KÜLTÜR SANAT - 17 Mayıs 2021 Pazartesi 18:32

İlk Adımdan Son Kurşuna açık hava sergisi açıldı

A
A
A
İlk Adımdan Son Kurşuna açık hava sergisi açıldı

Bandırma Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırladığı “İlk Adımdan Son Kurşuna” Açıkhava anlatısı sergisi Cumhuriyet Meydanında vatandaşların ziyaretine açıldı.

Bandırma Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırladığı “İlk Adımdan Son Kurşuna” Açıkhava anlatısı sergisi Cumhuriyet Meydanında vatandaşların ziyaretine açıldı.


Bandırma Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği "İlk Adımdan Son Kurşuna" Açık Hava Sergisi açıldı. Sergi açılışına Belediye Başkanı Tolga Tosun, CHP İlçe Başkanı Selim Panç, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Burhan Deniz, ADD Başkanı Serdar Polat, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Açılış nedeniyle kısa bir açıklamada bulunan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun “Ülke olarak pandemi dolayısıyla zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan kısıtlamalar bir yandan ekonomik sorunlar vatandaşları zorluyor. Ancak Milli Bayramlarımızı bu zor günlerde de coşkuyla kutlamak istiyoruz. 19 Mayıs tarihi ülkenin kurtuluşunun başlangıcıdır. Bu önemli bayram dolayısıyla Bandırma Belediyesi olarak bu sergimizi düzenledik. “ilk adımdan son kurşuna kadar “adını verdiğimiz sergide vatandaşlarımız Kurtuluş Savaşını baştan sona takip edebilecekler. Bandırma güzel ve şanslı bir kent. Adımızı taşıyan vapur ile Kurtuluş Savaşı başlarken, düşmana son kurşun da yine Bandırma’da atıldı. Bu önemli olayları ne yazık ki çok fazla tanıtımını yapamadık. Şimdi bunu ülke geneline tanıtma çabası içindeyiz. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “Dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.