GÜNDEM - 13 Nisan 2024 Cumartesi 19:57

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90’ıncı yıl dönümü kutlandı

A
A
A
Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90’ıncı yıl dönümü kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’in Ayvalık ilçesine gelişinin 90’ıncı yıl dönümü kutlandı. Program, Ayvalık Karayolları 29’uncu Şube Şefliği bahçesinden başladı.


Atatürk’ün ilçeye giriş yaptığı güzergâh üzerinden gerçekleştirilen yürüyüşe; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin, gaziler ve şehit aileleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle öğrenciler katıldı.


Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Çelenk takdimleri ve vatandaşların Atatürk anıtına çiçek sunumunun ardından Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı konuşmada, 90 yıl önce, bugün Ayvalık’a gelip bu toprakları ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güzergâhından yürüyerek halkın karşısına gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.


13 Nisan 1934 tarihinde Atatürk’ün o günlerde yaptığı yurt gezileri kapsamında Ayvalık’ı da 90 yıl önce ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Ergin, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 90 yıl önce Ayvalık’a gelişiyle ilçemizi, Ayvalıklıları şereflendirdi, o güzel duyguyu şu anda biz de hep birlikte gururla yaşıyoruz. Atatürk, sadece kendi ülkesine değil, dünyadaki mazlum ülkelere de örnek olmuş, verdiği kurtuluş savaşıyla ve ardından devrimleriyle ışık saçmış bir lider."dedi.



Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90’ıncı yıl dönümü kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Sorkun Barajı’nda su sporları gösterisi büyük ilgi gördü Isparta’nın Aksu ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı, Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yelken antrenörleri ve sporcuları ile Aksu Sorkun Barajı’nda buluştu. Aksu Sorkun Barajında Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürlüğünün profesyonel sporcuları ilçe halkına su sporlarını tanıttı. Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürlüğü sporcuları kano, yelken ve paddle board gösterilerini gerçekleştirdiler. Adeta görsel bir şölen olan etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, "Amacımız bu tür sporların ilçemizde rahatlıkla yapılabileceğini göstermek ve Aksu’yu doğa sporlarında Türkiye’nin önemli bir noktası haline getirmek ve çocuklarımızın bu tür spor dallarıyla da ilgilenmelerini sağlamaktır" dedi. İç sularda da bu tür sporların yapıla bilineceğini göstermek istediğini dile getiren Açıkbaş, optimist, lazer, kano ve paddle boardun Sorkun Barajı iklim şartlarına çok uygun olduğunu ve bu tür spor dalları ile gençlere yeni imkan sağlanması gerektiğini de söyledi. Kaymakam Açıkbaş; Eğirdir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu ve ekibine ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti. Eğirdir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu da Aksu’da ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini, Aksu’da bulunan çocukların çok memnun kaldıklarını ifade etti. Gösteriye Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Belediye Başkanı Veli Kahraman, Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Eğirdir Yelken Antrenör ve Sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Erzincan BKÜ bayileri Erzincan’da da denetlemdi! Bitki koruma ürünleri bakımından Erzincan’da faaliyet gösteren 14 bayi denetimden geçirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla Erzincan genelinde faaliyet gösteren ve bitki koruma ürünleri satan 14 bayinin denetimlerini tamamladı. Uygulama Türkiye genelinde 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Denetimler Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin başkanlığındaki ekipler tarafından gerçekleştirildi. Erzincan’da yapılan denetimlerde ekipler; Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay almamış kayıt dışı ve izinsiz bitki koruma ürünü satış ve depolama yerlerinin bulunup bulunmadığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kullanımı sonlandırılmış, sahte, kaçak ve ruhsatsız bitki koruma ürünlerinin satışının yapılıp yapılmadığı, bitki koruma ürünlerinin pazarlarda, özel araçlarda seyyar veya gezgin satıcılar tarafından satılıp satılmadığı, Erzincan’da faaliyet gösteren bayi veya toptancılar tarafından internet üzerinden satışının yapılıp yapılmadığı, bayi veya toptancılar tarafından Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanılmadan bitki koruma ürünü satışı yapılıp yapılmadığı, bayi veya toptancılar tarafından mevzuatta belirtilen kayıtların tutulup tutulmadığı hususları kontrol edildi. Denetim ekipleri bayi denetimleri sırasında ilgili yasal mevzuatlara göre gerekli değerlendirmeleri yaparak denetimlerini tamamladı.
İstanbul Beykoz’da uzun namlulu silahlarla asker eğlencesi kamerada Asker uğurlaması sırasında bir grup kişi yanlarında getirdikleri uzun namlulu silahlarla havaya ateş açarken, araç ve motosikletlerinin plakalarını çıkararak sokağı trafiğe kapattılar. Çevredeki vatandaşları hem rahatsız edip, hem de canlarını tehlikeye atan magandaların o anları ise yine o grubun içindeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydedildi. Olay, geçtiğimiz gün İstanbul Beykoz İlçesi, Hacıveli Sokağı ile Töre Çıkmazı’da akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, asker uğurlaması için bir araya gelen bir grup genç, oluşturdukları konvoy ile sokağı kapatarak saatlerce eğlendiler. Asker eğlencesinde iki kişi yanlarında getirdikleri uzun namlulu silah ile havaya rasgele açtı. Asker eğlencesine araçları ve motosikletleri ile gelen şahıslar ise kullandıkları araçların plakalarını çıkarıp, patinaj yaparak araçlarıyla duman çıkardılar. Araçlarına taktırdıkları sistemlerde yüksek ses yapan şahıslar, vatandaşları hem rahatsız edip, hem de canlarını tehlikeye attı. Magandaların yaptıkları o anlar ise yine grubun içindeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydedildi. Uzun namlulu silahla ateş açtı Beykoz ilçesinde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde sokak üzerinde asker eğlencesi için toplanan grup müzik eşliğinde halay çekti. Eğlencenin dozunu kaçıran gençlerden iki kişi yanında getirdiği uzun namlulu silah ile havaya ateş açtı.
İstanbul İstanbul’da terör propagandası yapan 13 kişi yakalandı İstanbul’un Esenyurt, Gaziosmanpaşa ve Arnavutluk ilçelerinde, düğünde halay çeken, seyir halindeyken araçta ve sokakta bölücü terör örgütü PKK propagandası yapan 13 örgüt sempatizanı düzenlenen operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Mersin’de PKK yandaşları örgütsel içerikli şarkı eşliğinde halay çekmiş ve güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı. Mersin’in ardındaki önceki gün bazı PKK yandaşları, İstanbul’da bir düğünde bölücü örgüt lehine ifadeler içeren şarkı eşliğinde halay çekmiş, trafik bir kadın ise sözde PKK marşı dinlerken, bir grup da halayda Öcalan ve PKK yanlısı propaganda yapmıştı. Polis 24 adrese baskın düzenlendi, 13 şüpheli yakalandı Söz konusu şarkılar eşliğinde halay çeken, şarkı söyleyen ve PKK propagandası yapan kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri, söz konusu olayların faillerini tek tek tespit etti. Adresleri belirlendikten sonra bu sabah erken saatlerde 7 ayrı ilçede 24 adrese peş peşe baskın düzenlendi. Örgütü övücü/destekleyici şarkılar eşliğinde terör örgütü propagandası yapan 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, örgüt yandaşlarına ait dijital materyallere ve silaha el konuldu, zanlılar sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. Şüpheliler ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.