YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 14:15

AYVALIK’TA “İLK KURŞUN VE BAĞIMSIZLIK” PANELİNE BÜYÜK İLGİ

A
A
A
AYVALIK’TA “İLK KURŞUN VE BAĞIMSIZLIK” PANELİNE BÜYÜK İLGİ

Milli Mücadele’nin ilk örgütlü kurşununun atıldığı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen panelde, Türkiye’nin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne yönelik tehlikelere dikkat çekildi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğanın Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yarbay Ali Çetinkaya’ya yönelik ‘katil, cellât Ali’ gibi sözlerine büyük tepki göstermesiyle biline Ayvalık’taki sivil güçler, Milli Mücadele ruhunu yeniden yaşatmak ve ulusal bilinç hareketi başlatmak için bir panel düzenledi. Emekli Tümgeneral Osman Özbek ile eski CHP milletvekillerinden Şahin Mengü’nün konuşmacı olduğu paneli Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye başkanları, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, CHP ve İşçi Partisi il ve körfez ilçe yöneticileri, sivil kuruluşlar ile çok sayıda vatandaş büyük bir dikkat ve ilgiyle izledi.
İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki toplantının açılış konuşmasını ADD Şube Başkanı Gürsel Koyuncu yaptı. Koyuncu, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve Doğu Perinçek’in mesajlarını seslendirdi. Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise, “Kuva-i Milliye ruhunun bize bıraktığı mirasa nefes aldığımız sürece sahip çıkacağız. Ulusal bayramları olmayan bir milletin ulusal değerleri de olmaz” dedi.
Türkiye’nin gündemini değerlendiren toplantının konuşmacı konuğu Tümgeneral Osman Özbek, “Ben de 28 Şubat’tan dolayı sıradayım. Bakalım savcılar beni ne zaman çağıracak. Bin 500 yıl da içeri atsalar yine konuşacağım. Artık Türkiye’de avukatlar bırakın başkalarını savunmayı, kendini bile savunamıyor” diye konuştu.
‘YAPTIKLARININ ALTINDA KALACAKLAR’
Duruşmalarda kararların yargıçlar tarafından yazılmadığını öne süren Özbek, “Kararlar başka yerde yazılıyor, yargıçlar onları okuyor. Bizden işlemediğimiz suçlardan pişman olmamız isteniyor. Benim için sabıkalı kişiliği var, deniyor. Ama benim hiç sabıkam yok ki. Tüm bu yaşananlar, bunlardan nasıl kurtuluruz hesapları. Diyarbakır’da kazı yapılıyor. Aslında orası tarihi bir mezarlıktır. Çıkan kemikler için de Jitem’in Ergenekon’un işi, diyorlar. Askerlere yönelik operasyonlarda özellikle Alevi komutanların üzerine gidiyorlar. Türkiye’de tehlike düşündüğümüzden de büyük. Savunmasını yapanlara bile suç duyurusunda bulunuluyor. İzmir Belediye Başkanı’na 397 yıl istemekle ayıp etmişler, aslında 400 yıl vermeliler. Bunların altında kalacaklar.”
Gökçeada’ya Rum Okulu yapılmasını eleştiren Osman Özbek, “Öğrencisi olmayan okulu ne yapacaksınız? Yabancılara 30 hektar mal satış izni veriliyor. Eğer Bakanlar Kurulu isterse bunu 60 hektara bile çıkarabilir. Türkiye’de plan proje birlikte yürütülüyor. BOP eşbaşkanıyım, medeniyetler ittifakının eşbaşkanıyım, diyen Başbakan’a bunun hesabı soruldu mu? Yargı, siyaset, asker olanları algılamıyor mu? Türkiye terörle mücadele ediyor, derseniz, terörü küçümsersiniz. Aslında bölünme tehlikesi altındayız. NATO, Amerika demektir. NATO, PKK’yi terör listesine almadı. Amerika, Lozan’ı da kabul etmemişti. Bugün Ağrı’ya giden turistlerin yüzde 95’i Ermeni asıllı. Türkiye’de gayri milli bir medya oluştuğundan devamlı ofsayda düşüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti davayı kaybediyor” dedi.
“DİNK DAVASININ KARARI SAÇMALIKTIR”
Eski CHP milletvekili olarak anons edilen Av. Şahin Mengü de, CHP’nin eskisi olamayacağını, yenisini yapmaya da kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Ulusalcılığın ve Kemalistliğin tam bağımsızlık olduğunu vurgulayan Mengü,”Ordu psikolojik olarak çökertildi. Sonra yargıyı, Anayasa Mahkemesi’ni ele geçirdiler. Hrant Dink kararı saçmalıktır. Ancak, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın Amerikan Büyükelçisi’ni bilgilendirmesine ise kimseden çıt çıkmadı. Bu Anayasa Mahkemesi’nden hukuka uygun bir karar beklenemez. Sonucu belli davalar için Anayasa Mahkemesi’ne gitmenin anlamı yoktur. Cumhurbaşkanı’nın 5 yıllık görev süresi bu yıl doluyor. Sonrası için muhalefet Cumhurbaşkanı’nın meşruiyetini sorgulamalıdır. Gül, 5 yıl için seçildiğini biliyordu, siz 7 yıl derseniz