YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 16:10

AYVALIK’TA ‘ALO EKMEK’ UYGULAMASI

A
A
A
AYVALIK’TA ‘ALO EKMEK’ UYGULAMASI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yaklaşık bir hafta önce ATEKSAN ilçenin en büyük unlu mamuller firmasının satış noktası bayiliğini alıp, Armutçuk mevkiinde bulunan Taksi durağının karşısındaki dükkanını hayata geçiren Okan Ünalır adlı esnaf, ilçede yepyeni bir uygulamaya imza attı.
Okan Ünalır adlı esnaf, ‘Alo Ekmek’ uygulamasıyla ilçede adeta bir çığır açtı. Ünalır, ekmek satın almak isteyen vatandaşların evlerinden ya da iş yerlerinden yaptıkları bir çağrı ile ilçenin neresinde olursa olsun ekmeği vatandaşın ayağına kadar götürüyor. Söz konusu uygulama kapsamında, hazırladığı cep telefonuna çağrı yapanı gerisin geriye arayarak aldığı ekmek siparişini vatandaşın evine kadar götürüyor.
Unlu mamüller satış noktası sahibi Okan Ünalır adlı esnaf, söz konusu uygulamayı tamamen vatandaşa hizmet adına başlattıklarını kaydederek, “ATEKSAN bayisi olarak bir hafta kadar önce açtığımız iş yerimizde, para kazanmayı ikinci plana alan bir anlayışla müşterilerimize hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle de kış kıyamet günü yağmurda çamurda evlerinden dışarı çıkmadan, Ayvalık’ın sınırları içindeki her yere ekmek götürüyoruz” dedi.
İLÇENİN HER YANINA EKMEK GÖTÜRÜYOR
Söz konusu uygulamanın kısa sürede çok tuttuğunu kaydeden Ünalır, “Bizim için önemli olan hizmettir. Bu amaçla sadece iki ekmek için bile Çamlık ve Sarımsaklı’ya kadar olan 7-8 kilometrelik mesafelere yerlere kadar aldığımız ekmek siparişlerini götürerek ilçemizde bir ilk olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz” diye konuşması dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi. Düzce Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen DİKAB Meclis toplantısına, Vali Selçuk Aslan, birliğe üye belediyelerin ve özel idarenin temsilcileri katılım sağladı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal başkanlığında yapılan toplantıda, yapılan gizli oylamada, DİKAB Başkanlığı’na Faruk Özlü getirilirken, Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert Meclis 1. başkan vekili, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak Meclis 2. başkan vekili seçildi. Katip Üye seçiminde ise Çilimli Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kaplan ve Yığılca Belediye Meclis Üyesi Ercüment Şahin asil, Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Sefer Tuzcuoğlu ve Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Daymaz ise yedek üye olarak belirlendi. Birlik encümen üyeliğine de, İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekçi getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ise, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak ve Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız’dan oluştu. Toplantıda, DİKAB Başkanlığı’na seçilen Özlü’ye proje ve protokol yetkisi de verildi. Faaliyet alanında sokak hayvanları da eklendi Öte yandan meclis toplantısında, Düzce İli Katı Atık Birliği’nde tüzük değişikliği kararı da alındı. Yapılan değişiklik ile Düzce’de katı atıkların bertarafı için kurulmuş bulunan ve Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe-belde belediyelerinin ortağı olduğu birliğin faaliyet alanına başıboş ve sahipsiz sokak hayvanları da eklendi.