YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 14:14

AYVALIKGÜCÜ HAZIRLIK MAÇINDA İZMİRSPOR’U AĞIRLADI

A
A
A
AYVALIKGÜCÜ HAZIRLIK MAÇINDA İZMİRSPOR’U AĞIRLADI

Bölgesel Amatör Ligin 10. gurubunda şampiyonluk hesapları yapan Ayvalıkgücü Belediyespor, BAL Ligi’nin 9. gurubunun lideri İzmir Spor’u kendi sahasında ağırlayarak futbol adına oldukça keyifli bir hazırlık karşılaşması yaptı.
Ayvalıkgücü Belediyespor’un iki eski futbolcusu Eser ve Ahmet, İzmir spor formasıyla eski takımına karşı mücadele ettiği ve Ayvalık Hüsnü Uğural Stadından saat 14.45’te başlayan karşılaşmaya İzmir Spor’un baskılı futbolu damgasını vurdu. İlk yarıda rakibinden korkmayan ve sürekli adam adama mücadele eden Ayvalıkgücü’nün kontrataklarla gol arayışlarında olduğu gözlendi.
Karşılaşmanın 13. dakikasında, Ayvalıkgücü Belediyespor’un yakaladığı bir atakta, soldan İzmir Spor ceza sahasına giren Faruk, takım arkadaşı Gökay’a çok şık bir pas attı. Gökay’a hiç bekletmeden kaleye vurarak, kaleci Sertaç’ı avladı. 1-0.
Golden 2 dakika sonra yine kontratakla rakibinin kalesinde gol arayan Ayvalıkgücü Belediyespor bu kez Gökay’ın ceza sahasında kaleci Sertaç ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vuruşu kaleci Sertaç’tan döndü. Karşılaşmanın 27 dakikasında, sahaya yeni giren Selçuk, sağ kanattan Ayvalıkgücü Belediyespor’un ceza sahasına girerek çok sert vurdu. Top, kaleciyi geçtiği halde ağlarla buluşacakken, Ayvalıkgücü savunması son anda müdahale ederek gole izin vermedi.
Karşılaşmanın ilk yarısının kalan dakikalarında her iki takım gol arayışlarını sürdürdü ancak her iki takımında çabaları sonuç vermedi ve ilk yarı 1-0 Ayvalıkgücü Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda her iki takımda da kaleci değişikliklerinin yanı sıra her iki takımında oyuncu değişiklikleri yaptıkları görüldü. Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi Ayvalıkgücü Belediyespor karşısında daha derli toplu bir futbol sergilediği gözlenen İzmir Spor’un, karşılaşma boyunca sürdü.
İkinci yarının 68. dakikasında Ayvalıkgücü Belediyespor’un kalecisi Erkut, İzmir Spor’lı Selçuk’u düşürünce maçın hakemi Sezer Tuna hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.
Penaltı atışını kullanan Eser, skoru eşitledi. 1-1. Golden sonra Ayvalıkgücü Belediyespor’u kendi sahasına hapsettiği gözlenen İzmir Spor’un pres futbolu gol yollarında sonuç vermezken, kırmızı-beyazlı ev sahibi takımın cılız atakları da beklenilen galibiyet golünü getirmeyince her iki takım da sahadan dostça ayrılmak zorunda kaldı. 1-1. Karşılaşmada devre arasında görüşlerini aldığımız Ayvalıkgücü Belediyespor Teknik Direktörü Necdet Zorluer, hazırlık maçlarında sonucun önemli olmadığını belirterek, “İzmir Spor karşısında takımımızın eksikliklerini görmeye çalışıyoruz. Bununla beraber takımımızdaki yedek oyuncularımıza da şans vererek performanslarını gözlemleme şansımız oluyor. İdmanlarda formada olduğuna inandığımız Kemal ve Ali’yi riske atmamak için bu karşılaşmada oynatmadık. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Ayvalıkgücü Belediyespor lige hazır” diye konuştu.
KARŞILAŞMANIN KARNESİ
STAD: Hüsnü Uğural Stadyumu
HAKEMLER: Sezer Tuna ***, Yahya Eroğlu **, Hüseyin Kaya **
AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR: Mete ** (Dk 46 Ertaç **) Onur **, Burak **, Ömercan **, Serkan**, Nazmi **, Serdar **(Dk 46 Çağrı **) Emre ** (Dk 46 Çağdaş **), Gökay ***, Metin**(Dk 46 Gökhan **) Faruk**
İZMİR SPOR: Sertaç ** (Dk. 46 Vedat **), Kemal **, Çağdaş **, Samet **, İrfan**, Furkan**, Ahmet ** (Dk.46 İrfan **), Ceyhun **, Utkucan** (Dk 21 Selçuk ***), Eser ** (Dk 50 Emre **), Fatih **
SARI KARTLAR: Dk 52 Burak ve Dk 75 Gökhan (Ayvalıkgücü Belediyespor)
LLER: Dk. 13 Gökay (Ayvalıkgücü Belediyespor) Dk 68 penaltıdan Eser (İzmirspor)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.