Anayasa’yı çiğnersiniz. Meclis Başkanı’nın kurduğu komisyonun yaptırım gücü yok. AKP’nin hiçbir imzasına inanılmaz. Her şey Tayyip Erdoğan’ın iki dudağının arasındadır. Anayasa, ancak siyasi partilerin toplu uzlaşısı ile değişir. Türkiye’ye başkanlık sistemi getirip, yerel yönetimlere de özerklik vermek istiyorlar. Yarın, Güneydoğu’da insan hakları çiğneniyor deyip, Amerika Irak’ın üzerine oynadığı oyunu Türkiye’ye de oynayacaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta üniversite öğrencileri İsrail zulmüne karşı eylem başlattı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde Filistin için yapılan eylemlere Kars’ta üniversitesi öğrencilerinden destek geldi. Kampus içerisinde çadır kuran öğrenciler, burada Gazze dayanışması için nöbet tutacaklarını açıkladı. Üniversite öğrencileri adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Öğrencileri Temsilcisi Muhammed İkbal Gül, “İsrail’in kanlı terör eylemlerinin başladığı ilk günden beri tüm dünyada Siyonist rejimin işlediği vahşetlere karşı halk kitlelerinin katıldığı gösterilerle insani tepkiler ortaya konulmuştur. Son olarak ABD’de bulunan seçkin üniversitelerde öğrenci ve akademisyenler Gazze’de 200 günü aşkın süredir devam eden İsrail soykırımına karşı onurlu bir direniş başlatmıştır. ABD’de bulunan üniveristelerde başlayan ve ‘Kampus İntifadası’ olarak ifade edilen eylemler, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan seçkin üniversitelere de yayılarak küresel bir tepki haline dönüşmüştür” dedi. Gül, “Bizlerde burada bu onurlu tepkiye desteğimizi ilan ediyoruz. İsrail tarafından Gazze’de yapılan sistemli soykırıma karşı durmak adına insanlığın sesi olarak demokratik tepkilerini ortaya koyan öğrenci ve akademisyenleri selamlıyor ve üniversite öğrenci ve akademisyenleri olarak kendileri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz” diye konuştu. Üniversite öğrencileri yapılan basın açıklamasının ardından kampus içerisinde kurulan çadırlarda nöbet tutmaya başladı. Öğrenciler hafta sonu da İsrail’e teki yürüyüşü gerçekleştirecek.
Samsun 450 binden fazla şahsın GBT kontrolü yapıldı, 512 aranan şahıs yakalandı Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen Nisan ayında 450 binden fazla şahsın GBT kontrolünü yaptı, 512 aranan şahsı yakaladı. Denetimlerde 32 bin 633 araca işlem yapıldı, bin 798 araç trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 01-30 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulama ve denetimler gerçekleştirildi. Uygulama ve denetimlerde toplam 450 bin 203 şahsın GBT kontrolü yapıldı. Yapılan kontroller ile operasyonel çalışmalar sonucu toplam 512 aranan şahıs yakalandı. 134 bin 353 araç kontrol edilerek 32 bin 633 araç ve sürücüsüne işlem yapıldı, bin 798 araç trafikten men edildi. 99 adet ruhsatsız tabanca-37 adet kurusıkı tabanca, 59 adet av tüfeği-3 bin 720 adet çeşitli çaplarda fişek, 457 adet kesici alet, 1 kilo 597 gram metamfetamin-29 gram kokain, 1 kilo 446 gram sentetik kannabinoid (bonzai)-76 gram skunk, 1 kilo 370 gram esrar-123 bin 515 adet sentetik ecza, 693 adet ecstasy hap-0,45 gram eroin, 21 kök kenevir, 541 litre etil alkol, 1 adet sigara sarma makinesi, 200 paket sigara, 54 adet elektronik sigara, 3,5 litre kaçak içki, 84 bin 800 adet boş makaron, 5 bin 580 adet dolu makaron, 111 adet tarihi eser sikke, 1 adet gümrük kaçağı oto,28 adet APP plaka, 4 bin 631 adet emtia ele geçirildi. Terör örgütüne üye olmak suçundan 13 şahsa işlem yapıldı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce “insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve fuhuş” suçlarına ilişkin çalışmalar kapsamında toplam 9 şahıs yakalandı, ayrıca ülkede yasal kalış süresi sona eren/ülkeye yasa dışı yollardan giren toplam 77 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak GÖKSEM’e teslim edildi. Bu şahıslardan 58 şahıs, GGM sevk/doğrudan sınır dışı edildi. Merkez ve dış ilçelerde lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında 22 okulda bin 351 öğrenciye “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans düzenlendi. Ayrıca eğitim faaliyetleri kapsamında araç sürücüleri ve yayaların trafik kurallarına uymalarının sağlanması, trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla araç sürücüsü ve yolcuları olmak üzere 5 bin 572 kişiye trafik eğitimi verildi.