noktasında en önemli araçlardan biridir. Bu etkinlik, Türk sinemasının çeşitliliğini yansıtmasının yanı sıra birliğimizi ve kardeşliğimizi bir kez daha tüm dünyaya gösterme fırsatı verdi. Festivalin gerçekleşmesine katkı sunan kurumlarımıza teşekkür ediyor, yarışan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise, “Sinema, dertli insanın işidir. Sinema yapan insan derdini paylaşmak, yarasını göstermek ister. Filmini çektikten sonra da dertleşmek ister. Bu bakımdan festivaller de sinemacıların dertleştikleri yerlerdir. Özellikle uluslararası festivaller bizim için çok önemli. Turan Film Festivali de ilk yılından büyük bir başlangıç yaptı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Ödüller sahiplerini buldu Turan Film Festivali kapsamında ilk olarak prestij ödülleri verildi. İnsani Değerlere Katkı Ödülü Yönetmen Derviş Zaim ile Gönül Dağı dizi yapımcısı Ferhat Eşsiz’e, Kültürel Çeşitliliğe Katkı Ödülü TRT AVAZ kurumu adına TRT İzmir Bölge Müdürü Mevlüt Şahbaz’a, İnsan Haklarına Katkı Ödülü Karabağ-Azerbaycan Göç ve Mülteciler Bakanlığı Bakan Müşaviri Nesimi Nerimanov’a Toplumsal Duyarlılık Ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’e verildi. Sinema Sanatına Katkı Ödülünü sırasıyla; Azerbaycan Sinema Ajansı, Kazakfilm, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü adına Talant Osmanov, Özbekistan Kültür Bakanlığı Sinematografi Ajans Uluslararası İlişkiler Daire Koordinatörü Gofurjon Musaev, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve Oğuzhan Türkmen Film Stüdyosu adına Salisalih Bayramov aldı. Ege Üniversitesi 2024 Yılı Vefa Özel Ödülünü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin ve TRT Belgesel Kanal Koordinatörlüğü adına Koordinatör Ahmet Canbaz alırken, Genç Yetenek Ödülü Ruslan İbrahimli’ye, Teknoloji ve Sinema İlişkisi Ödülü 1453 Filmi ile Hamit Keleş’e, Medya Özel Ödülü Anadolu Ajansı adına İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal’a, Kültürel Hafıza Ödülü Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Daire Başkanı Dr. Yasin Yıldız’a, Kültürel Miras Ödülü Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal’a, TÜRKSOY Özel Ödülü ise Rejisör Alovov’a verildi. Festivalde yarışan filmlerde ise; Azerbaycan birinciliğini “Voice” filmi ile Zamin Mammadov, Kazakistan birinciliğini “Lullaby” filmi ile Dilshat Rakhmatullin, Kırgızistan birinciliğini “Hope” filmi ile Saule Mukanbetova, Özbekistan birinciliğini “Taste of Grapes” filmi ile Dmitriy Lebedev, Türkiye birinciliğini “Tradition” filmi ile Ali Rıza Bayazıt, Türkmenistan birinciliğini “Ümit” filmi ile İskender Muhammet Annamuhammedov, Uluslararası kategori birinciliğini ise “Goli’s Greatest Adventure/Iran” filmi ile Elika Mehranpoor aldı. Yöresel danslar ve şarkılar katılımcıları coşturdu Ödüllerin verilmesinin ardından festivale destek veren kurum ve sponsorların temsilcilerine plaket takdimi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğunun “Zeybek Gösterisi”, Azerbaycan Sema Halk Dansları Topluluğunun “Azerbaycan Halk Müziğinden Potpuri”, “Göçebeler Kırgız Halk Dansı”, Kazakistan “Süyünbay Sazı” Folklor Topluluğu Dansçıları, Özbekistan Namangan Filartmonisi Müzik ve Dans Sanatçıları sahne aldı. Daha sonra tüm ülkelerin sanatçıları sahneye çıkarak Rektör Prof. Dr. Necdet Budak eşliğinde “Anayurdum” parçasını seslendirdiler. Festival tanıtım filminin de gösterildiği törenin sonunda, ödül alanlar, jüri ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.