YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 17:14

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Medya Merkezi Ve Basın Müzesi Açıldı

A
A
A
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Medya Merkezi Ve Basın Müzesi Açıldı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Medya ve Basın Müzesi görkemli bir törenle açıldı.
BGC, Karesi Mahallesi Kaya Sokak’ta bulunan Tarihi Paşa Konağı'nı Balıkesir'in kültür ve sosyal yaşamına yeniden kazandırılan müze, göz kamaştırdı. Tanıtım kokteyline Vali Ahmet Turhan, daire amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile gazeteci ve davetliler katıldı. Medya Merkezi ve Basın Müzesi projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle Valilik, Özel İdare, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülerek tamamlandı. Balıkesir basın tarihinin gelecek nesillere ulaştırılması ve basına emeği geçen gazetecilerin ve basın şehitlerinin isimlerinin sonsuza dek yaşatılmasının amaçlandığını söyleyen BGC Başkanı Ramazan Demir, “Bandırma'dan Sındırgı'ya, Dursunbey'den Ayvalık'a kadar ilimizin her noktasında görev yapan meslektaşlarımızla birlikte yola çıktığımızda "Bizler dünü değil, yarını kurtarmak istiyoruz" ilkesini benimsemiştik. Öncelikli hedefimiz Balıkesirli gazetecilere ve Balıkesir halkına hizmet verebilecek bir basın merkezi projesiydi. Bunu gazeteci arkadaşlarım, üyelerimiz ve Balıkesir Valiliği'nin destekleriyle hayata geçirmenin mutluluğunu yine Balıkesir Basın camiasıyla paylaşıyoruz" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da Basın Müzesinin büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini belirterek, “Basın Müzesi Balıkesir’e gelen misafirlerin götürülebileceği ender yerlerden biri. Balıkesir Gazeteciler Cemiyetimizin faaliyetiyle de daha da güzel olacak. Bundan sonra gelenlerin gezebileceği bir yeri daha oldu. Önümüzdeki süreçte de tarihi binalarımızı restorasyonunu yaptırıp, tekrar halkımızın hizmetine verme düşüncesindeyiz. Balıkesir sınırları içerisinde tarihi binaların projelerini ve restorasyonunu yapıp kamu hizmetine sunacağız. Sadece restorasyon yapmak yetmiyor, bunları kullanmamız da gerekiyor. Burası da bu kapsamda güzel bir organizasyon. Sağ olsun Yılmaz bey restorasyonunu yaptırdıktan sonra böyle bir düşüncesi olduğunu söylediğinde çok uygun olabileceğini düşündük ve ne kadar doğru yaptığımızı şimdi görüyoruz. Balıkesir basınımızın güle güle kullanmasını diliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.