YEREL HABERLER - 11 Şubat 2014 Salı 14:19

Balıkesir'in Milli Eğitim Tablosu 868 Okul 187 Bin 35 Öğrenci 12 Bin 378 Eğitim Yöneticisi Ve Öğretmen

A
A
A
Balıkesir'in Milli Eğitim Tablosu 868 Okul 187 Bin 35 Öğrenci 12 Bin 378 Eğitim Yöneticisi Ve Öğretmen

Balıkesir'de İl genelinde 868 okulda 187 bin 35 öğrenci eğitim ve öğrenim görürken bu okullarda toplam 12 bin 378 eğitim yöneticisi ve öğretmenin görev yaptığı bildirildi.
Balıkesir'de yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir İli genelindeki eğitim seviyesini hep birlikte çok daha yukarılara taşıyacaklarını söyledi. Okulların ikinci yarı yıl dönemiyle ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yarınlarda söz sahibi olmak için, en büyük kaynağın öğrencilerin olduğunu, öğrencileri kendisi ve toplumu ile barışık, sorumluluk alabilen ve çözüm üretebilen bireyler olarak yetiştirerek, sadece kişisel yaşam kalitesini değil, bir kentin de yaşam kalitesini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Yusuf Cengiz, "Bu doğrultuda kararlılıkla ve istekle eğitim öğretim çalışmalarımızı yeni uygulamaları ve yeni projeleri teşvik ederek, çocuklarımızın daha mutlu olacağı eğitim ortamları oluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sevgili öğrenciler, .aşarı için size gerekli olan kendinize güveninizdir. Cesaretinizi ve güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyiniz. Azim ve inançla çalışarak, hedeflediğiniz başarılara ulaşacağınıza yürekten inanıyor ve sizlere güveniyorum" dedi.
Yayınladığı mesajda velilere ve öğretmenlere de seslenen Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, eğitimciler olarak çocukların hayata hazırlanmasında ilk adımları attıklarını belirterek, "Sevgili veliler; Bu çabamızda sizlerin yanımızda olduğunuzu bilmek bize çalışmalarımızda güç katmaktadır. Öğrencilerimizin her şeyden daha değerli olduğu inancıyla, onların gelişim alanlarda ihtiyaç duyacakları desteği vereceğinize olan inancımız sonsuzdur. değerli meslektaşlarım; Sizler dünyanın en kutsal mesleğini icra ediyorsunuz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız sizin özverili çabalarınızla geleceğe hazırlanıyorlar. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin de sizlerle birlikte daha iyi işler başaracağımıza, ilimizin eğitim seviyesini elbirliği ile bulunduğumuz noktadan çok daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Hepinize çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde başarılar diliyorum. Bu vesileyle tüm öğretmen arkadaşlarımın, öğrencilerimizin, velilerimizin başarılı bir dönem geçirmelerini diliyor; sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.