YEREL HABERLER - 09 Şubat 2014 Pazar 16:40

Edremit Belediyesi Şubat Ayı Meclis’i Gerçekleşti

A
A
A
Edremit Belediyesi Şubat Ayı Meclis’i Gerçekleşti

Balıkesir’in Edremit Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 91 gündem maddesinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığından dolayı gerçekleştirilemeyen Edremit Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, AK Partiden 1 Meclis üyesi, CHP den 2 Meclis Üyesi ve MHP den 3 Meclis Üyesi ile salt çoğunluk sağlanarak ertelenen Şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda 79 ana gündem maddesine, 22 ek gündem maddesi daha eklendi. İstiklal Marşı okunarak başlayan toplantıda, toplam 91 gündem maddesinin görüşülmesi 3 saat sürdü. Edremit Belediye Başkan Vekili Engin Sağdıç’ın meclis başkanlığı yaptığı toplantıda, önemli gündem maddeleri arasında, zabıta ve itfaiye hizmetlerinde çalışan personelin 2014 yılı fazla çalışma ücreti belirlendi. Belediyenin Zabıta Müdürlüğü’nün norm kadro dereceleri ayarlandı. İlçemizde mevcut yapılaşma alanlarına ilişkin düzenlenecek olan inşaat ruhsatı işlemlerinde, arka bahçe mesafesinin ne şekilde uygulanacağı konusunda imar komisyonuna havalesi gerçekleşti. UEDAŞ’ın Gazicelal, Atatürk, Yolören, Soğanyemez, Camivasat ve Tuzcumurat mahallelerine yeşil alana beton köşk tipi trafo binası isteği İmar komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. 2014 mali yılında Ticari taksi duraklarından alınacak araç başı işgaliye belirlenmesi ile 2014 gelir tarifesinde Ticari araçlarla ilgili olan bölme ilave edilmesi kabul edildi. Toplantının diğer kısımlarında ise, çok sayıda trafik ihtisas komisyonuna yapılan havaleler sonucu hazırlanan raporların tetkiki ve imar komisyonuna yapılan havaleler sonucu hazırlanan komisyon raporlarının tetkiki konuları görüşüldü.
Akşam saat 17.00’de başlayan ve üç kere ara verilen Edremit Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, saat 20.00 civarında son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de sağanak tarım arazilerine zarar verdi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı yağış ve rüzgar, tarım arazilerinde ekili olan ürünlere zarar verdi. Osmaniye’de 3 gündür aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Dün yaşanan yağışların ve rüzgarın ardından Düziçi ilçesinde bulanan buğday ve arpa ekili alan zarar gördü. Ziraat odasının ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler sahada hasar tespit çalışması yapmaya başladı. Bazı çiftçilerin TARSİM sigortası olması, sigorta eksperlerinin zararı tespit etmesi sonucunda umut ışığı oluştururken, sigortası olmayan çiftçilerin ise İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunduğu raporlar doğrultusunda buradan gelen cevabı bekleyecek. Osmaniye’nin deprem bölgesinde olduğunu TARSİM’i olmayan vatandaşlara devletimizin sahip çıkmasını istediğini söyleyen çiftçi Bilal Mülayim, "Son bir haftadır yoğun yağışlar ve rüzgarla birlikte buğday, arpa ve tahıl ürünlerimiz zarar gördü mağduriyetimiz bulunmaktadır. Bazı bölgelerimizde çoğunlukla ekinlerimiz yatmıştır 15 gün sonra hasat yapacaktık ama ürünlerimiz zarar gördü. İlçe tarım müdürlüğünden yetkileri çağırdık tarlalarımızı gezdiler inceleme yaptılar. TARSİM sigortası olmayan çiftçilerimize İlçe tarım Müdürlüğü ekipleri rapor tutup dosya hazırlayarak bunları sunacaklarını ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Bölgemiz diğer iller gibi deprem bölgesi olduğundan dolayı TARSİM’i olmayan çiftçilerimize devletimizin kucak açmasını elimizden tutmasını bekliyoruz" dedi. Ürünlerinin bu sene çok verimli olduğunu ama yağmur sonrası zarar gördüğünü söyleyen çiftçi Mehmet İşlek, "Hasat yapacaktık buğdaylarımız yağmur nedeniyle yattı zarar gördü. Zararımız büyük buğday kalmadı gibi bir şey yarısı zarar gördü. Buğdaylarımız çok güzeldi başağı da çok büyük ve verimliydi ama zarar gördü" dedi.