GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 11:33

Ayvalık yaza hazırlanıyor

A
A
A
Ayvalık yaza hazırlanıyor

Ayvalık Belediyesi park ve bahçeler, temizlik ve fen işleri müdürlüklerine bağlı ekipler kent genelinde yaz sezonuna hazırlık çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.


Geçtiğimiz haftalarda sahil şeritlerindeki kum temizleme işini titizlikle tamamlayan ekipler; kent içinde yeşil alan ile parklarda peyzaj, ot biçme, düzenli aralıklarla yapılan konteynerler ile cadde ve sokakların yıkama çalışmaları son sürat devam ediyor. Ekipler yaklaşan yaz ayları öncesi detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.


Ayvalık genelindeki tüm bölgelerde, yeşil alanlar, ana caddeler ve ara sokaklar, yol ve kaldırım kenarlarında yabani ot temizliği çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Geçtiğimiz günlerde bahar ilaçlamalarına başlayan ve kısa sürede tamamlayan ekipler, yabani ot temizliği öncesi kentin mahalle, sokak ve caddelerinde haşereleri önleyici ot ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi.


Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in titizlikle takip ettiği çalışmaları aralıksız sürdüren ekipler, ot temizliğinde, sokak ve kaldırımların temizlenmesinin yanı sıra boş olan yeşil alanlarla sahipleri tarafından temizlenmeyen ve yangın tehlikesi oluşturan, sinek, böcek ve haşere üremesine sebep olabilecek boş arsa ve arazilerin de temizliğini uygunluk dahilinde gerçekleştiriyor.


Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Yabani otla mücadelenin yanı sıra, bu alanlarda oluşabilecek karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, yeşil alan biti ve kırmızı örümcek gibi haşerelere karşı ıslah çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz” dedi.



Ayvalık yaza hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.