EĞİTİM - 21 Mart 2023 Salı 13:26

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, bilimsel projeler hazırlıyor

A
A
A
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, bilimsel projeler hazırlıyor

Balıkesir Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesince (BUBFA) hazırlanacak projeler sayesinde toplumsal katkının arttırılması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve bölgesel gelişimin hızlandırılması hedefleniyor.

Balıkesir Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesince (BUBFA) hazırlanacak projeler sayesinde toplumsal katkının arttırılması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve bölgesel gelişimin hızlandırılması hedefleniyor.


Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban başkanlığında, Finans ve Bankacılık, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde görev yapan öğretim elemanlarının iştirakiyle bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan İlban: “Böylece bölgemize ve ülkemize sağlamış olduğumuz faydanın çemberini genişletmek istiyoruz. Bu anlamda kurum yönetimi olarak hocalarımıza elimizden gelen tüm desteği sağlama sözü veriyoruz. Hocalarımızın uluslararası iş birliği ağının güçlü olduğuna inanıyoruz. Umuyorum ki bu toplantılar sayesinde önemli fikirleri uluslararası fonlar aracılığıyla destekleyerek üniversitemizi, bölgemizi, şehrimizi ve ülkemizi ön plana çıkartacağız. Bu anlamda tüm hocalarımızdan katkılarını rica ediyoruz. Süreci özellikle takip edecek ve destekleyeceğiz.“ dedi.


Toplantı esnasında Dekan V. Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, kurum bünyesinde sağlanan bilimsel araştırma destekleriyle ilgili öğretim elemanlarına kısa bilgi verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü’nde genç hemşirenin hastane odasında şüpheli ölümü Beylikdüzü’nde özel bir hastanede dedesinin yanında refakatçi olarak kalan ve rahatsızlanan hemşire, iddiaya göre bir ilacın vücuduna enjekte edilmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan hemşirenin doktor arkadaşı, genç hemşirenin ilacı kendisine enjekte ettiğini savundu. Olay, geçtiğimiz 13 Mayıs Günü’nde Beylikdüzü’nde bulunan Özel Birinci Hastanesi’nde yaşandı. İddiaya göre, hasta olan dedesinin yanında refakatçi olarak kalan 24 yaşındaki hemşire Selen Bilgin, sabah hastane odasında ölü olarak bulundu. Durum üzerine olay yerine polis ekipleri ve savcı geldi. Yapılan incelemelerin ardından Bilgin’in koluna anestezi öncesi yapılan bir ilacın enjekte edildiği ortaya çıktı. Olay yerinde yapılan sorgulamalarda doktor Fatih A.’nın ifadesine başvuruldu. Fatih A. arkadaşı olan Bilgin’in ilacı uyumak için kendi koluna gece enjekte ettiğini söyledi. İlaç şişesi ortada görülmedi İddiaya göre ilaç şişesinin ortada olmaması üzerine şüphelenen savcılık daha sonra şişeyi doktor Fatih A.’nın üzerinde buldu. İfadesinin ardından serbest bırakılan doktora yapılan itirazın ardından adli kontrol şartıyla salıverildi. Genç hemşirenin cenazesi otopsi incelemesinin ardından Avcılar’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin telefonla ulaştığı aile ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti.
Gaziantep Vali Çeber ile Fatma Şahin’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fatih Karagümrük ile çok kritik bir maça çıkacak olan Gaziantep FK’ya moral ziyaretinde bulundu. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek olan Gaziantep FK’yı ziyaret etti. İlk olarak kulüp binasında yönetimle bir araya gelen Vali Çeber ve Başkan Şahin, daha sonra antrenman sahasında futbolcularla buluştu. Gaziantep FK’nın oyuncu kadrosuyla Fatih Karagümrük maçı öncesi antrenman sahasında bir araya gelen heyet, oyunculara moral konuşması yaparak, baklava ikram etti. Ziyarete İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen de eşlik etti. “Yarınki maçı alarak bu seneki amacımızı gerçekleştireceğiz” Gaziantep Valisi Kemal Çeber, tüm şehri temsilen takımı ziyaret ettiklerini belirterek, “Tüm şehrin selamlarıyla, sevgileriyle her birinin iyi dilekleriyle bugün buraya geldik. Bir kez daha size ne kadar güvendiğimizi, bu şehir için bu takımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissettirmek için geldik. Gönlümüz, ruhumuz, dualarımız sizlerle. İnşallah yarınki maçı alarak bu seneki amacımızı gerçekleştireceğiz. Siz neler yapacağınızı bir önceki maçınızda gösterdiniz. Yarın konunun assolistleri olan sizlerle sayesinde bu şehri hep beraber güldüreceğiz” diye konuştu.
Diyarbakır 6-8 Ekim olayları davasında ceza alan Ahmet Türk ve tahliye olan Gültan Kışanak Diyarbakır’da konuştu Diyarbakır’da, Kobani Davası’na ilişkin bir araya gelen DEM Partililer basın açıklamasında bulundu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı üyeleri, bir AVM önünde açıklama yapmak için toplandı. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri, partililere Diyarbakır Valiliği’nin dün aldığı eylem ve etkinlik yasağı kararını hatırlatarak, müzakere sonucu açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan DEM Parti Diyarbakır İl Başkanı Abbas Şahin, Kaboni Davası’na ilişkin, "Türkiye demokrasisi için, demokratik bir cumhuriyet için mücadele edeceğiz. Bu kararı verenler çok iyi bilsin ki, halklarımız için o günler uzak değil. O günlerin mücadelesini daha kararlı bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. Partililer, ardından il binasına geçerken, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen Kobani Davası’nda tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırılan Gültan Kışanak ile Kobani Davası’nda 10 yıl hapis cezası alan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Ayşe Serra Bucak Küçük ile birlikte DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kışanak, yaptığı açıklamada "Kobani aslında bir insanlık davasıydı, bir vicdan davasıydı. O zaman herkes, Kobani’de insanlığa, vicdana, onura sahip çıktı. Sonrasında bir kumpas davasıyla siyasi operasyonlar yapıldı. Dünkü karar bizim için anlamlı bir karar değildi. Ne hukuki olarak, ne insani olarak, ne vicdani olarak ne de bu ülkenin hakikati gibi zerre kadar geçerli karar değil. Biz biliyoruz ki, oradaki arkadaşlarımızın her biri halklarımızın barışı için, özgürlüğü, demokrasi için yaşadılar. Bunun için nefes aldılar. Bugün de cezaevlerinde aynı direnişi sürdürüyorlar. Hep beraber mücadele edeceğiz” diye konuştu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ise, "Kobani kumpas davası, Kürt halkını sindirmeye, susturmaya, Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik bir siyasi dava olarak karşımızda duruyor. Biliyoruz ki geçmişten bugüne kadar Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için adeta ırkçı, milliyetçi, bir anlayışla karşı karşıyayız. Şunu bilmenizi istiyoruz, ne yaparlarsa yapsınlar, bu halk asla başını eğmeyecek. Özgürlüğü için, demokratik geleceği için, Kürt halkının özgür geleceği için mücadeleyi sürdürecek. Yüreğimiz buruk. Çünkü yoldaşlarımız halen içeride. Ama biz özgür ve demokratik gelecek için bugün dünden daha fazla örgütlü ve inançlı bir şekilde mücadele edeceğiz.”