KÜLTÜR SANAT - 29 Eylül 2024 Pazar 09:42

2024 Ayvalık Zeytin Dalı Ödülü Ayvalık Tabiat Platformu’nun oldu

A
A
A
2024 Ayvalık Zeytin Dalı Ödülü Ayvalık Tabiat Platformu’nun oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 70 bin liralık ’2024 Ayvalık Zeytin Dalı Ödülü’nün sahibi, Ayvalık Tabiat Platformu oldu.


Ayvalık halkı tarafından internet ortamından veya e-posta yoluyla, gerekçesi belirtilerek oylanan ’2024 Ayvalık Zeytin Dalı Ödülü’ Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde düzenlenen törenle Sanata ve Eğitime Destek Derneği Başkanı Ali Akdamar ve Mozaik Edebiyat Grubu (MEG) Koordinatörü Mevlüt Asar tarafından Ayvalık Tabiat Platformu Sözcüsü Nebahat Dinler’e takdim edildi.


Ödülü alan Dinler, "2010 yılında çocuklarımıza, torunlarımıza gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz var. Ayvalık’ı yaşamak ve yaşatmak için elele vermeliyiz. Doğa için, yeşil için, zeytin için, çiçekler böcekler, arılar uğruna, kuşlar, balıklar, denizler aşkına yola çıkıyoruz dedik. Bugün geldiğimiz noktada mücadelemiz sonunda Ayvalık Zeytin Dalı ödülünün Ayvalık Tabiat Platformu‘na verilmesinden çok büyük mutluluk duyuyoruz. Ayvalık Tabiat Platformu’nun çalışmalarına her zaman bileşenlerinin ve gönüllülerinin büyük katkıları oldu. Bu vesileyle de yaşam ve doğa dostlarımıza da en büyük teşekkürü buradan sunmak istiyorum” diye konuştu.


Ödül gecesi klasik müzik konseri ve kokteyl ile sona erdi.



2024 Ayvalık Zeytin Dalı Ödülü Ayvalık Tabiat Platformu’nun oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.