YEREL HABERLER - 18 Şubat 2014 Salı 17:21

Türk Eğitim-sen'den Tasarı Tepkisi

A
A
A
Türk Eğitim-sen'den Tasarı Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yeni yasa tasarısını protesto etti. Balıkesir'de de tüm iller ile eş zamanlı olarak açıklama yapıldı.
Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şubesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasında kısa bir tartışma yaşandı. Sendikanın müdürlük binası bahçesinde izinsiz basın açıklaması yapmasını istemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Türk Eğitim-Sen şube başkanı Yılmaz Kuran arasında yaşanan diyalog sonuç vermedi. Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan 20 civarında Türk Eğitim-Sen üyesi ses sistemini kurup basın açıklamasını yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde basın açıklamasını okuyan Yılmaz Kuran, yeni yasa tasarısını pimi çekilmiş bombaya benzettiklerini, okul müdürlerinin görevde kalmalarıyla ilgili Milli Eğitim Müdürü ve Valilere yetki verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Ayrıca, tasarıda yer alan 6 yılını dolduran dershane öğretmenlerinin KPSS'ye girmeden sözlü sınavla Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna alınmalarına imkan veren maddenin de tayini yapılmayan 350 bin öğretmene karşı bir haksızlık olacağı kaydedildi.
İl Milli Eğitim Müdürünün izin vermediği, sendika başkanının ise ısrar ettiği müdürlük bahçesindeki Türk Eğitim-Sen'in tasarı eylemi olaysız bitti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir